Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co myślisz o Cieniach Miasta?

Jestem za!
    0 (0%)
    Jestem przeciw, wychodzę i więcej nie wracam ;)
    0 (0%)
    Nie gram w PW moda.
    0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Autor Wątek: [Presistent World][CN/SoT] Cienie Miasta/Shadows of Town  (Przeczytany 6013 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Cienie Drzew (Shadows of Trees) [Persistent World]
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 26, 2010, 13:32:18 »
    Juz juz jestes, sorry.

Wczoraj z Hofiko zrobilismy wjazd na chate, ale z 10 osob na nas dwoch we wrogim zamku (miasto), to za duzo ;x
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 26, 2010, 13:39:54 »
    Może dla ciebie xD ty potem poszedłeś, a ja grałem dalej (z 50 k które miałem ^^), i zrobiłem im wjazd na chatę po raz drugi. Niestety, złapali mnie i musiałem trochę czasu spędzić w więzieniu, zanim miałem okazję do ucieczki. :) Jak dla mnie mod miodzio, ostatnio w żaden inny nie gram. Tylko mapa mała, a granie w nią non stop przez tydzień nudzi. :/

PS. Dopisz na listę Miresa (na tawernie miro).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 26, 2010, 13:42:57 »
    NASZ KANAŁ MUMBLE (wersja 1.2.2):

Nazwa serwera: będzie się wyświetlać na twojej liście serwerów, może być "Cienie drzew"
    Adres: 195.90.99.195
    Port: 59860
    Użytkownik: twój nick na serwerze, ja dałem "Dravic"

Po wejściu na serwer zmieniamy na interesujący nas kanał (nasz to "Cień drzew")
    UWAGA! LOGUJCIE SIĘ NA MUMBLE ZAWSZE JAK ZAMIERZACIE GRAĆ W PERSISTENT WORLD, TO UŁATWI KOMUNIKACJĘ!

PS

Hofik, dodaj, że to było 50k ode mnie :)

Gotowe!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 26, 2010, 13:47:28 »
    Czy to O na końcu jest naprawdę tak słabo widoczne? Tak, to była kasa od ciebie, otrzymana za lojalne bodygardowanie xD

mam mumble 1.2.2, ale nie mogę wbić na ten serw. Spotykajmy się na mumble Tawerny, i tak zawsze jest puste. (Za pozwoleniem ;d)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 26, 2010, 13:51:40 »

Prawidłowo skonfigurowane Mumble

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 26, 2010, 17:23:41 »
    Dravic mogę twój nick steam?

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 26, 2010, 18:09:18 »
    Dravic, ot co.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 27, 2010, 19:11:31 »
    Co wy na to, by trochę zmienić zasady naszego zespołu?

Moglibyśmy być bandytami w mieście i na drodze

Poznalem wszystkie sciezki kanalow, teraz wystarczy sporzadzic mape i mozemy przebywac w miescie kiedy chcemy, nawet w czasie kwarantanny. A tak fajnie urzadzili teraz kryjowke bandytow, ze mucha nie siada.  Do kupienia tarcze w stylu bandytow, dagger(!), falcjon, luk nomadzki, strzaly, lekka kusza, belty.

Takze wszystko, co jest przydatne.

Wejscia do kryjowki sa dwa: z murow miasta (ukryte za flaga bandytow) i z kanalow. W wejsciu od kanalow istnieja kolejno brama i drzwi. Wiec od srodka mozna sie zabarykadowac, zamknac brame a drzwiami sie juz nie trzeba przejmowac. Zawsze zostaje wyjscie od murow, bo chociaz ukryte w stogu siana, to zawsze jest otwarte.

Co wy na to?

Ankieta!

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 27, 2010, 22:30:29 »
    Super, te roobi hoodowskie zabawy jakoś mnie nie kręciły ;p . Koło naszej kryjówki rzadko kiedy ktoś jeździ, a ja i tak najczęściej jestem bandyta :p

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 27, 2010, 22:40:30 »
    Czy nie lepiej byłoby, gdybyście nie rozpowiadali publicznie, gdzie jest wasza kryjówka ?

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 27, 2010, 22:45:38 »
    Ekhm. Dlaczego? Ile osób z tego forum będzie na tyle złośliwe, żeby coś nam robić w grze? zresztą przecież budynku nie zburzą, a to, że wbijają do naszej, stworzonej specjalnie dla nas kryjówki - ich błąd. Bo ja mam zamiar poprosić twórców mapy VoS o system pułapek do obrony kryjówki...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 27, 2010, 23:39:47 »
    Głównie chodzi mi o to, że napisałeś, że zrobicie mapę podziemnych tuneli, jakby ktoś chciał przejąć waszą kryjówkę, to ułatwicie mu tym to zadanie ;)

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 28, 2010, 09:24:08 »
    Mało osób z forum gra na tym modzie, a jak już się zrobi większa grupa to najczęściej trzymają się razem ;P. Jak będzie jakiś noobek dzięki tej pomocy zająć naszą kryjówkę to się nim zajmiemy i tyle xd .

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 29, 2010, 21:32:26 »
    Wygląda na to, że pomysł wchodzi w życie. Zobaczymy, co się uda ugrać z Twórcami mapy :)

Prosiłbym o uzasadnienie ewentualnych sprzeciwów, wiadomo, wszystkich się zadowolić nie da, ale nie chcę nikogo lekceważyć.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 29, 2010, 22:52:40 »
    Mało osób z forum gra na tym modzie
    Grają ci, którzy mają dobre komputery.

A co do PWMOD to grałem z Wambo jako Town Watch w niedzielę (abo w sobotę nie pamiętam :D) było epicko po 1h gry jacyś bandyci (było ich od 8-13 nie miałem czasu liczyć) rozpoczęli oblężenie. Szybko wybili całe TW*. Potem przyszedł spóźniony Wambo do miasta pełnego bandytów. 10 minut potem wybuchło jakieś dziwne powstanie ludzi przeciwko TW (jedynie neutralni byli z nami). Odbiliśmy w 6 miasto, ale nie na długo... Chwilę potem zaczęły się napady " asasynów* ", którzy nas wybili.
    Po raz kolejny straciliśmy miasto. Przegrupowaliśmy się w "Śnieżnym Zamku" z tam tego miejsca rozpoczęliśmy "krucjatę" (miała ona na celu zabicie każdego uzbrojonego bandytę lub osobę [tak wiem, że to randomerstwo, ale nie mieliśmy wyboru]). Odbiliśmy miasto i straciliśmy je. Następnie wyszedłem z serwera.

TW-Town Watch - coś w stylu "policji", ochrona cywilów przed bandytami i innymi randomerami.
    Asasyni- ludzie, bandyci uzbrojeni w łuki i lekką zbroję strzelający z dachu w TW i najczęściej niewykrywalni. Po prostu leci strzała z Południa, obracasz się i już leci strzała z Północy. :/