Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646200 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kubas246

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    @adiq15 może masz stare stery do grafiki czy coś. Ja gram na maksymalnych ustawieniach i 1920x1080 i spokojnie mi bitwy po 850 ludzi bez zacinki ciągnie, choć czasem jest tak, że przy mniejszej bitwie parę minut przed końcem fps spada do 9 i taki zostaje aż do końca (dziwne, co nie?).

Offline Gergold

• Użytkownik
    • Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...
    Witam,
    proponowałbym zaktualizowanie pierwszego postu, gdyż jest już V3.4 pod warbanda.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.4 - WB v1.134 - SP - nowy patch jak DLC :)
    « Odpowiedź #497 dnia: Lipca 11, 2011, 21:28:21 »
    Już jest update :)

Trochę mnie martwią te zmiany dotyczące przechodzenia lordów na naszą stronę... potrzeba więcej relacji oraz ich lenna nie przechodzą ot tak.... muszę się w tym rozeznać bardziej.

Offline huth

Offline huth

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Prophesy of Pendor v3.4 - WB v1.134 - SP - hotfix do hotfixa do patcha :|
    « Odpowiedź #500 dnia: Lipca 14, 2011, 18:42:30 »
    Proponowałbym Im wydać coś jednolitego.Z doświadczenia wiemy, ze kopiowanie po jednym pliczku daje nam(niektórym) większy popis do czegoś spitolenia...a co za tym idzie....300 wpisów na forum "jak to zrobić..., nie działa...,kiepski mod....,CTD, co dalej....", itp., itd.

Z drugiej strony...po przeczytaniu zmian, nawróciła chęć rozegrania PoP.Ale w co tu teraz grać.Ledwo co naprawiłem Florisa...eh.. ;]

Gratulacje dla twórców!

-Zmodyfikowano szansę na ucieczkę z pola bitwy, żeby nie występowała nadmiernie i za szybko - na wielki plus!

-Dodano opcję wyłączenia ucieczki na stałe - z pola bitwy?

-Zmodyfikowano żołd najemnika(już nie tak zyskowny jak wcześniej) - a szkoda...Jedynie w tym modzie opłacało się grac jako najemnik

-Nowe plemię dołączyło do Barbarzyńców z Tajemnych Gór(Mystmountain): Bearclaw Berserkers! Tych zręcznych berserkerów w pełnej zbroi Bearclawów słusznie boją się na Północy. Może nie są tak dobrzy w walce jak fierdsvaińscy berserkerzy, ale są bardziej zwinni, no i mają zbroję i duże topory :) Niektórzy mogą także dołączyć do armii gracza. - czyli nowe mięso to wyrżnięcia :D

-Władcy nie zaakceptują jako wasala graczy, którzy mają względnie wysokie 'right to rule'(prawo rządzenia w spolszcz?) - i to ma sens!

-Jatu Raider i Jatu Lancer otrzymali nowe konie, lepsze w statystykach - kurna...oni i tak w ostatnich odsłonach PoP stali się lepsi

Offline huth

« Odpowiedź #501 dnia: Lipca 14, 2011, 19:43:05 »
    Proponowałbym Im wydać coś jednolitego.Z doświadczenia wiemy, ze kopiowanie po jednym pliczku daje nam(niektórym) większy popis do czegoś spitolenia...a co za tym idzie....300 wpisów na forum "jak to zrobić..., nie działa...,kiepski mod....,CTD, co dalej....", itp., itd.
    Wystarczy kopiować pliki w dobrej kolejności :P Poza tym przez te wszystkie wersje mod został raczej ulepszony i chyba nie ma już tylu problemów...

Z drugiej strony...po przeczytaniu zmian, nawróciła chęć rozegrania PoP.Ale w co tu teraz grać.Ledwo co naprawiłem Florisa...eh.. ;]
    Floris jak dla mnie to tylko takie rozwinięcie podstawki(fakt, że bardzo duże), ale brak w nim czegoś więcej poza nowymi bajerami, itemami itp., a to "coś" ma według mnie PoP.

-Dodano opcję wyłączenia ucieczki na stałe - z pola bitwy?
    ee, to chodzi o uciekanie spanikowanych żołnierzy, czyli ten system morale w bitwie... doprecyzuję to...

-Zmodyfikowano żołd najemnika(już nie tak zyskowny jak wcześniej) - a szkoda...Jedynie w tym modzie opłacało się grac jako najemnik
    jeszcze w ogóle nie grałem na tym patchu, więc nie sprawdziłem tego, ale myślę, że dalej będzie to dość opłacalne. Według mnie zmiana jest dobra, bo mając nawet średnią armię można było uzyskać dochód z żołdu, który był dużo wyższy od początkowych dochodów lorda ze wsi i zamku.

-Jatu Raider i Jatu Lancer otrzymali nowe konie, lepsze w statystykach - kurna...oni i tak w ostatnich odsłonach PoP stali się lepsi
    Nie znam szczegółów, ale podobno Jatu jeździli też na koniach, które miały chyba tylko 100hp(bo nie miały określonego hp w pliczku)... A te nowe konie, to chyba są tak właściwie "stare", z wcześniejszej wersji PoPa, które jakoś zostały zmienione w 3.3.
    [/quote]

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Lipca 14, 2011, 22:28:03 »
    Wystarczy kopiować pliki w dobrej kolejności :P Poza tym przez te wszystkie wersje mod został raczej ulepszony i chyba nie ma już tylu problemów...

Ja to wiem, Ty to wiesz...ale dla niektórych to czarna magia, a zamiast uważnie powrzucać pliki jak należy napiszą po 10 postów i założą 3 tematy z prośbą o pomoc....:]

Floris jak dla mnie to tylko takie rozwinięcie podstawki(fakt, że bardzo duże), ale brak w nim czegoś więcej poza nowymi bajerami, itemami itp., a to "coś" ma według mnie PoP.

Oj nie gadaj...dopasowanie modów jak i dyplomacja w tym modzie to coś więcej, to coś więcej niż itemki i bajery.Tworzenie frontów, szukanie sojuszników, zawieranie paktów, prowokowanie do wojny...to robi klimat

ee, to chodzi o uciekanie spanikowanych żołnierzy, czyli ten system morale w bitwie... doprecyzuję to...

Domyślałem się, ale wolałem się upewnić...Prawdę mówiąc, w którym modzie sam dokonałem tej zmiany.Ustawiłem czas po którym jednostki mogą uciekać na 30 minut :D Do tego zdążyłem o bitwach zapominać :p

jeszcze w ogóle nie grałem na tym patchu, więc nie sprawdziłem tego, ale myślę, że dalej będzie to dość opłacalne. Według mnie zmiana jest dobra, bo mając nawet średnią armię można było uzyskać dochód z żołdu, który był dużo wyższy od początkowych dochodów lorda ze wsi i zamku.
    Nie taki dochód.Przeważnie starczyło na pokrycie żołdu, plus mała premia na jedzenie i rekrutów.Jeżeli chodzi o tą róznicę pomiędzy żołdem dla najemnika a podatkami z lenn, to może te powinno się zmienić...

Problem z jatu był zawsze taki, że lordowie, baronowie, itd., nie byli nazbyt chętni, aby bronić granicę przed najeźdźcami....Woleli uciec do zamków lub mordować wieśniaków...Jedynym sojusznikiem w walce z jatu byli Noldorowie, którzy w teoretycznie przegranych bitwach wspierali w walce, czyniąc ją heroiczną :]
    Lekarstwo na 200 wkurzających jeźdźców jatu - 4 tuziny rozproszonych noldorskich łuczników ze wsparciem jazdy :D

Offline huth

Odp: Prophesy of Pendor v3.4 - WB v1.134 - SP - nowy update hotfixa - 14 lip
    « Odpowiedź #503 dnia: Lipca 15, 2011, 11:50:10 »
    Zgadnijcie co... uptade hotfixowy! http://www.gamefront.com/files/20554233/PoP34_Hotfix_July_14.rar
    Poprawiono to, że gracz nie mógł zdobyć jakichś dwóch nowych itemów.

Oj nie gadaj...dopasowanie modów jak i dyplomacja w tym modzie to coś więcej, to coś więcej niż itemki i bajery.Tworzenie frontów, szukanie sojuszników, zawieranie paktów, prowokowanie do wojny...to robi klimat
    No to jest dobre, ale ja wolę świat, który ma rozpisaną historię, npce gadają o różnych sprawach itd...

Problem z jatu był zawsze taki, że lordowie, baronowie, itd., nie byli nazbyt chętni, aby bronić granicę przed najeźdźcami....Woleli uciec do zamków lub mordować wieśniaków...Jedynym sojusznikiem w walce z jatu byli Noldorowie, którzy w teoretycznie przegranych bitwach wspierali w walce, czyniąc ją heroiczną :]
    Lekarstwo na 200 wkurzających jeźdźców jatu - 4 tuziny rozproszonych noldorskich łuczników ze wsparciem jazdy :D
    Tylko, że Noldorowie nie zawsze są w pobliżu :) Teoretycznie Zakon Clarion Call(na pl: Stanowczego Wezwania - lol) jest niby od patrolowania tych wschodnich rubieży... ale wiadomo jak to wygląda.... Fajne byłyby takie małe questy dla niektórych, tych bardziej otwartych zakonów, w tym przypadku np. mistrz zakonu w Larii kazałby nam rozprawić się z kilkoma bandami Jatu, albo nie wiem, wyrżnąć 200(to byłby licznik, trochę to głupie), oraz jakieś inne questy, niekoniecznie siłowe... No ale to kupa roboty i debugowania, nie wymagajmy za wiele :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2011, 11:54:52 wysłana przez HUtH »

Offline Gergold

• Użytkownik
    • Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...
    « Odpowiedź #504 dnia: Lipca 15, 2011, 17:18:04 »
    Zgadnijcie co... uptade hotfixowy! http://www.gamefront.com/files/20554233/PoP34_Hotfix_July_14.rar
    Poprawiono to, że gracz nie mógł zdobyć jakichś dwóch nowych itemów.
    I znowu trzeba zaczynać grę od nowa? >.<

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #505 dnia: Lipca 15, 2011, 17:27:16 »
    Tylko, że Noldorowie nie zawsze są w pobliżu :) Teoretycznie Zakon Clarion Call(na pl: Stanowczego Wezwania - lol) jest niby od patrolowania tych wschodnich rubieży... ale wiadomo jak to wygląda.... Fajne byłyby takie małe questy dla niektórych, tych bardziej otwartych zakonów, w tym przypadku np. mistrz zakonu w Larii kazałby nam rozprawić się z kilkoma bandami Jatu, albo nie wiem, wyrżnąć 200(to byłby licznik, trochę to głupie), oraz jakieś inne questy, niekoniecznie siłowe... No ale to kupa roboty i debugowania, nie wymagajmy za wiele :P

A co mi z armii lordów, którzy zawsze uciekają przed jatu...Onie nigdy nie walczą...a jak walczą, to dlatego, że jakiś idiota z 150 wojakami zaatakował patrol Jatu(a przeważnie za nimi biegała armia 700).Do takich walk nawet się nie wtrącam....Rozumiem przewagę 300(soj.) + 100(ja) vs. 600-700(jatu)
    Co do zadania, to takowe dostajemy od tego dziwaka z Larii

Offline huth

« Odpowiedź #506 dnia: Lipca 15, 2011, 19:03:35 »
    I znowu trzeba zaczynać grę od nowa? >.<
    Nieeee... tylko ta jakaś zmiana, żeby było mniej tarcz Bearclaw'ów w pobitewnym łupie, chyba wymaga nowej gry, ale jeśli zacząłeś grę na "czystym" 3.4 i potem uaktualniałeś tymi hotfixami, to możesz grać, najwyżej będziesz miał nadal dużo tych tarczy w loot'cie :)

A co mi z armii lordów, którzy zawsze uciekają przed jatu...Onie nigdy nie walczą...a jak walczą, to dlatego, że jakiś idiota z 150 wojakami zaatakował patrol Jatu(a przeważnie za nimi biegała armia 700).Do takich walk nawet się nie wtrącam....Rozumiem przewagę 300(soj.) + 100(ja) vs. 600-700(jatu)
    Co do zadania, to takowe dostajemy od tego dziwaka z Larii
    Ponoć agresywność lordów została zwiekszona, żeby nie uciekali tak od razu.. ale nie wiem jeszcze jak to wygląda w praktyce.
    No jest Quigfen, bardzo fajnie, że w ogóle rozwinęli ten spekt noldorski, ale mi chodziło o więcej :) Jakieś questy od zakonów byłyby fajne.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Lipca 15, 2011, 19:20:27 »
    Ponoć agresywność lordów została zwiekszona, żeby nie uciekali tak od razu.. ale nie wiem jeszcze jak to wygląda w praktyce.
    No jest Quigfen, bardzo fajnie, że w ogóle rozwinęli ten spekt noldorski, ale mi chodziło o więcej :) Jakieś questy od zakonów byłyby fajne.

No nie gadaj...Przeważnie jak rozpoczynałem grę, to nie mogłem zbliżać się do miast, wszyscy robili za odważnych...Kiedy dorobiłem się 150 osobowego oddziału , składającego się to z Noldorów, to z Poszukiwaczy przygód, i jakiś tam rycerzy, to wszyscy uciekali(no...czasami jeszcze imperium podejmowało się walki ze mną...oni i ci legioniści ;[ )
    Co do samej rozgrywki, to zamiast dodatkowych armii dodałbym zadania typu "wspomóż przyjaciół w bitwie...są coraz bliżej porażki" - no i odpowiednie wynagrodzenie, zaszczyty, tytuły, premie(za pomoc danemu lordowi, rośnie sympatia jego podwładnych w stosunku do nas...) itp., itd.
    Noldorów rozwinął bym w sposób, a'la Lothlorien...Las atakowany przez orków, lub innych przybyszy z kosmosu.... ;)

Offline huth

« Odpowiedź #508 dnia: Lipca 15, 2011, 19:38:58 »
    No nie gadaj...Przeważnie jak rozpoczynałem grę, to nie mogłem zbliżać się do miast, wszyscy robili za odważnych...Kiedy dorobiłem się 150 osobowego oddziału , składającego się to z Noldorów, to z Poszukiwaczy przygód, i jakiś tam rycerzy, to wszyscy uciekali(no...czasami jeszcze imperium podejmowało się walki ze mną...oni i ci legioniści ;[ )
    eh, mi chodziło, że w tym patchu to poprawili(jest to w każdym razie w zmianach), a teraz napisałeś, jakbyś się odnosił do starszych kampanii, więc w sumie chyba dalej nie wiadomo czy coś się zmieniło.
    Co do samej rozgrywki, to zamiast dodatkowych armii dodałbym zadania typu "wspomóż przyjaciół w bitwie...są coraz bliżej porażki" - no i odpowiednie wynagrodzenie, zaszczyty, tytuły, premie(za pomoc danemu lordowi, rośnie sympatia jego podwładnych w stosunku do nas...) itp., itd.
    To nie byłoby nic nowego, tylko rozwinięcie tego co jest teraz, bo przecież też ci polepszają stosunki po pomocy w walce... zresztą te bitwy trwają dość krótko, więc nie wiem czy by się takie coś udało.
    Noldorów rozwinął bym w sposób, a'la Lothlorien...Las atakowany przez orków, lub innych przybyszy z kosmosu.... ;)
    hehe, nie podzielam takiego pomysłu :P Już im wystarczą problemy z Jatu, Kultem Węża i zwykłymi ludźmi :) Dobre byłoby wdrożenie polityki Ebony Gauntlets do gry, pendor-nazi, bardzo elfów nie lubią(i Silvermistów też) :P Obecnie mozna mieć i Noldorów, i Jatu, i KotEGów, i Silvermistów albo Rycerzy Zmierzchu i Świtu w armii i nawet nie wiem czy to wpływa chociaż na morale... cudownie bez sensu :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Lipca 15, 2011, 22:41:09 »
    eh, mi chodziło, że w tym patchu to poprawili(jest to w każdym razie w zmianach), a teraz napisałeś, jakbyś się odnosił do starszych kampanii, więc w sumie chyba dalej nie wiadomo czy coś się zmieniło.
    Przecie pisałem, że na razie nie gram...Tym wpisem wyraziłem swe zadowolenie, że w końcu, ruszyli na pozytywnie ten aspekt gry..

To nie byłoby nic nowego, tylko rozwinięcie tego co jest teraz, bo przecież też ci polepszają stosunki po pomocy w walce... zresztą te bitwy trwają dość krótko, więc nie wiem czy by się takie coś udało.
    Tak, ale informacja ta pojawia by się w momencie mijania takiej bitwy.
    Stosunki poprawiają się z lordem oraz królestwem, a ja miałem na myśli dodatkowo, wsie, miasta, zamki

hehe, nie podzielam takiego pomysłu :P Już im wystarczą problemy z Jatu, Kultem Węża i zwykłymi ludźmi :) Dobre byłoby wdrożenie polityki Ebony Gauntlets do gry, pendor-nazi, bardzo elfów nie lubią(i Silvermistów też) :P Obecnie mozna mieć i Noldorów, i Jatu, i KotEGów, i Silvermistów albo Rycerzy Zmierzchu i Świtu w armii i nawet nie wiem czy to wpływa chociaż na morale... cudownie bez sensu :P
    Polityka swoją drogą(to jest minus tego moda, otóż ta w grze nie istnieje).A co do Noldorów, to dałbym im więcej szansy na wykazaniu się w walce...nic więcej