Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieefektywne zarządzanie  (Przeczytany 5474 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cothis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nieefektywne zarządzanie
    « dnia: Listopada 21, 2010, 00:01:07 »
    Ludziska pomóżcie - w cotygodniowym budżecie przez tzw" nieefektywne zarządzanie" mam - 10.000 golda (4 miasta 8 zamków 5 wsi i od groma manufaktur) Ktoświe jak temu zaradzić ?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    Odp: Nieefektywne zarządzanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2010, 00:15:52 »
    Masz starą wersje gry, zainstaluj najnowszą.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline cothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2010, 00:27:24 »
    Mam tak w 1.32 , jest nowsza?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2010, 00:36:51 »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 21, 2010, 14:06:04 »
    Przegiełeś z tymi zamkami. Po co Ci ich tyle? Ciężko jest 4 miasta utrzymać a ten jeszcze 8 zamków ma. Na zamek przypada wioska, załóżmy że jest 200 ludzi w zamku do utrzymania. Wioska Ci da 500 denarów a żołd wynosi 1200...
    Te straty mogą wynikać że wioski są słabo rozwinięte, tak myśle ale nie jestem pewien czy to prawda. Gdybyś tych zamków nie miał to pewnie utrzymałbyś żołd.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 21, 2010, 14:18:41 »
    Inwestuj w handel, inżynierię i reputację z wsiami, to będziesz miał większe dochody. Zajmij się też handlem - umiejętność handlu Ci się przyda (rabat 5% za każdy poziom, więc jak go rozwiniesz na maksa, to będziesz kupował 2x taniej).

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 21, 2010, 16:49:25 »
    To w M&B jest jakiś max poziom umiejętności? :P

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 21, 2010, 16:55:22 »
    10-ty:P

Offline cothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 21, 2010, 17:20:42 »
    Thx
    Problem polega na tym, że ja te zamki z luzem utrzymuję. Brak kasy wcale nie pochodzi z tego że jakis duży żołd płacę , po prostu im więcej mam dochodu tym większy procent dostaje na minus z tego nieefektywnego zarządzania. Teraz w końcu udało mi się rebelię ogłosić. Przyznałem sobie wyszstkie wiochy bo i tak ejszcze nie miałem wasali i co sie okazało? Tax inneficiency -13k. Wychodzi na to że nei opłaca sięmieć wiećej niz bo ja wiem miasto zamek i ze 3 wiochy. Trochę to bez sensu

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 21, 2010, 17:30:38 »
    Cothis bo założeniem gry jest coś na wzór średniowiecznej feudalnej Europy. I jak przystało na feudalizm, MUSISZ rozdawać lenna poddanym by efektywniej wykorzystać potencjał swojego królestwa. Kiedyś to był jedyny skuteczny sposób zarządzania. :P

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 21, 2010, 19:35:10 »
    Hmm
    To ja pokaże mój wynik:
    http://i.imgur.com/ZCbKj.jpg

I powiem że od początku nie widziałem "nieefektywnych podatków" :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 21, 2010, 21:24:13 »
    Bo masz same miasta, a one generują największy dochód :D

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 21, 2010, 22:03:39 »
    Bo masz same miasta, a one generują największy dochód :D
    Ale nie wiem czy zauważyłeś ale nie mam czegoś takiego jak "nieefektywne zarządzanie" poza tym mam miasta i jedną wioske i faktorie.

Offline cothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 21, 2010, 23:35:52 »
    Wszystko wypas i fajniusio. Problem polega na tym, że własnie rozdałem 6 zamków, 2 miasta i 15 wioch kompanom (tym tam z tavern), bo żadne mendy nei chciały zdradzić swoich królów. I co? I wała. -4.5k tax inefficiency. Może to jednak bug jest - jak myślicie?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 22, 2010, 06:58:17 »
    Wszystko wypas i fajniusio. Problem polega na tym, że własnie rozdałem 6 zamków, 2 miasta i 15 wioch kompanom (tym tam z tavern), bo żadne mendy nei chciały zdradzić swoich królów. I co? I wała. -4.5k tax inefficiency. Może to jednak bug jest - jak myślicie?

Nie grasz przypadkiem na sejwie z starych wersji ?
    Bo jeśli tak to to jest właśnie problem i trzeba grać od nowa.