Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 647627 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #930 dnia: Marca 13, 2012, 22:49:08 »
    @ Lutter <- no rzeczywiście, szybkość niektórych broni, szczególnie używanych przez najlepsze jednostki jest porażająca :) A Noldorowie to już w ogóle. Ale mi się to podoba, jest trudniej i w pewnym sensie jest to taki element "magiczny" w modzie... bo jak wiadomo universum PoPa jet magiczne, ale tej magii jakby nie widać, tak jak w Tolkienie mniej więcej :)
    No i optymalizacja i mozliwość grania dla każdego była zawsze priorytetem dla teamu PoPa.

Witam, w zwiazku z tym ze nie bede wertowac calego watku pytanko
    Czy pop na WB nadal sie zacina  po dlugim czasie gry jak w podstawce?
    Swoja droga to forum widze niezle upadlo pod wzgledem rejestracji i zabezp chociazby,,
    Chodzi ci o psucie się save'a po około 550 dniu kampanii? Tego w Warbandzie już nie ma, można grać choćby i 1000 dni. Również questy pretendentów do tronu nie są już zabugowane.
    A o co chodzi z forum? Coś się stało o czym nie wiem?

Offline szymekx10

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #931 dnia: Marca 15, 2012, 12:09:26 »
    Witam wszystkich. Mam małe pytanie odnośnie moich wasali. Powie mi ktoś dlaczego cały czas spada mi poparcie u wasali? Co jakiś czas notuje obniżke o 2 punkty. Nic sie nie dzieje, niby mam wojne ale nikt go nie atakuje chodzi caly czas za mna i wszystko wygrywamy. O co biega?

Offline huth

« Odpowiedź #932 dnia: Marca 15, 2012, 12:17:57 »
    ^ Zadałeś to samo pytanie w wątku PoPa na M&B i tam ci odpowiedziałem(również w kwestii PoPa na WB)

Offline szymekx10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #933 dnia: Marca 15, 2012, 14:42:10 »
    Tak ale nie wytłumaczyłeś jak się pozbyć tej kontrowersji. Druga sprawa czy można jakoś przyspieszyć naprawę budowli w wioskach które zostały zniszczone przez innych lordów?

Offline huth

« Odpowiedź #934 dnia: Marca 15, 2012, 15:59:17 »
    Tak ale nie wytłumaczyłeś jak się pozbyć tej kontrowersji. Druga sprawa czy można jakoś przyspieszyć naprawę budowli w wioskach które zostały zniszczone przez innych lordów?
    Tak jak w podstawowym warbandzie. Nie wiem jak szczerze mówiąc :P :D
    A szybkość naprawy/budowy zależy od tego jaki twoja drużyna ma skill w inżynierii.

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #935 dnia: Marca 15, 2012, 16:11:52 »
    Cóż, sam niedawno miałem problem z kontrowersją [rzucałem się na każdego lorda Imperium XD], więc Król Ulric niezbyt chętnie przyznawał mi nowe lenna. Jedynym sposobem na zmniejszenie kontrowersji jaki znam jest... czekanie. Ot, trzeba przekać. Kontrowersja spada o kilka punktów dziennie. Oczywiście, ucieczka z bitwy, atakowanie farm, farmerów, sojuszników [a przynajmniej tych, z kim Twoje królestwo nie ma wojny] wpływa na podwyższenie kontrowersji. Więc doradzam wyżynanie bandytów, obronę swoich włości i przeczekanie dopóki kontrowersja nie spadnie do około 30 punków, a najlepiej do zera. Wtedy już Król powinien przyznawać nowe lenna.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #936 dnia: Marca 18, 2012, 20:30:21 »
    Nie mogę znaleźć kombinacji doboru towarzyszy aby sie nie kłócili. Wklei ktoś link lub pomoże w doborze kompanów w PoPie?

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #937 dnia: Marca 18, 2012, 20:40:47 »
    Schemat ten znajduje się w FAQ HUtH'a, punkt 17, dodatkowo są schematy na pewne zestawy towarzyszy oraz ich liczbę maksymalną.
    Link kilka postów wyżej.

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #938 dnia: Marca 19, 2012, 15:26:46 »
    Witam
    Wrzucił by ktoś wszystkie możliwe Osiągnięcia (Achievements ) dostępne w grze dostałem ich dość sporo ale nie wiem czy to wszystkie byłbym wdzięczny

Offline huth

« Odpowiedź #939 dnia: Marca 19, 2012, 20:51:29 »
    było w wątku o M&B, tylko że przez wyszukiwarkę forumową i tak by się nie znalazło, bo spoilerów nie liczy

achievementy
    (click to show/hide)

dam to do faq

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #940 dnia: Marca 21, 2012, 17:00:46 »
    Jeszcze mam takie pytanie czy żeby założyć zakon Gryfa koniecznie muszę wykonywać zadania pretendenta do tronu czy da się to jakoś ominąć bo wolę samotnie zdobywać świat pendoru i sam być królem ale mimo to mieć dostęp do wszystkich zakonów i czy to normalę że remonoma co jakiś czas sama mniej więcej co dwa tygodnie bądź tydzień w grze spada o kilka punków czy mam jakiś bug
    pozdrawiam

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #941 dnia: Marca 21, 2012, 18:26:43 »
    Jeszcze mam takie pytanie czy żeby założyć zakon Gryfa koniecznie muszę wykonywać zadania pretendenta do tronu czy da się to jakoś ominąć bo wolę samotnie zdobywać świat pendoru i sam być królem ale mimo to mieć dostęp do wszystkich zakonów i czy to normalę że remonoma co jakiś czas sama mniej więcej co dwa tygodnie bądź tydzień w grze spada o kilka punków czy mam jakiś bug
    pozdrawiam
    Zakon Gryfa można założyć jeśli mnie pamięć nie myli praktycznie zawsze tylko trzeba mieć "qualis gem". A to że renoma trochę spada to normalne.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline huth

« Odpowiedź #942 dnia: Marca 21, 2012, 21:12:41 »
    Wymagania do założenia zakonu też są wypisane w FAQu :)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #943 dnia: Marca 24, 2012, 20:55:07 »
    Ja chciałbym się spytać czy w scryptach jest możliwość zmiany zdobywania łupów na większą bo w ogóle nic nie mam po bitwie zabijając nawet 400 jak coś mam to skromnych ilościach, obniżenie kosztów żołnierzy, nim uzbieram na jedną wypłatę zeżrą mi dwie albo i więcej.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #944 dnia: Marca 24, 2012, 22:17:42 »
    Nie potrzebne są zmiany w skryptach. Dodaj sobie następnym razem punkty do Lootingu/Grabieży ( nie pamiętam ). Będziesz miał większy loot z armii jak i z najazdu wiosek.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p