Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieefektywne zarządzanie  (Przeczytany 5476 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cothis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nieefektywne zarządzanie
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 26, 2010, 23:06:05 »
    Ogromne dzięki:D Tak właśnie na starych sejwach gram. Kurczę, over 900 dni pójdzie się walić

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 27, 2010, 10:31:53 »
    Powiem wam jedno, ja biorę same miasta (mam Halmar, Shariz i Narra). Mam w nich po 500 ludzi szkolonych a co tydzien trace max 1000denarów (ostatnio straciłem 20tys. gotówki bo wojenek trochę miałem). Zamki jeszcze jako tako bo po 1000 denarów na żołd jest, ale wioski się nie opłaca, same z nimi problemy. Nawet jeśli zmniejszysz te ujemne czynniki to minimum to i tak jakiś lord ci splądruje wioche i przez 7 dni nie masz ani podatku ani wioski. A jescze gorzej jak ktoś przejmie zamek do którego zalicza się twoja wioska... (miałem Saren, przejęli zamek Almerra i wiosce powiedziałem papa)...

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 27, 2010, 11:30:44 »
    Shakyor, grasz w Warbanda? Nie wiedziałem, że można w nim tak stracić wioskę!
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 27, 2010, 11:32:53 »
    Można można, i w WB i w M&B. A jak inaczej miałbyś tracić wioski?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 28, 2010, 11:52:38 »
    Hehe, ale wiecie co wie ktoś gdzie można usunąć stratę z nieskutecznych podatków? Bo ja tracę co tydzien 7000 przez to... (mam 5 miast i trudno jest je utrzymywać, kasa spada cały czas :/). Tak myślę czy sobie tego nie usunąć, bo wg mnie to lipa jest, 7000 denarów znika beź śladu? To tak jak bym na realu zgubił 1000 zł podczas zakupów xD...

Offline cothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 14, 2010, 00:13:02 »
    Pobawiłem sięi pokupowałem farbiarnie we wszystkich możłiwych miastach + mam zameczek i 2 wioseczki tylko. I co ? I kurna -2.5k podatkó. No przecież idzie sie pochlastać

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 14, 2010, 13:55:45 »
    Zabawne, ale zarówno w Nativie, jak i w ISI Mod, nie miałem problemu z kasą - ujemy przychód był tylko w inszych modach. BTW czemu w ISI Mod spadają mi samoczynnie punkty reputacji u wasala (ma kilka wsi i zamek, jego krewni są na wolności)?

@ Dravic

Bug. Dałem mu z 4 wsie i zamek, a i tak samo z siebie spada. On chyba nawet jest moim teściem (sam mi zaoferował swoją córkę).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 15:47:50 wysłana przez matigeo »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:32:14 »
    Nie mam pojęcia, nie bawiłem się relacjami.

Bug lub coś mu zrobiłeś :P
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 25, 2010, 10:55:00 »
    Ludzie to jest żenada co tydzień ucieka mi już  11000 denarów!! To jest chore tak poprostu tyle denarów idzie w błoto? Zna ktoś  skrypt odpowiadający za ten "pasztet" twórców? Najlepiej jakby było to z modem diplomacy podane ;D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 25, 2010, 16:12:35 »
    Ja w ISI Modzie miałem z nieskutecznych podatków co najmniej kilka tysięcy... ale pisało, że ucieka 0% :D. Tym niemniej miałem olbrzymie dochody z wsi, miast, zamków (głównie miast) oraz tych fabryk.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 25, 2010, 16:42:31 »
    Ja mam w prawie każdym mieście interes, straty 4% (kosztuje mnie to 11tyś denarów!!). Mam 5 miast i 4 zamki, 1 wieś! To powinienem mieć fortunę a mam gów** :D . Podajcie tego skrypta bo mnie trafi zaraz xD

Offline cothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 12, 2011, 15:40:07 »
    Na etapie Narra , Khudan , Ichamur + zameczek i farbiarnie w 10 iastach mam -2k. Nie opłaca się mieć cokolwiek wiecej bo idzie się pochlastać. Gorzej ze trzeba rozdawać ziemie swoim przydupasom a to powoduje że juz mam w królestwie chbya 5 kolesi z relacjami -70, bo oczywiscie jak dam komuś to inni na minus. Noż kuźwa

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 12, 2011, 15:48:52 »
    Dlatego będąc królem bardzo łatwo zniszczyć sobie stosunki z innymi a osoba lubiąca cię może zmienić zdanie i Cię znienawidzić... ciężko być królem...

Offline cothis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 14, 2011, 10:03:00 »
    Bez komentarza:D Ni ma veagirór i nordów , khergitów za chwile też już nie ma. Całe ich ziemie ma Nowa Polska :D Tylko kuźwa co 2 dni mi spieprza jakiś lord mój do innych. Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? Da się wogóle? Bo nawet moje przydupasy których sam nobilitowałem juz maja do mnie -40. A poprawianie relacji z nimi poprzez nadawanie ziemi się troche nie kala bo automatycznie horda innych dostaje minusa. Eh , przyjdzie samemu walczyć przeciw wszystkim. Tylko kuźwa jak tu kasowo ?

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 14, 2011, 11:17:40 »
    Heh, ja będąc królem zrobiłem sobie 32 lordów wrogami, (mimo, że zawsze każdego wypuszczam po bitwach). 38 mnie lubi... A co do ujemnych stosunków... Spróbuj zrobić imreze w stolicy, większość lordów (choć nieprzyjaznych tylko część) się stawi i będąc cierpliwym można sobie bardzo ładnie stosunki poprawić.

EDIT: Nie próbowałem tego, ale może da się poprawić relacje dojąc lordom troche wojska (opcja w dialogach) A skąd wziąść? Dawaj im ciągle rekrutów itp. Może zadziałać, ale głowy nie dam. Możesz spróbować (tylko daj im jakieś konkretne posiłki a nie 2 ludzi).

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 11:21:05 wysłana przez Shiroken995 »