Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Husaria  (Przeczytany 30187 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Janek Sobieski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Husaria
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 27, 2011, 14:57:30 »
    a tą husarie co mam uwolniłem od szwedów

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 27, 2011, 15:03:56 »
    Multiposting! Uzyj opcji "edytuj" zamiast pisać post pod postem. Jak zdobyć? W OIM jak jesteś szlachicicem polskim to z wiosek rekrutów i awansujesz, jak masz Dp to idziesz do kasztelana w mieście i werbujesz, możesz również szkolić.

Offline Janek Sobieski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 27, 2011, 15:09:01 »
    przecież piszę ze mam edycję rozszerzoną patch 1.017,a jeszcze czego z chłopa-husarza na pewno

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 27, 2011, 16:19:48 »
    No w zwykłym OiM tak jest ;d No jak jesteś wasalem idź do miasta jakiegoś do kasztelana i "rozmawiaj z dowódcą garnizonu" Może ma husarzy na zbyciu...

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 27, 2011, 20:50:12 »
    To kwestia posiadania przez dane miasto odpowiedniego człowieka do szkolenia, w tym wypadku Rotmistrza.

Sposób szkolenia Husarii zależy chyba od wersji, a nie czy to OiM czy Dzikie Pola. Ja mam OiM i nie mogę szkolić z chłopów.

Ale po kolei, bo tematów o Husarii jest ze 100.

Aby zostać szczęśliwym posiadaczem Husarii, należy zostać stronnikiem Rzeczpospolitej. Najemnikiem lub wasalem, wszystko jedno. Nie trzeba posiadać własnego miasta, wojska można szkolić w innych miastach frakcji do której się należy w tym wypadku Polski.
    Przykład: Gdy zostałeś najemnikiem Polski, jedziesz do Krakowa, wybierasz opcję idź do Centrum Miasta, a następnie Kasztelana, u niego wybieramy jednostkę, którą chcemy wyszkolić i jej ilość (1, 3 lub 5 i w zależności od jednostki, tych słabszych można max 5, a lepszych max 3)
    Jeśli w mieście jest Rotmistrz, wybieramy naszą upragnioną Husarię, płacimy grosze i po 4 dniach mamy naszą kawalerię.
    W przypadku własnego miasta należy zbudować Arsenał i wyszkolić Kasztelana, sam w sobie Kasztelan nic nam nie da, więc szkolimy (Czytaj: u włodarza miasta rozmawiamy o rozwoju miasta i każemy mu poszukać danej osoby) Poszczególnych trenerów. Setnik ciężkiej kawalerii, kapitan Najemników, itp.

Tyle...Jestem więcej niż pewien, że ktoś już to opisał...

Offline Janek Sobieski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 28, 2011, 15:02:55 »
    thx :-)

to kogo trzeba żeby zrobić husarię we własnym mieście ?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2011, 15:17:13 wysłana przez Janek Sobieski »

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 28, 2011, 15:33:35 »
    To kwestia posiadania przez dane miasto odpowiedniego człowieka do szkolenia, w tym wypadku Rotmistrza.

Rotomistrz jest dostępny do wyszkolenia u włodarza miasta po kilku innych szkoleniowcach. Musisz po prostu rozbudowywać miasto. Budować budynki i szukać nowych nauczycieli itp.

Offline BezimiennyBohater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:39:34 »
    Jak jesteś z innego kraju, to napadasz na polaków i w niewole bierzesz samych husarów a potem sie w obozie pytasz czy któryś chce dojść. Najłatwiejsza metoda, i teraz sobie jeżdżę z kozakami i husarami a kaziowi się w twarz smieje z tymi kasztelanami :D

Offline michal139

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 31, 2011, 16:59:01 »
    A ja mam własne państwo, pierwszy zdobyłem Zamek Dubieński(był u polaków, moje państwo się nazywa Rzeczpospolita- buntownicy), to mogę werbować husarię?
    I dzięki za info., bo nie wiedziałem, że można rozbudowywać miasto i szkolić nauczycieli.

Offline Asasaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 24, 2012, 21:52:33 »
    ehh ale to zwykle trwa robienie rotmistrza,może lepiej odbić sobie z innych armii ja tak 60 husarii zarobiłem nie licząc weteranów
    możliwe jest że jak sie ma duże zadowolenie we wsi (w zamoszu masz 16) licząco tak 80-99 to może z chłopów sie zwerbuje?
    wiadomo by być husarzem trza być szlachcicem może oim inaczej zrobili? Nie wiem czy to sie uda ale raz miałem chyba 40 zadowolenia i mi zamiast kosynierów pikinierzy ochotnicy wyszli :)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 05, 2013, 01:22:00 »
    najlepszy sposób to jak wyzej podali robić ulepszenia miast i rekrutować u kosztelanów(można i husarzy i pancernych kozaków, którzy w mej opinii są lepsi)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca