Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam,  (Przeczytany 1275 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Witam,
    « dnia: Grudnia 07, 2010, 21:33:56 »
    Mimo, iż nie jestem żółtodziobem na forum i być może paru osobom znany z moich wypowiedzi, chcę was w końcu powitać :)
    Otóż mam na imię Filip, mam 14 lat (skończone w Sierpniu), mieszkam w Żninie, mieście powiatowym, które słynie z europejskich mistrzostw motorowodnych i jest znane jako Stolica "Pałuk" - mianowicie pewnego regionu na tereniu pomiędzy Kujawsko-pomorskim, a Wielkopolską.
    Interesuję się, wręcz fascynuję historią choć moja wiedza nie jest oszałamiająca i wielce obszerna :) No jestem wielkim fanem gier cRPG (Wiem trochę komerchą może wam "zapachnieć"), moją pierwszą grą tego gatunku jest Dragon Age, który mimo swego młodego wieku co może się kojarzyć z pewnym trendem na gry bezmyślne, jest ona bardzo przyjemna klmiatyczna, nie wspomnę już o wspaniałej, zjawiskowej ścieżce dźwiękowej, być może za mało tych gier posiadam i dlatego mój osąd o grach cRPG jest taki, a nie inny, więc czekam na wielkie tytuły! No miało to być powitanie, a wychodzi na reklamę Dragon Age. Następna grą którą lubię, jak "odmózdżacz" czyli Call of Duty (posiadam części od 4 do 7 części), ostatnio zauważyłem, że po moich wojażach w grach cRPG, osłabiłem się w tych grach, od dziecka lubiłm strategię moją pierwszą miłością zarówno wśród gier wszystkich jak i strategicznych jest "Seven Kingdoms II: The Frythan Wars", następnie przerodziło się to w Heroesów (III i tak jest najhlepsza ;]), zaczęło się od 3 kończąc na "Dzikich Hordach". Polubiłem ostatnio Assassin's Creed, gdy zakupiłem Brotherhooda na platformę PS3, zdumiał mnie piękny Rzym, dopracowany i barwny, oczywiście wraz z historią w tle.
    Pomijając gry kocham koty, miałem ich 5 (nie równolegle), a teraz mam jedną kotkę, niestety moje poprzednie koty, żyły swobodnie, mieszkały w domu wypuszczaliśmy je na dwór gdy chciały, szukaliśmy po 2-3 godzinach pobytu na zewnątrz, ahh ten mój Bonifacy (najmądrzejszy kot na świecie ;]), pozdrawiam więc wszystkich wielbicieli kotów :).
    Interesuję się również gotowaniem, zawsze fascynowały mnie fuzję smaków i to jak składniki tworzą się w jedną całość (może brzmi jak banał, ale tak to odczuwam), dlatego mam też sentyment do filmu "Rattatouille" (napewno pokręciłem ;p).
    Jak już wspomniałem, w historii najbardziej lubię starożytność, okres od około początku naszej ery, do upadku Cesarstwa Zachodnio-Rzymskiego oraz późne średniowiecze.
    Moja jedną z największych pasji jest również muzyka, kiedyś próbowałem to okazać, grając na wspaniałym instrumencie zwanym gitarą, co jednak szybko porzuciłem, stary gracz ma sztywne palce, heh. Najbardziej lubię Rocka, Hard Rocka, również cenię sobię Reagee szczególnie Bobbiego Marley'a, panie świeć nad jego rastafarjanińską duszą (świadomie nazwy z wielkiej litery, ze względu na moj szacunek do muzyki)! Liznąłem trochę metalu, ale znawcą nie jestem znawcą. Jednym słowem, bez mojej MP4 się nie obejdę :)

Może moje powitanie zakrawa się na mini-biografię, ale pisałem je w dobrej wierze, iż ktoś je przeczyta.

Pozdrawiam.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Witam,
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 07, 2010, 22:04:41 »
    Tak więc witam cię po czasie. ;)
    Mieszkasz niedaleko mnie (koło Mroczy) po drugiej stronie Noteci na Krajnie.
    Też mam 14 lat ale jestem starszy od ciebie o 5 miesięcy(szczylu xD).

Co do historii to czy interesujesz się historią Polski sprzed czasów chrześcijańskich?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 08, 2010, 15:12:56 »
    Niestety, jak już pisałem zakres mojej wiedzy niewiele wykracza za wiedzę z podręczników, a w nich nie jest zawarta hisotria plemion Polskich, czyli przed 966 rokiem wiele nie jest wspomniane, a z mej niewielkiej wiedzy, którą zdobyłem poza szkołą zdobyłem bardziej o średnowieczu.

www.pustamiska.pl

Offline Daray

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "No, I'm not God. But I'm a close second."
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2011, 01:00:26 »
    Jako że zainteresowałeś mnie Waszmość, pisząc w moim temacie, postanowiłem i ja dowiedzieć się czegoś o Tobie.

Opinie o kotach i grach pominę, bo nieco już mi rozjaśniłeś sytuację. Zaintrygowało mnie jednak Twoje zainteresowanie historią. Sam niechlubnie muszę przyznać, że swego czasu interesowałem się historią... Ale jedynie broni. No tam może opcjonalnie państwem Polskim, ale to tylko najciekawsze rzeczy, czyli wielkie zwycięstwa, potęga, a także mniej pozytywna istota polskiego sarmaty. Niestety moje zainteresowanie bronią było nieco toksyczne, bowiem liczyło się to co najefektowniejsze - To co wybucha... Cóż... W Twoim wieku bawiłem się w domorosłego pirotechnika. Osobiście nie polecam... Ślady na rękach nie zajdą do końca życia, nie mówiąc już o spalonym biurku i kilkukrotną możliwością popełnienia przypadkowego samobójstwa...

Tak więc ciekawi mnie co ty widzisz w historii? Mówisz o starożytności ale ja widzę tylko Grecję, Rzym czy Spartę ukazaną na którymś z filmów. Udaje Ci się wciągnąć w jakieś głębsze historyczne fakty?
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2011, 01:13:18 »
    Fascynuje mnie to jak ludzi wpadali na pomysły, wtłumaczali pewne rzeczy. Lubię znać historię aby wiedzieć, gdy na przykład patrzę na jakieś miasto, jak na przestrzeni wieków zmieniało się, lubię średniowieczne klimaty (Warband, Ogniem i Mieczem), rycerstwo zakute w zbroje płytowe na rumakach, intrygi królewskie. Uwielbiam II WŚ, to mi ciężko wytłumaczyć, lubię może dlatego, że bitwy mnie interesowały? Ciekawe jest też zjawisko, że ludzie w poczuciu zagrożenia jednak umieją się zjednoczyć - Polacy w czasie okupacji, Rosjanie podczas oblężenia Stalinigradu, apropo gorąco polecam film Leningrad.

www.pustamiska.pl

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2011, 18:42:10 »
    Ciekawe jest też zjawisko, że ludzie w poczuciu zagrożenia jednak umieją się zjednoczyć
    A ja polecam genialny Upadek i radzę zwrócić w nim uwagę na pojawiającego się w ostaniach scenach krępego jegomościa, ubranego po tyrolsku i biegającego po oblężonym Berlinie z liną na ramieniu... Jego działań nawet przy dużej mierze dobrej woli aktem jedności narodowej nazwać nie można.
    "I never risk my own skin if I don't have to."