Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646146 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    Odp: Prophesy of Pendor v3.6
    « Odpowiedź #1815 dnia: Kwietnia 24, 2013, 20:00:36 »
    Chyba tak, ja jak mam ze sobą wojsko też nie mogę się przekraść, a jak zostawię to dosyć często się udaje. I nie, nie da się nigdzie zostawić wojska jak nie masz zamku/miasta.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1816 dnia: Kwietnia 25, 2013, 08:01:44 »
    Co jest? Za kazdym razem jak chce sie wkrasc do miasta zostaje zatrzymany... probowalem wczytywac chyba z 20 razy i za kazdym razem to samo... Jaki czynnik na to wplywa? dodam ze w drodze do miasta nie zostalem wykryty przez zamek/wies.
    Czy to zależy od ilości wojsk? Mozna gdzies je "odlozyc" gdy nie ma sie zamku/miasta tylko wioske?
    Idź do wioski przynależącej do miasta albo zamku i każ zarządcy wzniecić pożar  na obrzeżach wioski wtedy to odwróci uwagę strażników

Offline Ryuu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1817 dnia: Kwietnia 25, 2013, 11:12:28 »
    trwają już prace nad patchem 3.61 tu jest beta http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,270066.msg6461362.html?PHPSESSID=1021tapqv4m2jcm079b81emhq4#msg6461362 poprawia kilka błędów jak by ktoś chciał

Offline Goker

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1818 dnia: Kwietnia 26, 2013, 16:47:59 »
    Pytanie mam, jaka frakcja najbardziej opiera się na łucznikach konnych i kawalerii? Chodzi o coś w stylu Khergitów z Native.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1819 dnia: Kwietnia 26, 2013, 17:08:08 »
    Pytanie mam, jaka frakcja najbardziej opiera się na łucznikach konnych i kawalerii? Chodzi o coś w stylu Khergitów z Native.
    Księstwo D'Sharu i Królestwo Ravensternu

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1820 dnia: Kwietnia 26, 2013, 22:32:30 »
    Tak naprawdę to w D'Sharze i Ravensternie konni łucznicy są raczej siłą wsparcia i bez nich te nacje sobie spokojnie radzą.
    Prawdziwe oparte nacje na konnych łucznikach to Jatu, Noldorzy i w dużej mierze poszukiwacze przygód.
    Jak chcesz mieć zarąbistą armię z konnych łuczników to robisz miks Hero Adventurer + wymaksowany zakon Clarion Call lub własny zakon + Rycerze Noldorów

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1821 dnia: Kwietnia 30, 2013, 19:06:28 »
    Jesli dam kilka ulepszen dla istniejacego zakonu, usune go i zrobie np w innym zamku, nadal bedzie mial te ulepszenia?
    Co daje umiejetnosc walki np mieczem jednorecznym(lub łukiem)? wieksze obrazenia, szybkosc?
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2013, 08:25:12 wysłana przez Zwiadowca »

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1822 dnia: Maja 01, 2013, 09:50:36 »
    Jesli dam kilka ulepszen dla istniejacego zakonu, usune go i zrobie np w innym zamku, nadal bedzie mial te ulepszenia?
    Co daje umiejetnosc walki np mieczem jednorecznym(lub łukiem)? wieksze obrazenia, szybkosc?
    tak

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1823 dnia: Maja 01, 2013, 12:56:07 »
    Jak zdobyć uzbrojenie królów? Daja je jak ich nacja upada? trzeba miec wlasne krolestwo czy mozna byc wasalem?

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1824 dnia: Maja 01, 2013, 13:11:06 »
    musisz pojmać króla, którego królestwo w danej chwili już przestaje istnieć...pozniej jest opcja dialogowa ..co do tej broni
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #1825 dnia: Maja 01, 2013, 13:48:41 »
    Patch 3.61 stał się zatwierdzony i już nie ma statusu BETA-patcha :)

http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=126952.0

Co więcej, save'y z 3.6 są ZGODNE i będą działać na 3.61 :)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1826 dnia: Maja 01, 2013, 20:00:22 »
    Patch 3.61 stał się zatwierdzony i już nie ma statusu BETA-patcha :)

http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=126952.0

Co więcej, save'y z 3.6 są ZGODNE i będą działać na 3.61 :)
    co wprowadza do gry ten patch

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.61, patch...
    « Odpowiedź #1827 dnia: Maja 01, 2013, 21:57:19 »
    Zaktualizowany wstępniak...
    Dobrze, że patch jest kompatybilny)no oprócz jednej zmiany) :)

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1828 dnia: Maja 02, 2013, 12:13:20 »
    Mam kilka pytań co do rozgrywki:

1) W warunkach zwycięstwa jest wpisane pokonanie wszystkich drużyn bohaterów i poprawienie relacji z Noldorami. Wyzerowałem sobie relacje z Noldorami, a jednocześnie mam już na mapie oddział ich jednego dowódcy, tego na "I". Nie mogę z nim w ogóle walczyć. Czy muszę w takim razie popsuć sobie relacje z Noldorami i pokonać go, czy Noldorowie nie wliczają się do tych drużyn "do pokonania"?

2) Z poprzednich postów wnioskuję, że jest tak, jak poniżej, ale wolę się upewnić: czy można dołączyć tylko do jednego zakonu i czy można jednocześnie założyć własny?

3) Czy są łucznicy, którzy chociaż dorównają Noldorom? Pytam, bo myślałem o wstąpieniu do zakonu srebrnej mgły, ale jeśli nie dostanę tam chociaż tak dobrych łuczników, jak Noldorscy, to chyba się nie opłaca. Poza tym mam w oddziale kilku Pendorskich ciężkozbrojnych łuczników (nie mogą już dalej awansować), a na szkolenie do zakonu można oddać szarych pendorskich łuczników. Jak ich wyszkolić?

4) Czy mogę dołączyć także do np. heretyków, czcicieli demonów itp, poprawiając sobie relacje z nimi (w bitwach)? Co to by dało?

5) Pytanie do tych, którzy już coś osiągnęli w modzie: kiedy udało wam się założyć własne królestwo (którego dnia w grze)? Ja mam 17 dzień i nie mam co się brać do oblężenia. 17 dnia w native zdobyłem już Wercheg (tylko że chwilę wcześniej zdobyli go Veagirowie, dlatego było tak łatwo). Dlatego czuję pewien niedosyt :p

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1829 dnia: Maja 02, 2013, 12:43:31 »
    Musisz być przyjacielem Noldorów by  ukończyć tego moda.
    Tak tylko do jednego zakonu możesz dołączyć..co do zakładania zakonów ..to wybór jest swobodny.
    Co do łuczników..w zasadzie nikt Noldorom nie dorowna..bardzo dobra jednostka łuczniczą  jest ravenstern guard, imperialny kusznik (polecam obydwie)..pendorskiego szarego łucznika wyszkolisz po przyjęciu profilu królestwa(musi być Pendor)
    Do heretyków nie możesz dołączyć, oczywiście możesz uwalniać z niewoli heretyckie jednostki i przyłączyć(prócz tych honorowych).
    Co do królestwa ..tak szybko go nie założysz, możesz probować ..ale bez wysokiego prawa do rządzenia będzie ciężko.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."