Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646212 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - update spolszczenia
    « Odpowiedź #1380 dnia: Października 16, 2012, 14:55:12 »
    Dobra mam tych Noldorów.. tyko czemu mam z nimi stosunki na czerwono ? D: I nie mogę porozmawiać bo zaczynam z nimi walczyć. W sumie sami mnie gonią.
    I jak gdzie byli?;D

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1381 dnia: Października 16, 2012, 15:39:16 »
    Przerobiłem sobie jednostki Pendoru na armię nieumarłych i mam problem. Niektóre jednostki nie chcą awansować na wyższy poziom. Widzę jaki jest następny stopień jednostki ale ile expa bym nie zdobył wojak nie chce awansować. Myślałem, że może jednostka ma wyższy lvl niż ta po awansie ale jednak wszystko się zgadza. Jakieś pomysły co mogło pójść nie tak?
    Dodam, że przerobiłem i rozbudowałem całe drzewko a problem wystąpił tylko na 4 poziomie piechociarza z tarczą.

Offline Bigos808

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1382 dnia: Października 17, 2012, 16:20:23 »
    Wie ktoś może jak "postarzeć" wersję MB WB ? Bo steam aktualizuje mi do obecnej wersji (1.154) a chcę mieć 1.153. Instalowałem patche, ale nie działały.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1383 dnia: Października 17, 2012, 18:44:18 »
    Przerobiłem sobie jednostki Pendoru na armię nieumarłych i mam problem. Niektóre jednostki nie chcą awansować na wyższy poziom. Widzę jaki jest następny stopień jednostki ale ile expa bym nie zdobył wojak nie chce awansować. Myślałem, że może jednostka ma wyższy lvl niż ta po awansie ale jednak wszystko się zgadza. Jakieś pomysły co mogło pójść nie tak?
    Dodam, że przerobiłem i rozbudowałem całe drzewko a problem wystąpił tylko na 4 poziomie piechociarza z tarczą.
    Może coś jednak zrobiłeś nie tak w edytorze?

Wie ktoś może jak "postarzeć" wersję MB WB ? Bo steam aktualizuje mi do obecnej wersji (1.154) a chcę mieć 1.153. Instalowałem patche, ale nie działały.
    Hmm 1.154 chyba nie wnosi do Warbanda żadnych problematycznych zmian, więc raczej możesz grać spokojnie... ale jeśli musisz mieć 1.153, to pobierz ze strony Taleworlds, bo o dziwo oficjalne downloady ciągle są 1.153(stąd wydaje mi się, że ten patch nie zmienia gry). Zainstaluj w innej lokalizacji, jeśli zapyta o klucz, to właściwy jest w steamie(gdzieś w bibliotece gier), a spolszczenie sobie przekopiuj z instalacji steamowej.

PS.Jeszcze dziś wrzucę update spolszczenia popa

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1384 dnia: Października 17, 2012, 21:31:08 »
    Spotkał się ktoś z czymś takim.

Mam 266 dzień. Lecz już od jakiś 30 dni w grze tak mam. Mianowicie gdy dochodzi do jakiejś bitwy, rozgrywam ją. Po jej zakończeniu gdy tylko powinny pojawić się statystyki z walki wywala mi grę. Gdy wczytam i znów rozgrywam tą bitwę wszystko działa. I tak z każdą, muszę rozegrać każdą 2 razy.

W skrócie

Walczę - Wywala - wczytuje - walczę tą samą bitwę - wszystko działa - jadę dalej do kolejnej i od nowa.

Offline huth

« Odpowiedź #1385 dnia: Października 17, 2012, 21:46:23 »
    hmm nie wiem czy taki problem ktoś kiedyś miał... nie wiem z czym to jest związane, może masz wysoko ustawione najbardziej problematyczne opcje(liczba ciał, tekstury na 100%) albo to coś związane z pamięcią(zrób to co w FAQu do Florisa dotyczące crashów), ale może pomoże samo usunięcie folderu Warbanda z ukrytych "Dane aplikacji".

update spolszczenia, link do postu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg223877#msg223877

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1386 dnia: Października 18, 2012, 11:41:42 »
    Może coś jednak zrobiłeś nie tak w edytorze?
    No dzięki. Nie wpadłem na to ;d. Tyle, że nie mam pojęcia co. Już nawet spacje w troop sprawdzałem we wszystkich nowych i zmienionych jednostkach i dalej to samo. Wszystko działa tylko ta jedna jednostka się zwiesiła. Rozpoczynanie nowej gry nic nie daje.

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1387 dnia: Października 19, 2012, 00:09:06 »
    No dzięki. Nie wpadłem na to ;d. Tyle, że nie mam pojęcia co. Już nawet spacje w troop sprawdzałem we wszystkich nowych i zmienionych jednostkach i dalej to samo. Wszystko działa tylko ta jedna jednostka się zwiesiła. Rozpoczynanie nowej gry nic nie daje.

Nie wiem jak robiłeś tę zmianę, ale wygląda to tak, jakby jednostka wyższego poziomu nie posiadała umiejętności bądź statystyk wymaganych przez jakiś item, który ma dostać po awansie.

Offline piotr111

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - drugi update spolszczenia
    « Odpowiedź #1388 dnia: Października 21, 2012, 20:59:42 »
    Witam
    Zagrałem 1-szy raz I stwierdziłem; bardzo fajny mod tylko noldorzy troche przegieci.
    Mam pytanie z którego zakonów usług korzystaliście? Mnie zakon sokoła wydaje sie obiecujący?

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #1389 dnia: Października 21, 2012, 21:07:07 »
    Właśnie dobre pytanie który zakon najlepszy ja mam Zakon Stanowczego Wyznania.A wy?

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline huth

« Odpowiedź #1390 dnia: Października 21, 2012, 21:13:23 »
    Witam
    Zagrałem 1-szy raz I stwierdziłem; bardzo fajny mod tylko noldorzy troche przegieci.
    Mam pytanie z którego zakonów usług korzystaliście? Mnie zakon sokoła wydaje sie obiecujący?
    Noldorzy to wisienka na torcie
    Zakony są rozpisane w FAQu(choć statsy i ekwipunek mogą być troszkę nieaktualne)... W najnowszej wersji zakon sokoła chyba składa się z kobiet-rycerzy, w sumie to fajnie, no i znacznie lepiej wyglądają w porównaniu do tego żołto-czarnego stylu jaki był. Poza tym zakon jest opłacalny, bo wystarczy mieć Rayne'a w drużynie(no i trochę pieniążków) i już.

Właśnie dobre pytanie który zakon najlepszy ja mam Zakon Stanowczego Wyznania.A wy?
    Nie ma tak ogólnie najlepszego, każdy jest w czymś lepszy w czymś gorszy, choć tak początkowo, to te zakony, które są droższe(i np. wymagają Qualis Gema), może są troszkę lepsze, ale i tak każdy się upgrade'uje, a wtedy różnice się zacierają, bo i tak są to ubermenschen. To jest kwestia własnych preferencji.
    Zobacz sobie staty w TweakMB i uznaj, który jest najlepszy :P
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2012, 21:24:42 wysłana przez HUtH »

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1391 dnia: Października 21, 2012, 23:39:48 »
    A i jeszcze jedno kupilem mape do kopalni az azis czy cos takiego a tam stoi 2 palantów jeden mówi że nie jak  nie widze to nie moge handlowac a drugi chce  przepiorke i wino. o so chodzi?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1392 dnia: Października 21, 2012, 23:48:07 »
    Ten pierwszy sprzedaje najlepsze bronie w grze za qualis gemy. Gdy nie masz gemów to nie pokazuje towaru. Drugi z kolei może jeszcze bardziej przypakować ten sprzęt w zamian za kilka drobiazgów.

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1393 dnia: Października 21, 2012, 23:49:59 »
    czyli musze zdobyc drugi gem? to moze byc problematyczne ...

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1394 dnia: Października 22, 2012, 08:05:53 »
    No i o to chodzi :)
    Swoją drogą, warto wydawać gemy na bronie, które tam są? Łuk mam od bóstwa, 1r z jakiegoś pokonanego króla (chyba Sarleonu), zbroje od noldorów, znajdę tam coś ciekawszego?
    Zastanawiam się nad 2r - warto, czy lepiej kupić lub wydropić na kimś?