Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646485 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #615 dnia: Września 29, 2011, 15:06:40 »
    Ale o co ci tak właściwie chodzi? :) Łuk się dostaje jak się jedzie obok Wolfbode'a, no a że go jeszcze nie ma to pech po prostu, trafiałeś nie na te plotki i za mało walczyłeś z małymi spawnami Mystmountain :P
    Wilcza(?) - a tu nie wiem co to
    No co, no...:p Nie pamiętałem jak się nazywają, a jedyne co skojarzyłem to "wolf", wiec się nie czepiaj! ;)
    W plotkach była mowa, i to nie raz, walczyć?....no może trochę za mało...Wszystko przez wojnę z Ravenstern i sporą aktywność Jatu, do tego dochodzą ciągłe najazdy przez Imperium.Po otrzymaniu przez Króla Ulrica zamku Talon, praktycznie nie opuszczam tego regionu.Brakuje mi ludzi kasy a moje jedyne lenno wewnątrz Królestwa (Branburg) zostało splądrowane.Król Ulric wraz z marszałkiem i ok. 1000 armią zostali wyrżnięci przez Ravenstern i Fierdsvain pod zamkiem Falcondark, przez co musiałem z 20 osobowym oddziałem jazdy udać się na północ aby wyciągnąć ich z więzienia.Wracając miałem już 150mieszanych, tylko pech ciał, że trafiłem na 50 jatu i zostało mi tylko 30.
    Po powrocie do zamku, musiałem przygotować się do obrony przed Imperium, ale to by się nie udało gdyby...Gdyby nie Książę Alamar, który wraz ze swoimi 200 ziomkami(40 Rycerzy Lwa) nie wpadł w zasadzkę Imperium.Za nim doczepiło się kilku kolejnych oraz ja...~500vs. ~400 i nasze zwycięstwo.
    Tak o to przebiega rozrywka, a w niej oprócz szybkiego wypadu nie zdołałem walczyć z Wolfbode'ami...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #616 dnia: Września 29, 2011, 16:02:06 »
    No Wolfbode to ten wódz od barbarzyńców Mystmountain :P
    Jak kiedyś twórcy "mówili" o algorytmie na pojawianie się unikanych spawnów oraz armii, to właśnie jednym z czynników zwiększających ich pojawianie było walczenie z początkowymi małymi spawnami, takie drażnienie...
    Eh Jatu.. nomadzki styl walki, mega skuteczny i dlatego jest to najbardziej irytującą nacja w PoPie dla mnie :P
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2011, 16:20:12 wysłana przez HUtH »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #617 dnia: Września 29, 2011, 18:50:41 »
    No Wolfbode to ten wódz od barbarzyńców Mystmountain :P
    Jak kiedyś twórcy "mówili" o algorytmie na pojawianie się unikanych spawnów oraz armii, to właśnie jednym z czynników zwiększających ich pojawianie było walczenie z początkowymi małymi spawnami, takie drażnienie...
    Eh Jatu.. nomadzki styl walki, mega skuteczny i dlatego jest to najbardziej irytującą nacja w PoPie dla mnie :P
    Oraz najbardziej nie lubiana(żeby nie mówić znienawidzona), a tylko dlatego, że bywa skuteczniejsza od samego bohatera(czyli nas...)...
    Pojedyncza walka z 600 osobową armią doborowych jeźdźców jest niemożliwa, tym bardziej dla innych lordów, co powoduje, że tylko wpadka kilku lordów w zasadzkę Jatu rzuca światło nadziei na zwycięstwo...

Offline radekxpl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #618 dnia: Października 01, 2011, 16:53:20 »
    jak będzie spolszczenie do 3.42 z poprawką to napiszcie mi na pw hmmm podajcie linka:P

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #619 dnia: Października 01, 2011, 16:56:29 »
    jak będzie spolszczenie do 3.42 z poprawką to napiszcie mi na pw hmmm podajcie linka:P

Jakoś nie przypominam sobie żeby było jakiekolwiek spolszczenie do wersji na WB więc nie liczył bym na linka.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #620 dnia: Października 06, 2011, 09:01:12 »
    Można w Pop 3.42 pod WB eksportować postacie z Pop 3.01 pod zwykłego MB ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #621 dnia: Października 06, 2011, 10:49:52 »
    Można w Pop 3.42 pod WB eksportować postacie z Pop 3.01 pod zwykłego MB ?
    Nie!
    W PoP nie można eksportować postaci.
    Jedyne co możesz zrobić to przed rozpoczęciem nowej gry użyć "troops editor" i przypisać im punkty z poprzedniej części - działa, bo sam tak robiłem....trzeba się tylko trochę nakombinować ;)

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #622 dnia: Października 06, 2011, 13:10:14 »
    W WB jeszcze nie grałem ale w PoP pod zwykłe MB można było eksportować i importować bohaterów

Offline tino2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #623 dnia: Października 06, 2011, 16:55:56 »
    Nie!
    W PoP nie można eksportować postaci.
    Jedyne co możesz zrobić to przed rozpoczęciem nowej gry użyć "troops editor" i przypisać im punkty z poprzedniej części - działa, bo sam tak robiłem....trzeba się tylko trochę nakombinować ;)
    A właśnie że można.
    Wystarczy przekopiować wyeksportowany plik txt z folderu charakter z M&B do Warbanda. Musisz potem utworzyć nową postać ale nazwać ją tak samo jak wyeksportowana z M&B. Po rozpoczęciu gry wchodzisz w postać/statystyki i dajesz importuj. Sam gram tą samą postacią w M&B, Warbandzie(PoP) i w Ogniem i Mieczem.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #624 dnia: Października 06, 2011, 18:48:01 »
    A właśnie że można.
    Wystarczy przekopiować wyeksportowany plik txt z folderu charakter z M&B do Warbanda. Musisz potem utworzyć nową postać ale nazwać ją tak samo jak wyeksportowana z M&B. Po rozpoczęciu gry wchodzisz w postać/statystyki i dajesz importuj. Sam gram tą samą postacią w M&B, Warbandzie(PoP) i w Ogniem i Mieczem.
    Powiedz mi....specjalnie założyłeś konto na tym forum, aby to skomentować?Szkoda, że nie poświęciłeś więcej czasu na przeczytanie postów ze zrozumieniem.
    Dla jasności!My rozmawiamy o bohaterach(liczba mnoga), których spotykamy w tawernach!!
    W PoP na zwykłe M&B grałem do wydania trójeczki, wiec nie pamiętam jak tam było.Wiem za to, że w Warband robić tego nie można(nie licząc bohatera - nas). Kolejna rzecz, o której powinieneś pamiętać, to używanie "czitów".
    W PoP pod Warband jest to karane utratą bonusów, które dostajemy za, np. zabicie 50 wrogów podczas jednej bitwy, wygrywanie na turniejach, itp., itd.

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #625 dnia: Października 07, 2011, 20:35:34 »
    nvm

mam problem ,oczywiście na d9 z błędami 'hlsl data handles 9 i 45' gra się uruchamia ,ale większość postaci ma nienaturalnie duże zbroje i wyglądają jak mutanty a jeźdźcy siedzą pod koniem .. ,więc mogę grać tylko na d7 i wtedy jest wszystko ok
    aha i nie mam karty ATI ;p

nie wyświetlają mi się też komunikaty ,te po lewej stronie (zdobyte doświadczenie za zabitych ,informacje o oblężeniach itp)

Offline huth

« Odpowiedź #626 dnia: Października 07, 2011, 21:31:48 »
    Chyba tez mi się takie coś kiedyś zdarzyło, ale już nie paiętam w jakich okolicznościach i co zrobiłem... ten problem już był poruszany przez innych... chyba musiałem pobrać moda jeszcze raz wtedy albo zrobic reinstall gry? Albo źle moda zainstalowałem? nie wiem..
    Aha, masz wersję WB 1.143?
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2011, 21:39:09 wysłana przez HUtH »

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #627 dnia: Października 07, 2011, 21:44:26 »
    Mod zainstalowałem poprawnie , przeinstalowanie gry nic nie dało ,a ściągać moda jeszcze raz nie próbowałem

nie wiem czy ten problem z wiadomościami nie wynika z update do 3.42 z troops.txt i mission_templates - sprawdziłem , nie ,nie wynika ;p
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2011, 21:57:59 wysłana przez malyboy »

Offline huth

« Odpowiedź #628 dnia: Października 07, 2011, 22:13:33 »
    Chyba mi się przypomina kiedy to miałem(tzn tak trochę kojarzę) :P Chyba przy modowaniu plików z modelami, kiedy coś było nie tak z shaderami bodajże...
    Ściągnąłeś z patchem 3.42 także ten New Resource Pack?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #629 dnia: Października 07, 2011, 23:14:30 »
    Zobacz jak wyglada native?
    Jeżeli tak samo, to zmień craka, tzn. kup grę - kiedyś był o tym temat, ludzie, którzy mieli z tym problem, przyznali się, że maja piraty...
    Chyba, że pobrałeś jakiś kiepski patch....