Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646171 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kubas246

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.302 - WB v1.134 - SP - patch "technologiczny" + FIX hełmu
    « Odpowiedź #480 dnia: Czerwca 23, 2011, 12:33:54 »
    Czy istnieje spolszczenie tego moda? jeśli tak to mógłby ktoś dać link? Bo nie znalazłem spolszczenia ani dla wersji pod WB ani pod M&B.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor v3.302 - WB v1.134 - SP - patch "technologiczny" + FIX hełmu
    « Odpowiedź #481 dnia: Czerwca 23, 2011, 14:37:38 »
    Spolszczenie tego moda pod warbande jest chyba częściowo zrobione, natomiast spolszczenie PoPa pod podstawkę jest tutaj http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.0

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #482 dnia: Czerwca 23, 2011, 18:09:02 »
    Dzięki

Offline adiq15

• Użytkownik
    Grając na zwykłym Mount and Blade PoP mogłem mieć battlesizera na ponad 250 i grać bez lagów teraz mam troche lepszy sprzęt a na Warband ponad 100 to już gra zaczyna ostro klatkować. I tu moje pytanie... to normalne?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Grając na zwykłym Mount and Blade PoP mogłem mieć battlesizera na ponad 250 i grać bez lagów teraz mam troche lepszy sprzęt a na Warband ponad 100 to już gra zaczyna ostro klatkować. I tu moje pytanie... to normalne?

Tak to normalne gdyż mod jak i sam warband ma spore wymagania. Mod sam w sobie podnosi i tak wyższe wymagania M&B Warband bo wprowadza sporo nowości (tekstury, animacje i inne bajery) więc pozostaje Ci zmniejszyć ustawienia i zajrzeć do FAQ moda w podpisie HUTH'a
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline adiq15

• Użytkownik
    To pozostaje mi zainstalować moda pod starego Mount and Blade'a. 4gb ramu a nie uciagnie 80 jednostek na mapie... Lipna optymalizacja na tym warbandzie jest.

Offline adamk23

• Użytkownik
    To pozostaje mi zainstalować moda pod starego Mount and Blade'a. 4gb ramu a nie uciagnie 80 jednostek na mapie... Lipna optymalizacja na tym warbandzie jest.

Oj to coś masz nie za bardzo z ustawieniami bo mi przy 1.5 gb około 140 chłopa hulało po mapce bez większych przycięć (co prawda ustawienia grafiki to takie sobie no i rozdzielczość 800:600) . Naprawdę polecam FAQ moda i zastosowanie rozwiązań z niego.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline adiq15

• Użytkownik
    To co było w FAQ mam zrobione zresztą tam pisze żeby ustawić plik stronnicowania pamięci wirtualnej na 3gb a domyślnie ma sie tyle co ramu (czyli ja mam i tak wiecej) ale i tak to zrobiłem, nic nie pomogło. Zreszta mój kumpel też ma podobnie jak ja a ma jeszcze lepszego kompa i tak ponad 100 jednostek nie idzie. Grafike mam ustawioną na małe wymagania ale to nie ma żadnej różnicy gdyż w trakcie tych lagów zmieniałem ustawienia tekstór itp. i tak mi sie przycinało wiem że nie wszystko można zmienić w trakcie gry ale cieniowanie tekstury itp. nic na płynność nie wpływały zobacze z tą rozdzielczością... jeśli nie przestanie sie odcinać to tyle z mojego grania ; /
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 22:13:04 wysłana przez adiq15 »

Offline huth

• Piwa: 451

Na pewno masz najnowszą wersje PoPa(3.302)? Bo w niej poprawiono wydajność.  Nie wiem jakie masz ustawienia, ale jak masz tekstury na 100 to obniż.
    Ja mam 1,5 GB RAMu i gram na battlesizerze 200, bez tych najlepszych bajerów graficznych, wprawdzie czasem przytnie, ale gra się normalnie.

Offline adiq15

• Użytkownik
    dalem rozdzielczość na 800;600 i myśle że TYLKO ona cokolwiek tu znaczy... Bo grałem na 150 z fpsami powyżej 50 a nie około 3 -.- z taką rozdzielką wiadomo grafa kiepska. Ale żeby rozdzielczość aż tak wpływała na gre... coś tu spieprzyli. Musze poszukać optymalnych ustawień i myśle że bedzie git.
    EDIT: ta mam najnowszą wersje
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 22:29:55 wysłana przez adiq15 »

Offline adiq15

• Użytkownik
    pogram, potestuje i dam znać bo zmiana rozdzielki duuzo pomogła, jak duzo przekonamy sie

Offline adamk23

• Użytkownik
    adig15 jak ustawiasz pamięć wirtualną to w twoim przypadku rozmiar minimalny to 1,5 x 4 gb =6144 a rozmiar max 3 x 4 gb = 12288 oczywiście musisz mieć przynajmniej tyle wolnego miejsca na dysku. A plik boot.ini to zmienia się w 32 bitowych systemach bo one pomimo iż masz i 4 gb ram to nie przyznają więcej na jeden proces niż 2 gb. ( 50 fps to i tak sporo bo ja mam góra 30 -40 )

Offline adiq15

• Użytkownik
    Teraz po zmianie rozdzielczości z 1400x1050 na 1152x864 (nic nie zmienialem w detalach itp.) z 80 jednostek na mapie zrobiłem 250 i myśle że może do 300 dociągne :P bo przycinki mam tylko przy reinforcements czyli posiłkach. Heh ale nie po to mam 22 calowy monitor żeby grać na rozdzielczości 800;600 :P myśle też że rozdzielke gracze zmieniają jako ostatnią stad te klatkowanie, załamanie i często wczesne pożegnania z warbandem :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2011, 16:40:38 wysłana przez adiq15 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    Jakiego znowu folderu z windowsem?! Pamięć wirtualną ustawia się dla danego dysku. Ale jak Ci już chodzi wszystko ok to lepiej daj sobie z nią spokój. A co do rozdzielczości to ja też mam spory monitorek a na małej rozdzielczości jakoś idzie grać :P

Offline adiq15

• Użytkownik
    haha pomyliło mi sie z plikiem stronnicowania bo on jest ustawiony domyślnie tylko dla dysku C :P Ale spoko już nie bede przeciągał tematu skoro rozwiązany problem :]