Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646222 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Prophesy of Pendor 3 - Warband v1.132(1.134 z patchem) - SP
    « Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 17, 2010, 17:21:16 »
    To tak wszystko super, tylko mam jeden problem. W przypadku gdy w walce bierze udział 50 żołnierzy, gra zaczyna wariować i fps spadają do 2 :| więc pytanie jak to naprawić?

Pozdrawiam!

Adamk23: Dzięki, muszę sprawdzić.

Edit: Sprawdziłem i działa :O wszystko ok tylko musiałem jeszcze sobie zmienić ilość jednostek na mapie do 100. Dzięki Wielkie!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2010, 00:18:55 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Revan456

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 17, 2010, 18:09:23 »
    Mam pytanie, skąd mam sobie załatwić 1.134? Mam 1.127 i nie ma skąd pobrać mam sobie kupić nową z nowszą wersją czy co? Chyba, że da się w PoP pograć bez...

ED: Ok już znalazłem wybaczcie za offtop.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 18:13:35 wysłana przez Revan456 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 17, 2010, 18:17:53 »
    To tak wszystko super, tylko mam jeden problem. W przypadku gdy w walce bierze udział 50 żołnierzy, gra zaczyna wariować i fps spadają do 2 :| więc pytanie jak to naprawić?

Pozdrawiam!

Mi pomogło zmniejszenie jakości tekstur, ilość ciał zabitych na zero, ragdoll na 10 i wyłączenie wszystkich dodatkowych opcji poza krwią;) i śmiga do 120 woja czasem tylko mały crash:P
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 17, 2010, 22:20:59 »
    Co do zamku, to fakt.Trzeba wykonać zadanie.Ja to zadanie otrzymałem zaraz po rozprawieniu się z pierwszą armią jatu.Szczęście miałem takie, że byli bardzo osłabieni po walce z Ravensternem i liczyli jakieś 250 wojaków.Kiedy wygrałem, dostałem bonus, i zaraz po tym pojechałem na handel do Larii, a tu zadanie
    (click to show/hide)
    . Jeżeli chodzi o relacje to były ok.10pkt.
    Sam zamek jest ukryty, nawet po zadaniu, ale dopiero po wykonaniu można go znaleźć na mapie.Jest ciekawie...inna muzyka, postacie.

Aha!Napiszcie jak uda się komu go zdobyć.Siedzi tam 1000 noldorów.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 18, 2010, 10:53:20 »
    Ja narazie sobie daruję tego moda ponieważ mam ciągle podzczas walk runtimy i czasami mi sie wiesza obraz tak na 2 klatkach i się ciągle zmieniają poczekam na kolejnego patcha.
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 18, 2010, 11:49:13 »
    Zamku Noldorów nie powinno się oblegać, bo znów zniknie :P

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 18, 2010, 12:04:38 »
    A czy próbował ktoś atakować? Bo z tego co pamiętam w Noldorskiej fortecy nie ma opcji oblegania tylko atak z zaskoczenia (czy coś takiego). W jaki sposób wygląda ten atak? Zwykłe oblężenie czy może coś ciekawszego ;]? O ile dobrze pamiętam to ten gościu od informacji w fortecy wspominał , że w tym zamku nolrodowie skupili całą pozostałą im magię więc twórcy mogli by się postarać o coś ciekawszego niż zwykła sieka na murach ;).

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 18, 2010, 12:43:17 »
    W dziale "Mody do Mount&Blade" napisałem, że to, moim zdaniem, najlepszy mod do tej gry. W Warband jest niestety jednym z najgorszych.
    Nie zrozumcie mnie źle - pomysły, jednostki, zarządzanie państwem, przedmioty etc. stoją na najwyższym poziomie, tylko co z tego skoro gra regularnie się zacina. Czasami przy wchodzeniu do miasta, a czasami podczas bitew, co jest szczególnie wk***iające gdy jesteśmy bliscy zakończenia trudnego i długiego boju. Ja sobie jednak na razie odpuszczę.
    Czekałem już kilka miesięcy na tego moda, mogę poczekać jeszcze kilka aż poprawiona zostanie jego stabilność.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 18, 2010, 15:32:34 »
    W dziale "Mody do Mount&Blade" napisałem, że to, moim zdaniem, najlepszy mod do tej gry. W Warband jest niestety jednym z najgorszych.
    Nie zrozumcie mnie źle - pomysły, jednostki, zarządzanie państwem, przedmioty etc. stoją na najwyższym poziomie, tylko co z tego skoro gra regularnie się zacina. Czasami przy wchodzeniu do miasta, a czasami podczas bitew, co jest szczególnie wk***iające gdy jesteśmy bliscy zakończenia trudnego i długiego boju. Ja sobie jednak na razie odpuszczę.
    Czekałem już kilka miesięcy na tego moda, mogę poczekać jeszcze kilka aż poprawiona zostanie jego stabilność.

Jak mi przykro...w przeciągu ok300 dni miałem tylko jeden "CTD".Poza tym żadnych problemów, przycinek itp...
    Pozdrawiam!

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 18, 2010, 15:55:46 »
    Ja mam coś takiego, że podczas bitwy (zwykle chodzi bardzo płynnie) nagle gra zwiesza się i obraz tak jakby zamarza i pokazuje w kółko 2 klatki... Czasem też jak robię Szybki Zapis wywala czarne okno i "wystąpił bład z aplikacja.."
    Ja chyba sobie na razie odpuszczam

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 18, 2010, 17:00:32 »
    A czy próbował ktoś atakować? Bo z tego co pamiętam w Noldorskiej fortecy nie ma opcji oblegania tylko atak z zaskoczenia (czy coś takiego). W jaki sposób wygląda ten atak? Zwykłe oblężenie czy może coś ciekawszego ;]? O ile dobrze pamiętam to ten gościu od informacji w fortecy wspominał , że w tym zamku nolrodowie skupili całą pozostałą im magię więc twórcy mogli by się postarać o coś ciekawszego niż zwykła sieka na murach ;).

Oblężenie wygląda standardowo- atak po drabinach!
    A co do klatkowania to mi czasem pomaga ctrl+alt+delete i potem powrót do gry! Przy zapisywaniu też nieraz wywala ale jak zapisze przed dużą bitwą i wyjdę z gry i po chwili odpale znowu to już po bitwie da się zapisać;P

Edit: PoP podnosi wymagania gry i bardziej obciąża komputer u mnie na innych modach też wszystko lepiej działało

Edit2:SirSalvadin i co pomogło!?:)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 17:38:52 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 18, 2010, 17:28:45 »
    Ja mam coś takiego, że podczas bitwy (zwykle chodzi bardzo płynnie) nagle gra zwiesza się i obraz tak jakby zamarza i pokazuje w kółko 2 klatki... Czasem też jak robię Szybki Zapis wywala czarne okno i "wystąpił bład z aplikacja.."
    Ja chyba sobie na razie odpuszczam
    Dokładnie o coś takiego mi chodzi. Dziwne, że w Native i na innych modach nic takiego nie występuje.

Offline cygan

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 18, 2010, 19:34:53 »
    moze mi ktos powiedziec jak grac w warbandzie na necie ???

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 18, 2010, 20:03:35 »
    moze mi ktos powiedziec jak grac w warbandzie na necie ???
    Ten mod jest tylko single-player. A co do multi odwiedź ten dział -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=40.0

Co do wcześniejszych wypowiedzi - chyba rzeczywiście dla tych, którym gra ciągle crashuje itp. lepiej jest dać sobie spokój na razie, bo po co się tak męczyć, grając na jakichś superniskich ustawieniach, a w końcu chyba jakiś fix będzie. Tzn mam nadzieję, bo problem jest związany z samym WB, który nie radzi sobie z o wiele większą ilością zasobów, a konkretniej z zarządzaniem pamięcią.

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 18, 2010, 20:15:54 »
    tak jak ktoś wczesniej napisał, ctrl+alt+delete przy zacinaniu się gry pomaga, wystarczy wyjść na chwilę, potem z powrotem włączyc i jest ok. sam teraz gram na battlesizerze 100, i jest już trochę lepiej.
    Mam tylko nadzieję że jak wyjdzie fix to save'y będą kompatybilne bo mam prawie dwusetny dzień. I nie mogę się doczekac misji która zleca Quifgen.