Mam kilka pytań co do rozgrywki:
1) W warunkach zwycięstwa jest wpisane pokonanie wszystkich drużyn bohaterów i poprawienie relacji z Noldorami. Wyzerowałem sobie relacje z Noldorami, a jednocześnie mam już na mapie oddział ich jednego dowódcy, tego na "I". Nie mogę z nim w ogóle walczyć. Czy muszę w takim razie popsuć sobie relacje z Noldorami i pokonać go, czy Noldorowie nie wliczają się do tych drużyn "do pokonania"?
2) Z poprzednich postów wnioskuję, że jest tak, jak poniżej, ale wolę się upewnić: czy można dołączyć tylko do jednego zakonu i czy można jednocześnie założyć własny?
3) Czy są łucznicy, którzy chociaż dorównają Noldorom? Pytam, bo myślałem o wstąpieniu do zakonu srebrnej mgły, ale jeśli nie dostanę tam chociaż tak dobrych łuczników, jak Noldorscy, to chyba się nie opłaca. Poza tym mam w oddziale kilku Pendorskich ciężkozbrojnych łuczników (nie mogą już dalej awansować), a na szkolenie do zakonu można oddać szarych pendorskich łuczników. Jak ich wyszkolić?
4) Czy mogę dołączyć także do np. heretyków, czcicieli demonów itp, poprawiając sobie relacje z nimi (w bitwach)? Co to by dało?
5) Pytanie do tych, którzy już coś osiągnęli w modzie: kiedy udało wam się założyć własne królestwo (którego dnia w grze)? Ja mam 17 dzień i nie mam co się brać do oblężenia. 17 dnia w native zdobyłem już Wercheg (tylko że chwilę wcześniej zdobyli go Veagirowie, dlatego było tak łatwo). Dlatego czuję pewien niedosyt :p