Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646481 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.5 - WB v1.153 - SP - jeszcze lepsza 'trójeczka' :P
    « Odpowiedź #1110 dnia: Czerwca 25, 2012, 16:21:32 »
    ale czuwacie :)

wstępniak uaktualniony, zmiany przetłumaczone

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1111 dnia: Czerwca 26, 2012, 08:28:37 »
    Jak rozumiem trzeba zacząć od nowa?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1112 dnia: Czerwca 26, 2012, 08:52:10 »
    Zgadza się.

Offline dothis

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1113 dnia: Czerwca 28, 2012, 12:55:01 »
    Pany co tam trzeba pobrać?? Wszedłem w zakładkę Download (oczywiście musiałem się rejestrować :P) i wybrałem opcje pobieranie manualne i tam ściągam plik ponad 700 mb. To styknie? Po pare postów wyżej diego pisał, że jest tam 3.5 i jakiś changelog. To jest razem w tej paczce, z której pobieram??

PS. Była jeszcze opcja zatytuowana Prophesy of Pendor i nie wiem, czy to miałem pobrać, czy to co wyżej napisałem. Ehh, dali by na normalnym TaleWorlds :P

Offline bart3k

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1114 dnia: Czerwca 28, 2012, 12:57:47 »
    Dobrze zrobiłeś.Te 700 mb to cały,aktualny mod.

Offline dothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1115 dnia: Czerwca 28, 2012, 13:05:53 »
    Dzięki :) A powiedz mi, czy mając aktualne spolszczenie częściowe pod 3.42, oraz spolszczenie pod Floris Expanded (z tym ostatnim spolszczyło się też pare rzeczy z Popa i zwykłej podstawki :D ) będzie tutaj wszystko spolszczone? Czy może w paczce, którą pobieram, już jest spolszczenie? Albo czy może ktoś robi pod tą wersję spolszczenie?

Offline huth

« Odpowiedź #1116 dnia: Czerwca 28, 2012, 13:48:28 »
    hehe no nie będzie spolszczone wszsytko, skoro już te spolszczenie co masz nie było pełne, a w tym patchu są nowe rzeczy :)
    Czy ktoś robi spolszczenie...  postaram się najpierw przystosować obecne spolszczenie pod 3.5, a potem może małymi kroczkami je uzupełniał(szybko to nie będzie), bo już raczej żadnego dużego patcha nie będzie, więc można to raz na zawsze zakończyć :P

Możesz napisać, co dokładnie robi te spolszczenie z Florisa?

Offline dothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1117 dnia: Czerwca 28, 2012, 16:17:57 »
    Hmm, wszystkie podstawowe rzeczy takie jak menu, poszczególne rzeczy w miastach, wsiach etc. Za dużo tego by wymieniać ale wszystkie te rzeczy, co są we florisie oraz w podstawce. Ale trzeba się przygotować na to, że jak otworzy się panel rynku i będzie chciało się coś kupić, to połowa itemków będzie przetłumaczona, a połowa nie :D

Ej, czemu to niby ma być ostatnia zmiana w modzie? :(

Offline huth

« Odpowiedź #1118 dnia: Czerwca 28, 2012, 17:20:51 »
    Hmm, wszystkie podstawowe rzeczy takie jak menu, poszczególne rzeczy w miastach, wsiach etc. Za dużo tego by wymieniać ale wszystkie te rzeczy, co są we florisie oraz w podstawce. Ale trzeba się przygotować na to, że jak otworzy się panel rynku i będzie chciało się coś kupić, to połowa itemków będzie przetłumaczona, a połowa nie :D
    aha, ok... ja tam nawet nie wiem dokładnie, co jest z native'a przetłumaczone w tym popowym spolszczeniu :P

Ej, czemu to niby ma być ostatnia zmiana w modzie? :(
    no to jest ostatni duży patch do PoPa wersji 3. Generalnie to jest tak, że każda "część" PoPa według Saxondragona jest odrębna i w sumie to się zgadza, bo np. w wersjach 2.x było mniej zakonów, ale był zakon jednorożca, byli inni bohaterowie itp. Jedynie świat i "czas" był ten sam. Teraz robi się PoP 4, który będzie na innym kontynencie i jedno pokolenie później, więc rzeczywiście jakby całkiem nowy mod :)

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1119 dnia: Czerwca 28, 2012, 17:51:12 »
    Odradzał bym wrzucanie tłumaczenia z FLorisa do Popa, oczywiste że elementy wspólne dla obydwóch modów zostaną przetłumaczone, ale z tego co zauważyłem tłumacząc AD 1257 gdzie przypadkiem dodałem pustą linię i już kwestie dialogowe źle się wyświetlały.

Offline bazi6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1120 dnia: Czerwca 28, 2012, 18:42:22 »
    witam mam problem z pobraniem Odp: Prophesy of Pendor v3.5 z nexsusa take cos - Musisz potwierdzić swoje konto pierwszy. Spójrz w Twojej skrzynce e-mail!-tylko ze nic nie dostałem  e-mail! 2 dni prosze o pomoc  bardzo mi zalezy na tym modzie z góry dzienkuje  a moze jakes ina strona pobierania morze byc dostempna dziekuje ps sory za błendy

Offline dothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Czerwca 28, 2012, 18:43:54 »
    Eno to spoko :D Myślałem, że nie będzie wcale nic już robione pod kątem PoP'a :) A wiesz może kiedy coś się zacznie dziać z tą 4?

No i podstawowe pytanie, claiman quest jest już sprawny?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2012, 20:30:39 wysłana przez dothis »

Offline huth

« Odpowiedź #1122 dnia: Czerwca 29, 2012, 00:03:53 »
    witam mam problem z pobraniem Odp: Prophesy of Pendor v3.5 z nexsusa take cos - Musisz potwierdzić swoje konto pierwszy. Spójrz w Twojej skrzynce e-mail!-tylko ze nic nie dostałem  e-mail! 2 dni prosze o pomoc  bardzo mi zalezy na tym modzie z góry dzienkuje  a moze jakes ina strona pobierania morze byc dostempna dziekuje ps sory za błendy
    tobie odpisałem na PW

Eno to spoko :D Myślałem, że nie będzie wcale nic już robione pod kątem PoP'a :) A wiesz może kiedy coś się zacznie dziać z tą 4?

No i podstawowe pytanie, claiman quest jest już sprawny?
    Z 4 dzieje się już od dawna coś :) tylko, że niedawno team znów się zajął tym 3.5, ale teraz już wszyscy robią 4.
    previews(w sporej części już nieaktualne) masz tu(w 3 spoilerze): http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=161489.0 oraz postępy są na blogu leadera http://josephunderdark.blogspot.com/
    w sumie to możliwe, że będzie jeszcze jakiś patch, ale raczej tylko z jakimiś zmianami w wyglądzie, bo przy okazji pracy na 4, twórcy mogą coś wrzucić do 3 :)

claimant quest już w Warbandzie nie jest zabugowany, więc spoko.

Offline dothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Czerwca 29, 2012, 08:23:02 »
    Dziękówa :) Poczekam jak będzie po pl xD Tymczasem będę pomagał pretendentom :) Ehh, jak dawno się tego nie robiło xD

Offline Regi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1124 dnia: Czerwca 29, 2012, 16:14:17 »

mam ten sam problem