Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646201 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.61, patch...
    « Odpowiedź #1830 dnia: Maja 02, 2013, 13:07:23 »
    1. Nie trzeba pokonywać lordów Noldorów, to wyjątek. A relacje musisz mieć z nimi na minimum +31

2. tak jak harry pisze

3. Zobacz na wiki PoPa, może są aktualne screeny ze statami jednostek albo w Morgh's Editor podejrzyj, w każdym razie Noldorom dorównają chyba tylko jakieś inne elitarne jednostki jak Doomguides, jacyś gwardziści lordów Jatu, Hero Adventurers może... Nie wiem czy ulepszając gotowy zakon albo szkoląc swój własny można dojść do tak wysokiego poziomu jak jednostki Noldorów.

4. No możesz poprawiać relacje, ale to bez sensu... i tak trzeba ich zniszczyć. Relacje warto poprawić tylko z zakonem Zmierzchu, zakonem Świtu i obcymi kompaniami jak Mettenheim, Veccavia, poszukiwacze przygód, Singalianie. Oczywiście nie za wysoko, bo też jest dobrze ich zniszczyć :P

5. Tutaj droga jest długa... Trudno jest działać od początku tylko samemu, ze względu na koszta utrzymania armii, której nigdzie nie można zgarnizonować aż do podbicia pierwszego zamku/miasta... dobrze jest zostać wasalem, mieć zamek jako punkt zaczepienia, zbierać sławę, kasę i relacje, a potem się zbuntować, kiedy po zdobyciu jakiegoś miasta władca nie przyzna nam go jako lenno.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1831 dnia: Maja 02, 2013, 15:38:12 »
    Dzięki za szybkie odpowiedzi. Według mnie największą trudnością w samotnym podróżowaniu nie są koszty utrzymania armii, ale trudność w jej wyszkoleniu - po prostu jest niewielu "neutralnych" przeciwników, a jak już się pojawiają to stanowią spore wyzwanie (tacy rycerze renegaci na przykład). I tak najlepszym sposobem na wyszkolenie oddziału jest "podczepienie się" pod oddział noldorów i dołączanie się do bitew, w których biorą udział. Oczywiście jeśli zaatakują jakiegoś lorda lub karawanę trzeba później zapłacić za podwyższenie relacji z danym państwem, ale zyski i tak są znacznie wyższe.

Jeszcze o jedno zapomniałem zapytać: czy tak jak w native, lordowie w miarę ich pokonywania mają coraz słabiej wyszkolone oddziały, czy ich skład jest w miarę stały?

Offline selwek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1832 dnia: Maja 02, 2013, 16:22:40 »
    Ktoś kieydś pisał ,że zmienił wartość denarów z bitew i podatków. W którym folderze da się to zrobić? Może jakaś malutka pomoc? :)

Offline huth

Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1833 dnia: Maja 02, 2013, 18:12:39 »
    Wyszedł mały hotfix, wstępniak zaktualizowany.

Według mnie największą trudnością w samotnym podróżowaniu nie są koszty utrzymania armii, ale trudność w jej wyszkoleniu - po prostu jest niewielu "neutralnych" przeciwników, a jak już się pojawiają to stanowią spore wyzwanie (tacy rycerze renegaci na przykład).
    Racja, jeśli nie jest się najemnikiem/wasalem i nie ma wojny to jest trudno nie tylko wytrenować, co utrzymać armię ze względu na niskie morale... Są także średnie oddziały nacji pobocznych, ale często trzeba się za nimi strasznie uganiać i uważać na armie. Poza tym tacy Jatu, Węże i tak wyrządzą jakieś straty, trochę lepiej jest z Mystmountain, Vanskerrami i Heretykami, ale oni mają raczej mniejsze oddziały z tego co zauważyłem.

Jeszcze o jedno zapomniałem zapytać: czy tak jak w native, lordowie w miarę ich pokonywania mają coraz słabiej wyszkolone oddziały, czy ich skład jest w miarę stały?
    Nie mam pojęcia... Wydaje mi się, że jeśli mają swoje lenna, to mają silną armię i tyle.

Selwek <- Ja to zrobiłem w TweakMB... ale nie wiem czy na najnowszym patchu nie będzie jakichś błędów po zmianach, bo TweakMB nie zostało zaktualizowane pod 3.611. Ale można spróbować, jak będą jakieś błędy, to chyba będą wyskakiwać czerwone napisy z info o błędach skryptów jak coś nie będzie działać.
    A jeśli nie TweakMB, to na forum Taleworlds jest temat z listą tweaków w plikach textowych od Magelorda... o tu http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,46290.0.html
    Ale nie wiem czy znajdziesz tam, to co chcesz zmienić i co ważniejsze - czy w plikach PoPa nie będzie to całkiem inaczej...

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1834 dnia: Maja 02, 2013, 19:51:10 »
    Wziąłem misje z prawowitym władcą ravensternu ( a raczej władczynią) i żaden lord nie chcial sie przyłączyć do mnie. Od jakiego czynnika to zależy? Chyba nie od perswazji bo mam na dosc wysokim poziomie (7). Od stosunków? Czy może od ilosci juz posiadanych przez krolestwo buntowniczej królowej ziem?
    Co daje prawo do rządzenia i skąd je brać? I gdzie jest wyświetlane?
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2013, 20:12:32 wysłana przez Zwiadowca »

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1835 dnia: Maja 02, 2013, 20:15:31 »
    Wiecie jak mogę szybko zdobyć honor? mam narazie na 7 i stoi w miejscu a chcę zakon założyć ( Zakon Twarogów Szatana Yeah :D )

chciałem też wziąć udział w turnieju a tu dupa, zawsze pisze że ktoś wyżej postawiony odemnie zajął ostatnie miejsce.. Jestem najemnikiem tych zielonych coś tam na F :) relacje z nimi mam na 80 wszyscy mnie lubia, czyli relacje z kazdym na minimum 10 i renoma na 80 a i tak nie mogę walczyć.

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1836 dnia: Maja 02, 2013, 21:13:39 »
    Ehhh.. W większości gier zmiana zwiększenia ilośći denarów z podatków ograniczała by się do zmiany kilku cyferek w plikach, a tu takie rzeczy- ale cóż pobawię się i zobaczymy. I dzięki HUtH

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1837 dnia: Maja 02, 2013, 21:15:31 »
    Ehhh.. W większości gier zmiana zwiększenia ilośći denarów z podatków ograniczała by się do zmiany kilku cyferek w plikach, a tu takie rzeczy- ale cóż pobawię się i zobaczymy. I dzięki HUtH

Ps. W poradach któryś raz już widzę "Pamiętajmy o Fawzii" - o co z tym chodzi ? :)

Przepraszam za 2 posty pod rząd, w zły przycisk trafiłem
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2013, 21:50:48 wysłana przez selwek »

Offline Kinro

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1838 dnia: Maja 02, 2013, 21:24:56 »
    Zdaje mi się że Fawzia była członkiem teamu lecz zmarła tragicznie.
    Tak mi się obiło o uszy.
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...

Offline huth

« Odpowiedź #1839 dnia: Maja 02, 2013, 21:57:54 »
    Wziąłem misje z prawowitym władcą ravensternu ( a raczej władczynią) i żaden lord nie chcial sie przyłączyć do mnie. Od jakiego czynnika to zależy? Chyba nie od perswazji bo mam na dosc wysokim poziomie (7). Od stosunków? Czy może od ilosci juz posiadanych przez krolestwo buntowniczej królowej ziem?
    Co daje prawo do rządzenia i skąd je brać? I gdzie jest wyświetlane?
    Nie wiem jak to jest z questem o przejęciu tronu, to jest quest z native'a i chyba nie jest w PoPie zmodyfikowany. Ja się nie znam na mechanizmach native i nie wiem też dokładnie co PdR daje, może ktoś inny ci powie :P (A tak właściwie to przeczytaj w instrukcji albo na jakiejś wiki......)

Wiecie jak mogę szybko zdobyć honor?
    Pokonywanie bandytów rabujących wioski i nie przyjmowanie nagrody
    Odmawianie zapłaty od lorda za zabicie poszukiwanego bandyty
    Wypuszczanie schwytanych Noldorów(przez dialog)
    Ogólnie "rycerskie" wybory w eventach w lokacjach i questach.
    chcę zakon założyć ( Zakon Twarogów Szatana Yeah :D )
    Obsmarkałem się :P
    chciałem też wziąć udział w turnieju a tu dupa (...)i renoma na 80 a i tak nie mogę walczyć.
    Turnieje są dostępne od 150 punktów sławy.

Ps. W poradach któryś raz już widzę "Pamiętajmy o Fawzii" - o co z tym chodzi ? :)
    Ten post powinien ci wszystko wytłumaczyć: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg133011;topicseen#msg133011

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1840 dnia: Maja 03, 2013, 11:10:47 »
    Ehh.. większość opcji, które mnie interesują w TwieakMB jest zablokowanych. :/

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1841 dnia: Maja 03, 2013, 11:29:56 »
    Ech, wy tweakowcy -cziterzy..^^..a Huth jeszcze propaguje to cziterstwo..))..przecież to zabija całą gre. Zwiadowca , prawo do rządzenia..wysyłasz swoich towarzyszy z misja o poparcie..jest w rozmowie taka opcja. Poza tym jak już jesteś wasalem każde zakończenie wojny i zawarcie pokoju z dana nacja powoduje ,że prawo do rzadzenia rośnie o 3 pkt.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1842 dnia: Maja 03, 2013, 11:49:02 »
    Pamiętaj że na czitach nie założysz zakonu bo ci honor będzie odejmować :D ja gram bez czitów i mam już 80 elitarnych rycerzy, pokonuje sporo większe grupy odemnie (rekord to 500 chłopów, ktos podszedł do mnie i gadał cos o piwie to go zaatakowałem Yeah :D )

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1843 dnia: Maja 03, 2013, 12:06:18 »
    Eee tam, takie to cziterstwo :D... Poprostu denerwuje mnie ,że mam 2 miasta wioskę i 2 zamki a armię nadal muszę mieć ograniczoną ;/

Offline Lord Sauron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1844 dnia: Maja 03, 2013, 13:13:22 »
    poda ktoś link do patcha 3.61? ,  bo na głównej stronie wątku nie ma linku o samego patcha.
    JS - jumpstyle....one love, one blood...