Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co myślisz o Cieniach Miasta?

Jestem za!
    0 (0%)
    Jestem przeciw, wychodzę i więcej nie wracam ;)
    0 (0%)
    Nie gram w PW moda.
    0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Autor Wątek: [Presistent World][CN/SoT] Cienie Miasta/Shadows of Town  (Przeczytany 5990 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    [Presistent World][CN/SoT] Cienie Miasta/Shadows of Town
    « dnia: Listopada 21, 2010, 11:50:49 »
    Witajcie,

Kompletnie edytuję post.

Zaczynamy od nowa, z inną koncepcją na grę. Jesteśmy Cieńmi w Mieście. Mamy cel: zapewnić prawidłowe działanie podziemia w Mieście.

Gramy na VoS.

Prawdopodobnie, jeśli będzie nas wystarczająco, skołuję jakiś komunikator głosowy.

Lista członków poprzedniego SoTu została wyczyszczona, teraz tutaj możecie tylko komentować, a zgłoszenia na PM.

NIKT nie może się dowiedzieć, jak nazywają się członkowie SoTu na forum. Ich nicki (jeśli sami się nie pochwalą nikomu) będę znać tylko ja. Także liczba członków zostanie wyjawiona tylko raz: CalenLokiemu, który przekaże mi władzę nad naszą kryjówką i wyposażeniem w niej, jeśli liczba członków > 5 ;)

Zasady mam zapisane na komputerze, jeśli ktoś jest chętny, by do nas dołączyć, to mu je przedstawię.

Hierarchia przedstawia się następująco:

Niewinny (okres inicjacji, łatwo można zostać na tym etapie wydalonym z grupy) --> Cierń (jeśli przejdziesz testy, zostajesz czymś w rodzaju giermka... ale nie wykonujesz typowych dla niego zadań...) --> Cień (pełnoprawny członek grupy, zostajesz nim, jeśli zasłużysz się jako Cierń i będziesz ogarniał naszą działalność. Otrzymujesz także info, gdzie znajduje się nasza kryjówka) --> Mrok (mistrz grupy [Ja ;D])

I żeby była jasność... ŻADNYCH "SoT"ów przed nickami. Gramy na innych, nowych nickach, żeby nie było można poznać kto jest kto. Zasady przedstawiam na PW.

Pozdrawiam,
    Dravic
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2013, 22:16:35 wysłana przez Rome »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Cień Drzew (Shadow of Trees) [Persistent World]
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2010, 12:02:58 »
    Bardzo ciekawy i oryginalny pomysł chętnie bym z wami pograł. Komunikujecie się w grze czy macie jakiś komunikator np. TS?

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2010, 12:07:38 »
    Na razie jeszcze TSu nie założyłem, ale jak podpowiesz, jak to zrobić, to chętnie :) (i czy to darmowe)

Wiesz, to takie ogólne zasady, a resztę dowymyśla się w grze :D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2010, 12:48:51 »
    Na razie jeszcze TSu nie założyłem, ale jak podpowiesz, jak to zrobić, to chętnie :) (i czy to darmowe)

Wiesz, to takie ogólne zasady, a resztę dowymyśla się w grze :D

Jeżeli chcesz TeamSpeak 3 (2 już nikt od dawna nie używa) to musisz zapłacić za jego stworzenie lub wynająć sobie kanał na jakimś innym TS. I TS odmienia się jako TeamSpeaka nie TeamSpeaku (taki mały mankament).

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 21, 2010, 13:10:48 »
    Moge ci zaproponowac darmowy kanal publiczny.Klan ZKM tam ma kanal i spisuje sie super.Wystarczy,ze znajdziesz adma na kanale i poprosisz go ,zeby zalozyl ci kanal i masz.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 21, 2010, 13:11:41 »
    Ale ty mówisz o mumble, a mowa o TS :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 21, 2010, 13:29:54 »
    acoaco122 chyba kiedyś proponował otworzenie kanału za free...

Spytam go :)

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Cienie Drzew (Shadows of Trees) [Persistent World]
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 21, 2010, 15:50:59 »
    Zgadzam się, i chciałbym złożyć podanie
    Mam 12 lat.
    Nick:acoaco122PL
    Gram w PW od v1.
    Dane Mumble: IP = 195.90.99.195    PORT = 59860
    50 slotów
    @edit Mam prawie codziennie czas od 14.50. We wtorki od 13.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2010, 17:01:44 wysłana przez acoaco122 »
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 21, 2010, 16:15:36 »
    Mumble, tak? OK.
    Stworz sobie nowy profil i dopisz do nicku SoT_nick.

acoaco122, sam mam 13 i pół :)

Podanie... Nie ma tutaj czegos takiego jak podania. Po prostu wpisz sie w temacie, podaj nick. I dopisze cie do listy.

Wambo, jestes chetny? To dopisze cie do listy ;)

Napiszcie, kiedy najczesciej gracie. Nie musicie dokladnie podawac, tak mniej wiecej.

Ja gram glownie po weekendach, bo niestety w tygodniu za duzo roboty, tzn lekcje itp...

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 21, 2010, 16:17:58 »
    Heh...
    "Kilka zasad:
    1. Każdy może dołączyć, wystarczy stworzyć profil multiplayer z prefixem SoT i wejść na serwer... Nie trzeba się zapisywać."

Ja już tak zrobiłem, pograłem chwile pobawiłem się, chociaż byłem sam. Pod koniec przyszedł Dravic, ale wtedy ja poszedłem więc były nici ze wspólnej gry (znalazłem sobie jakiś team zielony w śniegowym zamku, zabawa była przednia ;) ).
    Nie mogłem skumać gdzie są bronie na początku,  ale już to jakoś ogarnełem .

EDIT: Ja w weekendy mogę długo najczęściej od 12 do 20.00 mogę być chociaż rzadko kiedy gram tak długo.
    EDIT2: Zaraz wbijam na server wiec jak ktoś chętny to zapraszam ;) .
    EDIT3: Aaaa i mnie dopisz jeszcze do isty :-]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2010, 16:21:03 wysłana przez Jakobosik »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 21, 2010, 16:24:03 »
    No jakobosik widzialem cie chyba. I tak, to zielone party, ktore przejelo snow castle to moja sprawka... :)

Poszedlem na "ninja" we 2 osoby wybilismy 5 straznikow potem dopiero reszta naszych przybyla.

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 21, 2010, 16:47:32 »
    Tak z innej beczki: Jak w tym modzie zdobywać kasę? Bo widziałem kolesi w takich odwalonych armorach uhuh , a ja mam tylko te podstawowe 4,5k .

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 21, 2010, 16:48:38 »
    Zacznij od serfa, pracuj w kopalni lub handluj.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 21, 2010, 16:53:55 »
    Tak jak mówi Hofiko. Zacznij jako Serf lub Civil. Nawet jako serf mozesz wybrac przynaleznosc do koloru.

Hm... Serf jest fajny, bo prosty. Wiesz, tam gdzie na mapie jest niebieskie kółko (tawerna Nordów), to stamtąd da się jechać jeszcze głębiej w góry. Tam jest kopalnia. Moze wrzuce maly tutorial pozniej ze screenami, na razie wazne jest, bys wiedzial, ze za tawerna jedziesz wglab gor, masz rozgalezienie w kopalni lewo i prawo, jedziesz w prawo, schodzisz z konia i po schodach na dol. Na skrzynkach jest kilof, ktory kupujesz a potem idziesz na nizszy poziom kopalni. Tam masz iron. Klikasz F i zbierasz.

Potem musisz dostac sie do dokow w miescie (tym najwiekszym), by sprzedac iron. Gowno prawda, ze "sprzedawac iron mozna we wszystkich zamkach", bo bylem w prawie wszystkich zamkach i tylko w dokach miasta sie da sprzedac. Potem wrzuce screeny i przeniose caly pseudotutorial do 1 posta.

I pisze ze Iron sprzedajesz za 4k, to tez nieprawda, bo za 1 iron dostaje sie doslownie... 2000? 2500?
    Zeby sprzedac iron wyrzucasz kolo siebie wszystkie sztaby, a zostawiasz w reku tylko jedna. Podchodzisz do takiej skrzyni, sprzedajesz iron, bierzesz nastepna sztabe w dlon, sprzedajesz...

No ja 10 000 mialem po jednej rundce, a uzbroilem swojego serfa w najlepsze eq jakie sie dalo (kon, ubranie, buty, czapa)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 21, 2010, 16:55:14 »
    Zacząłem w to grać dzisiaj, więc nie wiem: jaka jest różnica między cywilem a chłopem?