Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646151 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #915 dnia: Marca 09, 2012, 15:41:11 »
    Witam! Po zmianie nacji przez lorda kierowanego przez ai ten zmienia imie na powiedzmy count 33 lub cos w tym rodzaju. Zastanawiam sie czy to normalne w przypadku tego moda czy moze jest to jakis blad. Dzieje sie tak z kazdym nowo "powstalym" lordem. Psuje to nieco klimat rozgrywki stad moje pytanie:) Przegladalem ten watek dosc wnikliwie zanim zadalem pytanie, ale czegos takiego nie znalazlem. Temat jest  jednak dosc obszerny wiec moze cos pominalem, jesli tak to wybaczcie:)
    A grasz może na jakimś spolszczeniu? Z tego co pamiętam to kiedyś miałem takie "kwiatki" jeszcze na starszych wersjach gdy używałem częściowego spolszczenia.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline gawron1911

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #916 dnia: Marca 09, 2012, 15:58:15 »
    Gram na czesciowym spolszczeniu, ale po zmianie na angielski kwiatki pozostaly. Tzn. po zmianie na angielski i wczytaniu gry nic sie nie zmienilo, nadal hasają mi po mapie county 34 i jarlowie 54...Byc moze jakbym rozpoczal nowa rozgrywke od poczatku w wersji angielskiej ten problem by sie nie pojawil. Szkoda jednak zostawic kwitnace imperium:) Pytanie zatem pozostaje: czy da sie cos z tym zrobic?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Marca 09, 2012, 16:01:55 »
    Gram na czesciowym spolszczeniu, ale po zmianie na angielski kwiatki pozostaly. Tzn. po zmianie na angielski i wczytaniu gry nic sie nie zmienilo, nadal hasają mi po mapie county 34 i jarlowie 54...Byc moze jakbym rozpoczal nowa rozgrywke od poczatku w wersji angielskiej ten problem by sie nie pojawil. Szkoda jednak zostawic kwitnace imperium:) Pytanie zatem pozostaje: czy da sie cos z tym zrobic?
    Myślę że raczej nie. Tylko zaczęcie nowej gry po angielsku pomoże (spróbuj usunąć całkiem spolszczenie może to coś da ale wątpię). Eksportuj sobie postać to przynajmniej w nowej rozgrywce będzie trochę łatwiej:)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #918 dnia: Marca 09, 2012, 18:21:30 »
    Spolszczenie(zależy jeszcze które masz) jest niedorobione jeśli chodzi o imiona lordów w pewnych sytuacjach, np. tej, o której piszesz. Ponadto spolszczenie/zangielszczenie działa w pełni tylko jeśli rozpocznie się nową kampanię, to się właśnie tyczy twojego problemu i może też jakichś innych skryptów.

Offline gawron1911

• Użytkownik
    « Odpowiedź #919 dnia: Marca 10, 2012, 12:58:20 »
    W sumie zauwazylem, ze po zmianie na angielski ponowne przejscie np. jarla 54 na inna strone zmienia jego imie na zgodne z realiami gry, zatem pozostaje mi poczekac, aż pozdradzaja jeszcze kilka razy i bede mial swoj klimat;) Z innej beczki: Czy ten sprzedawca eliksiru porusza sie calkiem przypadkowo po swiecie czy moze ma jakies swoje ulubione miejsca? Dalej: Czy bron typu bastard ma ujemne modyfikatory do walki z tarcza? Oraz: Jakie jest prawdopodobienstwo otrzymania mapy do kryjowki czerwonego bractwa, bo z tego co widze to raczej strasznie male, tyle gadania o plotkach przez 500dni gry i nic w tym temacie...Mogliby tez dodac turnieje z Florisa bo te orginalne popowe sa w porownaniu z nimi marniutkie, o ile oczywiscie nadal ten mod sie rozwija, niby na stronce widzialem jakies devblog z popa 4.0, ale za bardzo sie nie wczytywalem w watek wiec nie wiem czy to tylko luzne projekty czy moze cos sie w tym temacie dzieje.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #920 dnia: Marca 10, 2012, 13:18:33 »
    1. Tak porusza się w sposób przypadkowy.
    2.Nie wiem, ale chyba nie.
    3.Im więcej się gada to prawdopodobieństwo powinno wzrastać ale kto to wie.
    4.Tak pracują nad kolejna częścią ale jeszcze się zejdzie i będzie to zupełnie nowy mod (no może nie całkiem), nowa kraina, frakcje itp.

Offline huth

« Odpowiedź #921 dnia: Marca 10, 2012, 15:35:54 »
    Półtoraki otrzymują jakieś kary do obrażeń i szybkości, jeśli się ich używa z tarczą, jakoś -35% albo 25 do obrażeń i też jakis minus do szybkości

no i ta wersja moda nie jest już rozwijana, ale robi się powoli PoP 4

Offline huth

« Odpowiedź #922 dnia: Marca 11, 2012, 17:02:30 »
    Niektórzy wiedzą, niektórzy nie, w każdym razie już od jakiegoś czasu większość newsów związana z PoP-em 4 jest umieszczana na dev-blogu tutaj - http://josephunderdark.blogspot.com/
    Blog jest prowadzony po angielsku, ale prowadzący poprosił czy mógłbym przetłumaczyć jeden preview, co też w końcu mi się udało :P
    Nie wiem czy kogokolwiek to będzie interesować, co na blogu jest(ostatnio pojawił się wywiad z Saxondragonem i trochę o zarządzaniu jeńcami), jeśli tak, to mogę też to przetłumaczyć. Sairtar - prowadzący - obiecał, że będzie wklejał linki do przetłumaczonych treści, które tu będę zamieszczał.
    No do rzeczy, krótki wyciąg z notki i preview:

W dzienniku będą pojawiać się m.in.:

- Prezentacje jednostek (jak ta w tym wpisie)
    - Przemyślenia dewelopera na temat mechaniki rozgrywki i projektowania
    - Postępy w pracach artystów
    - Wywiady z głównymi deweloperami dostarczające pozakulisowych informacji oraz tła fabularnego
    - Sylwetki deweloperów
    - oraz cała reszta smakowitych kąsków

ta-tata-dam!
    (click to show/hide)

Co o tym wszystkim sądzicie btw? :P (takiej formie preview i tłumaczeniu)
    Ja szczerze mówiąc wolałem, gdy umieszczano newsy na forum, moźna było łatwo coś zacytować i pochwalić, a o tym blogu to niewiele osób wiedziało aż do niedawnego czasu, bo link nie był za bardzo wyeksponowany.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #923 dnia: Marca 12, 2012, 12:35:05 »
    Jak dla mnie - bomba :D
    Miło widzieć, że Twórcy nie ograniczają się do standardowej mechaniki M&B, tylko próbują zmienić, dodać coś nowego, zadania, wiarę, etc.

Offline huth

« Odpowiedź #924 dnia: Marca 12, 2012, 16:32:16 »
    Jak dla mnie - bomba :D
    Miło widzieć, że Twórcy nie ograniczają się do standardowej mechaniki M&B, tylko próbują zmienić, dodać coś nowego, zadania, wiarę, etc.
    No i tak szczerze mówiąc wiele tego nie ma, silnik WB nie bardzo się nadaje do tworzenia np. misji(brak edytora jak w silnikach do rpgów), a tego mi najbardziej brakuje szczerze mówiąc.

Jeden z grafików moda uruchomił wątek z nowymi itemami: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,220305.0.html
    Bardzo ładne :)

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Marca 12, 2012, 16:36:16 »
    Nie wie ktoś czy (bo nie było mnie tu już chyba z rok) czy bedzie takie jeszcze jedno państwo jak w Mount & Blade Warband czyli ci co na pustini mieszkaja??

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #926 dnia: Marca 12, 2012, 20:36:14 »
    No i tak szczerze mówiąc wiele tego nie ma, silnik WB nie bardzo się nadaje do tworzenia np. misji(brak edytora jak w silnikach do rpgów), a tego mi najbardziej brakuje szczerze mówiąc.

Jeden z grafików moda uruchomił wątek z nowymi itemami: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,220305.0.html
    Bardzo ładne :)
    No wiesz...ale samo wprowadzenie historii robi swoje...

Te itemki...mniam - tylko czy mi to ruszy :p

Swoją drogą, to Twórcy mocno uderzyli barbarzyńską Europę - Melitines - taki...Bizantyjski klimat, Ashenborn - tego tłumaczyć chyba nie muszę.Kult węża, to tu się chyba nic nie zmieni, a co do reszty to można się domyślać :p

Kapsel - Ja tam pustyni nie widziałem, ale mapa będzie wyglądać coś wzór stepów otoczonych górami

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Marca 13, 2012, 17:00:34 »
    Hm... Ciekawie ta nowa wersja PoP'a się zapowiada. Jednak sądząc po screenach to wątpię, żeby ruszyło mi na tym złomku jaki teraz mam... Cóż, pożyjemy zobaczymy, może będzie równie dobrze zoptymalizowana co aktualna wersja ;)

Natomiast co do aktualnej wersji. Bardzo fajny mod, przygodę zacząłem jakiś czas temu, ale dopiero niedawno się faktycznie wczułem w grę, klimat i w końcu gram. Zostałem wasalem Sarleonu, jako, że króla i kilku lordów mam w zakładce "przyjaciele" [stosunki ~30 na plusie] to dostaję większość zamków. Jak wystarczająco się wybiję, odejdę od Sarleonu i stworzę królestwo Pendoru, ale póki co wolę zaprzyjaźnić się z jak największą ilością lordów oraz zyskać wystarczającą renomę i honor. Imperium swego czasu ostro dostawało od nas i D'sharu, jednak zawiązali z tymi drugimi pakt pokojowy, przez co walczą tylko z nami. Mi to na rękę, bo kilka zamków w dobrej lokacji mają [niedaleko lasu w którym pojawiają się Noldorowie]. D'shar prawie całkiem zniszczony przez Friedsvain, w ciągu tygodnia nasi "wikińscy" przyjaciele zdobyli ponad połowę ziem na pustyni. Jeśli zaś o Noldorów chodzi, to układa się bardzo dobrze, 54 punkty pozytywnych relacji, ale mam zamiar do setki dobić.
    Jedyne co mi się w modzie nie podobało, to statystyki niektórych broni. Nie chodzi tyle o atak, a o długość broni czy jej prędkość. Fakt, mod jest fantasy, jednak dziwnie to wyglądało, jak człowiek machał 120cm mieczem długim jedną ręką, w dodatku zupełnie jakby to był sztylket... Tak więc za pomocą Warbandowego Item Editora [zestaw narzędzi Morgh'a] zmieniłem statystyki kilku broni oraz zwiększyłem prędkość koni i lepiej się gra.
    Podsumowując - jest to najlepszy mod w jaki grałem, ciekawie poprowadzony, dość kontrastowe frakcje. Jego największą zaletą jak dla mnie jest optymalizacja. Takie mody jak Floris Expanded [Gameplay chodzi bez zarzutów po wyłączeniu kurzu, i to na bs 220] lub Brytenwalda nie pójdą na moim komputerze - złom z 2006 roku, w dodatku jedynie 1,5GB RAM'u... Więc z dużych modów ten chodzi mi najlepiej. Oczywiście, żadnych kłopotów póki co nie miałem, więc raczej już nie wystąpią. 

Trochę się rozpisałem, ale liczę, że nie zostanie to potraktowane jako spam :D
    Pozdrawiam.

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #928 dnia: Marca 13, 2012, 18:52:18 »
    Mod jest naprawdę świetny według mnie lepszy niż Floris pomijając kilka bajerów sam zaczęłem trochę edytować moda dodałem kilka nowych jednostek między innymi Barbarzyńce i Licza z kultu śmierci chciałbym stworzyć jeszcze nowy zakon lecz nie wiem jak zrobić by funkcjonwał  ale ogólnie mod sam dużych wymagań nie ma sam mam dość starego kompa ale do 500 jednostek na polu udźwignie
    Mam nadzieję że ruszy dalsza cześć bo teksturki bardzo ładne

Offline mam10lat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Marca 13, 2012, 21:47:44 »
    Witam, w zwiazku z tym ze nie bede wertowac calego watku pytanko
    Czy pop na WB nadal sie zacina  po dlugim czasie gry jak w podstawce?
    Swoja droga to forum widze niezle upadlo pod wzgledem rejestracji i zabezp chociazby,,