Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co waszym zdaniem powinno być priorytetem?

Nowe skrypty(jeśli tak to jakie)
    Modele ubrań dla kobiet i mieszkańców
    Nowe sceny miast wsi i grodów
    Dokończenie i dopracowanie elementów mapy(ikonki, góry)

Autor Wątek: [M&B][SP]Mroczne Wieki  (Przeczytany 125874 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mount Blade

• Gość
    Odp: Mroczne Wieki- Kiedy słońce bylo bogiem
    « Odpowiedź #435 dnia: Lutego 15, 2011, 14:31:13 »
    Ja Gram. I Bardzo Dobrze Że Powstają Polskie Mody. Im Takich więcej tym lepiej. Nawet Jeśli mod ma w sobie tylko 50 MB [Najważniejsze dla Polaków powinno żeby on przynajmniej Był]. Kolba tutaj nie zgadzam się z tobą. Bardzo dobrze że on wstawia Aktualizacje moda. Bo Można zobaczyć co się zmieniło. Co do praw Autorskich masz racje. Tylko Te Logo trochę takie nie Polskie. I Trochę ten Tytuł "Kiedy słońce było bogiem" bo Mroczne Wieki to Naprawdę dobry tytuł. Ale też można by dodać jak Tutaj Powiedziałeś że "Mroczne" to Niebo Mogłoby być Mroczne. Natomiast Nie mam Pojęcia Gdzie kupić Konie.. Ale Powoli Znajdę. Mapa jest dosyć duża. Podoba mi się jedna zbroja, jest jedną z Najlepszych które miałem ze wszystkich Modów M&B [Chodzi o tą Mail Haubek]. Bo w np. Europa 1200 Polskie zbroje są denne strasznie, w ogóle nie chwale moda, Ma Nie ładne zbroje. Nie wiem jak było w Historii. Ale z Moda Europa 1200 Widać że niby Polska była strasznie słaba. Ale tutaj Nie wiem jak będzie. Mam Nadzieje że nie będzie Taka słaba Jak w Europa 1200. Jeszcze nie wiem czy dodałeś, bo nie czytałem poprzednich wypowiedzi, komentarzy. Jak grałeś w The Eagle and The Radiant Cross to wiesz że tam są takie Bonusowe Bronie, Czyli jak pokonasz jakiegoś Lorda to w Zdobytym Ekwipunku Jest Broń Bonusowa Czyli taka co inaczej wygląda i ma duże obrażenia, Jest z Opisem itd. Wyśmienicie by było żebyś takie coś i tu dodał. Dziękuję za Uwagę.

Pozdrawiam Uqussin
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 14:42:07 wysłana przez Mount Blade »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #436 dnia: Lutego 15, 2011, 14:55:51 »
    Nie dodałeś żadnych WŁASNYCH broni czy pancerzy.
    Słabo szukasz. :P

mod ma w sobie tylko 50 MB
    Paczka ma coś koło 90 a sam mod ok. 300

Nazwa moda się raczej nie zmieni.
    Kupno koni jest specjalne utrudnione ale za słabo. Nie powiem jak.

Przedmioty specjalne/unikalne są niezłym pomysłem. Do obmyślenia. ;)

Dziwne jest to że ten mod budzi takie skrajne emocje.

Pozdrawiam, Piotr
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #437 dnia: Lutego 15, 2011, 15:41:11 »
    Hmmmm sam niewiem pomysł był dobry screeny w miare przystępne ale gdy skumulować to razem w takiej Alfie to wychodzi kaszana polewana olejem... 
    Za mało modeli własnych kilka z OSP i np Brytenwaldy, trzeba przyznać że własne modele (zobaczyłem ich ok. 10) są ładne ale mają paskudne teksturki (skórznia!!!)
    Dżwięk się w ogóle nie zmienił dalej nudyyy z podstawki chyba że tylko u mnie ???
    Łucznicy strzelają jakoś dziwnie trzymając łuk w jednej a strzałe w drugiej ręce i nagle cięciwa dochodzi do oka postaci a strzała pędzi w kierunku kolejnego rzucacza strzał... :-/
    Wszystkie ale to wszystkie mosty leżą w poprzek rzek przy czym wygląda to co najmniej śmiesznie...
    Kilku wioskom pasowałoby nadać nazwy kolejno: Atlantyda Bałtycka 1, Atlantyda Bałtycka 2 itd. xD
    Modele 2d (w sensie obrazki wojów itp) są brzydkie takie zbyt "wybrzuszone i nieproporcjonalne"
    Wjechałem do jakiegoś miasta (?) a tam niema ludzi...
    Wjechałem więc do drugiego a tam są ludzie (+)
    wjechałem do jakiegoś grodu i  nie mogłem wyjść (?)
    Nowe dźwięki są ładne i ok ale pomieszane z tymi z Native i brzydko to "słychać"
    Naprawdę spodobał mi się posąg Światowida czy tam innego bóstwa na mapce świata
    Rycerz na koniu na tej samej mapce (z Wiślan bodajrze) miał na sobie PEŁNĄ ZBROJĘ PŁYTOWĄ (?)
    Wszystkie nazwy wsi itd nie mają polskich znaków ale ogólnie mapka wygląda ładnie i tak "Słowiańsko"
    Aaa i jeszcze zmieniony celownik rzucacza strzał wygląda nieźle (tak samo jak pasek przewagi).........

REASUMUJĄC:
    mod może i ma potencjał ale został wydany za wcześnie (o wiele) i obstawiam bez żadnych testów pomiędzy ekipą robiącą MW
    jeśli powyższa Alfa jeśli miała zachęcić do zagranie w "nowsze" wersje to pomysł kompletnie nie wypalił (mimo "prawie" dobrej mapki xP)
    to  tyle ale ekipie moda gratuluję za kilka dobrych pomysłów i życzę powodzenia...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 15:45:54 wysłana przez wolfer »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #438 dnia: Lutego 15, 2011, 15:56:36 »
    Ja na bieżąco testuje wersje i wszystkie te bugi wymieniałem, jednak rybopiotr po prostu nie skonsultował z nikim daty wydania alfy. W modzie nie ma itemów z innych modów, jedynie OSP packi. Aktualnie tworzą się najważniejsze itemy. Prace nad modelami pełną parą ruszyły dopiero teraz, to co widzicie niestety zostało wydane to jest jedynie podstawa pod moda, to co zostanie dodane. Wyeliminowaliśmy większość nieodpowiednich itemków (choć kilka wciąż jest, już o tym pisałem). Rybopiotr powinien usunąć linki do aktualnej wersji. Jeśli chcemy mówić o wydaniu czegoś co będzie w jakiś sposób grywalne to stawiałbym gdzieś na kwiecień, gdzie zapewne większość itemów będzie wykonana, mapa dostanie ostateczny wygląd a całość pracy przejdzie na takie rzeczy jak grody/świątynie.
    Sława!

Mount Blade

• Gość
    « Odpowiedź #439 dnia: Lutego 15, 2011, 16:12:49 »
    Ja nie mówię że ma 50 MB bo wiem że ma 90 MB a jak się rozpakuję ponad 290 MB. To był Tylko Przykład. Chciałem przez to powiedzieć że się powinniśmy cieszyć nawet tymi Polskimi Modami co mają 50 MB. Bo przynajmniej one są. Spolszczeń też jest mało. A nie każdy lubi grać sobie w Jęz. Angielskim.

Offline Kabatus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #440 dnia: Lutego 15, 2011, 18:28:57 »
    Jezu... to jest takie żeby się zorientować, zobaczyć mapkę itp oraz klimat, tworzymy właśnie zbroje, bronie itp. Ale jest nas za mało, robimy co możemy, więc nie czepiajcie się, że w alfie jeszcze większość modeli nie jest naszych... ludzie... ogarnijcie się, to po co tą alfę chcieliście.

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Lutego 15, 2011, 18:40:20 »
    Chwilę pograłem i moje pierwsze wrażenia:
    a)Zbyt mało miast-jedno na każdą frakcję to chyba trochę za mało.
    b)Ładne teksturki na trawie lub liściach. Szkoda, że  nie mogę tego powiedzieć o niektórych przedmiotach.
    c)Mnóstwo bugów, choć to zrozumiałe, ze względu na to, że to jest wczesna beta.
    d)Przy ekranie postaci rzuca się w oczy duża przestrzeń między umiejętnościami "łuki" i "broń dystansowa"... Nie można czegoś z tym zrobić?
    e)Trochę wiosek jest na dnie Bałtyku i nie można do nich dotrzeć.
    f)Niektóre wioski maja stare nazwy... I co na mapie robi Zendar?
    g)Podoba mi się pomysł z reputacją na turnieje... tylko miło by było, gdyby przy okazji nie wyświetlało się pół ekranu errorów.
    h)Jeden obóz szkoleniowy (przy którym dane było mi się zrespić) jest w środku głuszy i miałem problem przez przedostanie się samemu przez te grupy bandytów.
    Jak jeszcze coś znajdę to napiszę. Wierzę, że po poprawieniu tych błędów (i zapewne paru innych, których nie zauważyłem) mod będzie świetny.

Offline TakiJedenTyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Lutego 15, 2011, 23:37:48 »
    Zagrałem. Nie za długo, ale wystarczająco, by coś napisać.
    Całkiem fajna grafika, topografia terenu, polskie głosy. Jednak środowisko mogłoby być bardziej zróżnicowane, np. miniaturowe pola obok wiosek, jakieś wrzosowiska, kikuty drzew. Coś urozmaicającego. Myślałeś o zmiennych porach roku? A tak w ogóle, to mam nadzieję, że w finalnej wersji nie będzie zbyt wiele tych kamiennych, murowanych budowli. Wedy nawet na zachodzie budowano jeszcze głównie zamki drewniane, a co dopiero u nas. Z łuku strzela się jak z maszynówki, a strzały w dodatku mają straszliwy rozrzut. Łuk jest też dziwnie trzymany.
    Skąd pomysł żeby nazwać panów komesami? Jest to tytuł jeszcze z czasów cesarstwa rzymskiego, przeniesiony na  średniowieczny grunt. Pojawił się w Polsce za czasów królestwa i nie można go utożsamiać z władcą feudalnym. Oznaczał on raczej urzędnika, niż feudała. Proponuję zamienić ten tytuł na bardziej swojski albo całkowicie zrezygnować z tytułów, na jego miejscu wstawiając przydomek (np. Felek z Pcimowa Dolnego, Marian Pryszczaty, hehe). Dalej. Wydaje mi się, że księstwa można zamienić na plemiona. Wtedy raczej samych siebie nazywano plemionami. Sporo niedoróbek, ale mod ma niewątpliwy potencjał. To tyle.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #443 dnia: Lutego 16, 2011, 12:10:50 »
    Komes był u nas zarządcą grodowym, i to jedyny sensowny tytuł jaki można mu dodać. Ofc moglibyśmy dać nie wiem : Zarządca grodu, albo namiestnik kogoś tam ale czy nie będzie to dziwnie brzmiało? To są szczegóły i sami możecie coś napisać :PPP Sceny będą zupełnie nowe i żadnych kamiennych budowli nie zobaczycie. Mamy już osobę która będzie się tym zajmowała.
    Za jakiś czas pokażemy kolejne owoce naszej pracy :-)
    Sława!

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Lutego 16, 2011, 13:24:09 »
    Komes zostaje chyba że wymyślicie dobre zamienniki.
    Zbyt mało miast-jedno na każdą frakcję to chyba trochę za mało.
    Chyba zrezygnuje z "zamków" i będa tylko "miasta" i "wsie".
    Ładne teksturki na trawie lub liściach. Szkoda, że  nie mogę tego powiedzieć o niektórych przedmiotach.
    Mojego autorstwa zapewne ^^.
    Pocieszę was tym że mamy teraz 3 aktywnych grafikówwięc jest dobrze. I jeszcze 2 którzy się za bardzo nie popisali(bez urazy).
    Mnóstwo bugów, choć to zrozumiałe, ze względu na to, że to jest wczesna beta.
    Nawet nie beta. Pospieszyłem się z tym za bardzo. :|
    Trochę wiosek jest na dnie Bałtyku i nie można do nich dotrzeć.
    Do poprawy
    Niektóre wioski maja stare nazwy..
    Kłamiesz.
    Większość.
    I co na mapie robi Zendar?
    Chciałem się zabrać za Wolin tylko modeli nie było
    Podoba mi się pomysł z reputacją na turnieje... tylko miło by było, gdyby przy okazji nie wyświetlało się pół ekranu errorów.
    Do poprawy.
    Jeden obóz szkoleniowy (przy którym dane było mi się zrespić) jest w środku głuszy i miałem problem przez przedostanie się samemu przez te grupy bandytów.
    Jeden jest nawet na wodzie więc tak źle nie trafileś.
    ;)
    A tak w ogóle, to mam nadzieję, że w finalnej wersji nie będzie zbyt wiele tych kamiennych, murowanych budowli. Wedy nawet na zachodzie budowano jeszcze głównie zamki drewniane, a co dopiero u nas.
    Odpowiedź:
    Sceny będą zupełnie nowe i (prawie) żadnych kamiennych budowli nie zobaczycie.
    :P
    miniaturowe pola obok wiosek, jakieś wrzosowiska, kikuty drzew.
    Dzięki za pomysły. Z tych urozmaicających to już jest posąg (z xxx teksturą). Wyślij mi na PW więcej pomysł na urozmaicenia. :)
    Z łuku strzela się jak z maszynówki
    Łuki nie miały nic zmieniane.
    Łuk jest też dziwnie trzymany.
    Podejrzewam że wina animacji, więc do poprawy.

Zapraszam na stronkę moda a w szczególności na forum: http://mrocznewieki.hpu.pl/forum/index.php

Pozdrawiam, Piotr
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline TakiJedenTyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Lutego 16, 2011, 14:45:05 »
    Do tych wiosek można dotrzeć statkiem, ale to chyba nie jest zamierzone (:

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #446 dnia: Lutego 16, 2011, 15:05:39 »
    No coty to można tam nająć/kupić statek???
    Jak tak to gdzie i za ile???
    I oczywiście nie zrażajcie się mnóstwem bugów i dokładniej przemyślcie wydanie Bety... xP
    O co do teksturek trawy i topografii to faktycznie przyciemniona i taka mroczna trochę... :-)
    Pomysł z polami koło wiosek jest świetny!!!

Offline TakiJedenTyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #447 dnia: Lutego 16, 2011, 15:28:54 »
    Koło Szczycina jest biały napis "port". Można wziąć statek za darmo, chociaż to pewnie będzie jeszcze zmienione.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Lutego 16, 2011, 15:38:10 »
    W sumie to nie wiem czy wogóle będą te bitwy morskie. Nie podobają misię. Podróze raczej będą że będzie dialog z "marynarzem" w grodach przybrzeżnych.

Offline TakiJedenTyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #449 dnia: Lutego 16, 2011, 15:54:06 »
    Też niezły pomysł. Czy możesz jakoś połączyć miasto z portem? Tzn. zrobić tak, żeby port był częścią miasta, a nie odrębnym obiektem.