Mimo, iż nie jestem żółtodziobem na forum i być może paru osobom znany z moich wypowiedzi, chcę was w końcu powitać :)
Otóż mam na imię Filip, mam 14 lat (skończone w Sierpniu), mieszkam w Żninie, mieście powiatowym, które słynie z europejskich mistrzostw motorowodnych i jest znane jako Stolica "Pałuk" - mianowicie pewnego regionu na tereniu pomiędzy Kujawsko-pomorskim, a Wielkopolską.
Interesuję się, wręcz fascynuję historią choć moja wiedza nie jest oszałamiająca i wielce obszerna :) No jestem wielkim fanem gier cRPG (Wiem trochę komerchą może wam "zapachnieć"), moją pierwszą grą tego gatunku jest Dragon Age, który mimo swego młodego wieku co może się kojarzyć z pewnym trendem na gry bezmyślne, jest ona bardzo przyjemna klmiatyczna, nie wspomnę już o wspaniałej, zjawiskowej ścieżce dźwiękowej, być może za mało tych gier posiadam i dlatego mój osąd o grach cRPG jest taki, a nie inny, więc czekam na wielkie tytuły! No miało to być powitanie, a wychodzi na reklamę Dragon Age. Następna grą którą lubię, jak "odmózdżacz" czyli Call of Duty (posiadam części od 4 do 7 części), ostatnio zauważyłem, że po moich wojażach w grach cRPG, osłabiłem się w tych grach, od dziecka lubiłm strategię moją pierwszą miłością zarówno wśród gier wszystkich jak i strategicznych jest "Seven Kingdoms II: The Frythan Wars", następnie przerodziło się to w Heroesów (III i tak jest najhlepsza ;]), zaczęło się od 3 kończąc na "Dzikich Hordach". Polubiłem ostatnio Assassin's Creed, gdy zakupiłem Brotherhooda na platformę PS3, zdumiał mnie piękny Rzym, dopracowany i barwny, oczywiście wraz z historią w tle.
Pomijając gry kocham koty, miałem ich 5 (nie równolegle), a teraz mam jedną kotkę, niestety moje poprzednie koty, żyły swobodnie, mieszkały w domu wypuszczaliśmy je na dwór gdy chciały, szukaliśmy po 2-3 godzinach pobytu na zewnątrz, ahh ten mój Bonifacy (najmądrzejszy kot na świecie ;]), pozdrawiam więc wszystkich wielbicieli kotów :).
Interesuję się również gotowaniem, zawsze fascynowały mnie fuzję smaków i to jak składniki tworzą się w jedną całość (może brzmi jak banał, ale tak to odczuwam), dlatego mam też sentyment do filmu "Rattatouille" (napewno pokręciłem ;p).
Jak już wspomniałem, w historii najbardziej lubię starożytność, okres od około początku naszej ery, do upadku Cesarstwa Zachodnio-Rzymskiego oraz późne średniowiecze.
Moja jedną z największych pasji jest również muzyka, kiedyś próbowałem to okazać, grając na wspaniałym instrumencie zwanym gitarą, co jednak szybko porzuciłem, stary gracz ma sztywne palce, heh. Najbardziej lubię Rocka, Hard Rocka, również cenię sobię Reagee szczególnie Bobbiego Marley'a, panie świeć nad jego rastafarjanińską duszą (świadomie nazwy z wielkiej litery, ze względu na moj szacunek do muzyki)! Liznąłem trochę metalu, ale znawcą nie jestem znawcą. Jednym słowem, bez mojej MP4 się nie obejdę :)
Może moje powitanie zakrawa się na mini-biografię, ale pisałem je w dobrej wierze, iż ktoś je przeczyta.
Pozdrawiam.