Zagrałem. Nie za długo, ale wystarczająco, by coś napisać.
Całkiem fajna grafika, topografia terenu, polskie głosy. Jednak środowisko mogłoby być bardziej zróżnicowane, np. miniaturowe pola obok wiosek, jakieś wrzosowiska, kikuty drzew. Coś urozmaicającego. Myślałeś o zmiennych porach roku? A tak w ogóle, to mam nadzieję, że w finalnej wersji nie będzie zbyt wiele tych kamiennych, murowanych budowli. Wedy nawet na zachodzie budowano jeszcze głównie zamki drewniane, a co dopiero u nas. Z łuku strzela się jak z maszynówki, a strzały w dodatku mają straszliwy rozrzut. Łuk jest też dziwnie trzymany.
Skąd pomysł żeby nazwać panów komesami? Jest to tytuł jeszcze z czasów cesarstwa rzymskiego, przeniesiony na średniowieczny grunt. Pojawił się w Polsce za czasów królestwa i nie można go utożsamiać z władcą feudalnym. Oznaczał on raczej urzędnika, niż feudała. Proponuję zamienić ten tytuł na bardziej swojski albo całkowicie zrezygnować z tytułów, na jego miejscu wstawiając przydomek (np. Felek z Pcimowa Dolnego, Marian Pryszczaty, hehe). Dalej. Wydaje mi się, że księstwa można zamienić na plemiona. Wtedy raczej samych siebie nazywano plemionami. Sporo niedoróbek, ale mod ma niewątpliwy potencjał. To tyle.