Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646220 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - update spolszczenia
    « Odpowiedź #1365 dnia: Października 15, 2012, 10:14:58 »
    Co do tych wezwań... Ja zawsze klikam, że szybko pojawię się we wiosce/mieście, ale prawie nigdy tego nie robię, a to jakiś lord się trafi, a to zgraja zbirów, oblężenie, albo zapomnę do jakiej wsi miałem jechać itp. :)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1366 dnia: Października 15, 2012, 14:49:53 »
    Jak wielkich umiejętności wymagało by wklejenie takiego skryptu do PoPa?

I jeszcze pytanie, które zadałem w dziale "modding" ale jako, że tamten dział umarł a ja bawię się edycją PoPa to spytam tu;].
    Czy da się jakoś zmusić save, żeby ponownie załadował dane z plików (np. troops) bez rozpoczynania nowej gry? Niewygodnie jest zaczynać nową grę za każdym razem gdy zmienię jakiejś jednostce statystyki lub wyposażenie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1367 dnia: Października 15, 2012, 15:16:44 »
    Co do tych wezwań... Ja zawsze klikam, że szybko pojawię się we wiosce/mieście, ale prawie nigdy tego nie robię, a to jakiś lord się trafi, a to zgraja zbirów, oblężenie, albo zapomnę do jakiej wsi miałem jechać itp. :)

Gdy zapomnę i mija termin, to wczytuję i się teleportuję, bo te eventy to dobra okazja do polepszenia relacji z miejscowością czy zakonami, zdobycia renomy i honoru... oczywiście zwykle za pewną "opłatą"

Jak wielkich umiejętności wymagało by wklejenie takiego skryptu do PoPa?

I jeszcze pytanie, które zadałem w dziale "modding" ale jako, że tamten dział umarł a ja bawię się edycją PoPa to spytam tu;].
    Czy da się jakoś zmusić save, żeby ponownie załadował dane z plików (np. troops) bez rozpoczynania nowej gry? Niewygodnie jest zaczynać nową grę za każdym razem gdy zmienię jakiejś jednostce statystyki lub wyposażenie.
    Co do pierwszego pytania... musisz znać module system, no i umieć w nim kodzić, ale nie wiem czy da się tak edytować PoPa, bo w końcu source code nie jest dostępny... ale ja się nie znam na tym w ogóle
    Drugie: też nie wiem :P Najlepiej popytać bezpośrednio aktywnych modderów oraz sprawdzić na forum Taleworlds

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1368 dnia: Października 15, 2012, 18:39:28 »
    Jak spotkać tych śmiesznych Noldorów. Szukałem ich w puszczy ale ich tam nie ma. Muszę coś zrobić by się pojawili ? Mam już około 300 dni w grze.

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #1369 dnia: Października 15, 2012, 18:54:35 »
    Jak spotkać tych śmiesznych Noldorów. Szukałem ich w puszczy ale ich tam nie ma. Muszę coś zrobić by się pojawili ? Mam już około 300 dni w grze.
    Będą jeździć koło lasów Larii.

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1370 dnia: Października 15, 2012, 19:01:11 »
    U mnie w przy lesie jeździ jedynie ciągle 600 osobowy odział Jadu wraz z ich władcą.

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #1371 dnia: Października 15, 2012, 19:13:28 »
    U mnie w przy lesie jeździ jedynie ciągle 600 osobowy odział Jadu wraz z ich władcą.
    Taak wiem,ale przynajmiej ja tak miałem że jechałem na północ o Larii w strone gór i oni sie tam kręcili,włącz sobie na chwile odkrycie mapy będą zaznaczeni na zielono.Może sobie gdzieś indziej pojechali ;D

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1372 dnia: Października 15, 2012, 19:21:32 »
    Nie wiem o co biega ale ich nie ma. Szukałem aż wreszcie odkryłem sobie mapę już z samej ciekawości i nic (na kodach nie gram w dobre mody :P)  Zrobiłem nową grę dla sprawdzenia i  też ich nie ma nigdzie.  Na pewno nie trzeba spełnić jakichś warunków  ?

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #1373 dnia: Października 15, 2012, 19:23:47 »
    Nie wiem o co biega ale ich nie ma. Szukałem aż wreszcie odkryłem sobie mapę już z samej ciekawości i nic (na kodach nie gram w dobre mody :P)  Zrobiłem nową grę dla sprawdzenia i  też ich nie ma nigdzie.
    Może są losowo albo poszli gdzieś indziej patrzyłeś na całą mape.?Jak by co też nie gram na kodach ;)
    Czasami korzystam w niego jak kogoś szukam.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1374 dnia: Października 15, 2012, 19:58:14 »
    Pytanie o plotki zwiększa szansę na pojawienie się spawnów, których one dotyczą. Pytanie w Larii i dookoła chyba ma większą szansę na wylosowanie plotek dotyczących Noldorów.
    Może po prostu zostali lekko przetrzebieni i trzeba trochę poczekać na respawn? W postępie zwycięstwa jest wypisana siła nacji..

Offline Kinro

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1375 dnia: Października 15, 2012, 21:15:19 »
    W postępie zwycięstwa jest wypisana siła nacji..

Noldor to nie frakcja, a podfrakcje są cztery w postępie: Barbarzyńcy, Czerwoni, Wężowi i Heretycy. Z Noldorami pisze tylko relacje.
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1376 dnia: Października 15, 2012, 23:21:05 »
    Dobra mam tych Noldorów.. tyko czemu mam z nimi stosunki na czerwono ? D: I nie mogę porozmawiać bo zaczynam z nimi walczyć. W sumie sami mnie gonią.

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1377 dnia: Października 16, 2012, 08:24:49 »
    Bo oni są na początku "be" musisz się troszkę pomęczyć by byli "cacy" na forum są opisane sposoby na to.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1378 dnia: Października 16, 2012, 13:07:18 »
    Ja zawsze ich ogłuszam i masowo wypuszczam;]. U handlarza niewolników dostał byś za nich małą fortunę ale po poprawieniu relacji z nimi i znalezieniu twierdzy ma się ostęp do najlepszego sprzętu w grze bez qualis gemów.

Czy ktoś wykorzystał opcję podstępnego ataku na w/w twierdzę? Jak to wygląda? Nie wyobrażam sobie pokonania 1000 Noldorów w tradycyjnym oblężeniu? Co dzieje się z twierdzą? Zdobywam i władam nią jak normalnym miastem?

Offline Kinro

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1379 dnia: Października 16, 2012, 14:47:49 »
    Mnie też to zastanawiało,, więc to sprawdziłem.

Nie radzę atakować tej Elacrai. Miasto zniknie, my dostaniemy łupy w postaci Noldor goods oraz zbroi, a i nasze wojsko ucierpi.
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...