Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turniej piechociarzy.  (Przeczytany 22235 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Turniej piechociarzy.
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 14, 2010, 01:34:07 »
    lygrys - turniej będzie rozgrywany jednego dnia? czy bedzie kilka dni stałych w których trzeba się zjawić,czy po prostu gracze będą mieli jakiś czas na rozegranie meczu z innym graczem?
    Kiedy byłby przypuszczalnie start turnieju? Za tydzień? Dwa czy to kwestia więcej niż miesiąca?

(proponuje by forma zgłaszania była inna (PW?), bądź by ktoś na bieżąco edytował 1 post z zgłoszeniami, bo niedługo będzie wątek miał 5 stron i trudno będzie zorientować się w samej rozmowie o turnieju)

Zapewne się zgłoszę, ale wszystko zależy od terminu
    Pozdrawiam
    Inco

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 14, 2010, 09:29:51 »
    1. Wallace
    2. 2h i 1h z tarczą
    3. W 2h Swadią, 1h Weagirzy.

« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 14:08:34 wysłana przez Wallace »
    Freeedom!!!

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 14, 2010, 11:11:55 »
    1. _CG_Clexane_M
    2. Tarczowink
    3. Nord lub Rhodok

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 14, 2010, 11:16:31 »
    Turniej nie zostanie rozegrany jednego dnia to od razu dopowiem, zapewne będzie przeznaczony czas na rozgrywanie kolejnych meczy:) Będzie to zapewne coś koło tygodnia na rozegranie kolejnej fazy...Czasu wystarczająco wiele, a jest to ukłon z naszej strony do ludu pracującego, który w tygodniu może nie mieć czasu na mecz...
    Oczywiście jednak możecie już pierwszego dnia zawalczyć z rywalem a następnie trenować do kolejnej walki i trzymać kciuki za kolegów z klanu ;)
    A tutaj już tak przykładowo wyjaśnię jak my to widzimy:)
    Jako przykład posłuży nam pierwsza kolejka fazy grupowej musi się ona zmieścić w okresie tygodnia( Oczywiście jak ktoś musi naprawdę gdzieś wyjechać np. szpital delegacja cokolwiek ważnego to możliwe będzie dla tej jednej pary przedłużenie- a rywal zagra mecz 2 kolejki jako swój pierwszy po prostu) w tym okresie zawodnicy piszą do sędziów kiedy mogli by zagrać ( najlepiej dawajcie przedziały wtedy i wtedy o tej i o tej). Rolą sędziów będzie dopasowanie tak terminów by o ile to możliwe kilka par zawalczyło na raz...

« Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2010, 11:27:54 wysłana przez lygrys »

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 14, 2010, 11:35:41 »
    Termin rozpoczęcia, termin rozpoczęcia... Dajcie tydzień lub dwa na fazę rekrutacji i podajcie jasno dzień w którym owa faza się kończy. Do tego proponuje żebyś lygrys zbierał zgłoszenia z każdej strony i wrzucał je do pierwszego posta. Przynajmniej listę graczy. Bo frakcję to się chyba da już jakos na serwerze ustalic.

Offline Lord Typhoon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • a.k.a. Tajulek
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 14, 2010, 11:36:16 »
    1. Tajulek
    2. 1H- Vaegirowie
    2. 2H- Nordowie

Offline Gumis von RaY

• Użytkownik
    • ,,Niech będzie pochwalona Gumisiowa strona mocy"
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 14, 2010, 11:41:25 »
    1. PF_RaY_RudY
    2. 1h i tarcza
    3. Vaegirowie

« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 10:15:32 wysłana przez Gumis von RaY »
    Lygryss Face ;]

Offline Maszkaros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 14, 2010, 11:51:29 »
    _CG_ Tytanowy Janusz

1h i tarcza- Nordowie

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 14, 2010, 11:54:38 »
    Wszyscy się rzucili jak szczerbaci na suchary..

Mam kilka pytań, co do tego "turnieju" bo oprócz samego pomysłu żadnych konkretów nie widzę..  macie zamiar dzielić ludzi grupy i rozgrywać to w systemie kto więcej punktów i wygra grupę to przechodzi do drabinki pucharowej w której są pófinały itd. czy od razu wrzucić wszystkich w drabinkę? drugie pytanie czy turniej będzie rozgrywany w jeden dzień czy macie zamiar zrobić coś w stylu "dogrywania", że ludzie sami się umawiają na swoje pojedynki.. ? jeśli macie zamiar takie coś zrobić z góry skreślam ten turniej ,bo to nie wypali dlaczego ? - po pierwsze brak nadzoru nad zawodnikami, po drugie sami ze sobą na pewno wszyscy się nie dogadają co w konsekwencji doprowadzi do dziur w grupach i drabinkach i turniej się wyłoży. Co do zasad, zasady jak zasady. . wszystko fajnie zagrać byle by się kupy trzymało..

Aha i jeszcze jedno rzecz które mnie zastanawia.. co macie zrobić z ludźmi którzy biorą wielki topór i ciągle cofają się machając.. bo ani ich zatakować, można co najwyżej blokować.. w ten sposób do usranej śmierci można walczyć. W sumie to samo jest z tarczownikami..  Na duelach jest wielu ludzi którzy brak skilla nadrabiają uciekaniem i machaniem i liczą że w końcu koleś straci nerwy i sam się podłoży.. mam nadzieję że pan się nie obrazi ale podam na przykład killera, sam mu się często podkładałem bo po prostu po pół mapie gonienia za nim moje nerwy się wyczerpały.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2010, 12:08:43 wysłana przez ^IvE »

Offline REF_Konrad

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • REF_Konrad
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 14, 2010, 12:04:07 »
    Nick:
     Ref_Konrad
    Konkurencje-
    2H, 1H
    Frakcje:
    1H- Nordowie/Rodokhowie
    2H- Nordowie/Swadia

Jednak jescze poczekam.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2010, 12:27:22 wysłana przez konrad987 »

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 14, 2010, 12:17:10 »
    Jeśli pokonuje Cię osoba która się po prostu cofa i macha toporem - zapraszam na Nditions na przetestowanie tej taktyki. Żadna taktyka gry nie powinna być zakazana. Ale owszem, pytanie do formy jak najbardziej zasadne.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 14, 2010, 12:41:03 »
    Machanie toporem to pikuś :P Mnie bardziej zastanawia machanie i spamowanie włócznią, w przypadku pojedynku na 2h to nawet słaby gracz machając bez przerwy bambusem może być niebezpieczny, wiele razy przegrywałem z totalnym cieniasami (czyli takimi że w każdej innej sytuacji nie mieli ze mną szans) a kiedy machali włócznią było bardzo trudno..Więc jeżeli będą włócznie to raczej za ciekawy ten turniej nie będzie:)Takie moje zdanie

Offline LoR

• Użytkownik
    • Złap masy
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 14, 2010, 12:45:40 »
    BS_LoR

2hand- swadia
    1hand + shield - vaegirzy

Hitman wlocznia jest szybka ale ma slabe obrazenia i nie jest wcale bronia niezbalansowana jak dla mnie przeciwnik spamujacy ta bronia to zaden przeciwnik :)

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 14, 2010, 13:00:09 »
    Hahaha, IvE - święta prawda. Już widzę takiego Tajulka albo innego z tej serii na podium, ze swoim wielkim pr0 super toporem. Taka gra to nie gra. Na pewno nic z tym nie zrobią, wszyscy wezmą te topory i tylko będzie trzeba za nimi ganiać blokując ciosy z niemożnością jakiegokolwiek ataku... Z takim czymś się nic nie da zrobić, a po pewnym czasie jak wspomniałeś - samemu się im podkładasz. W sumie jest to jakaś taktyka, więc nie powinno się jej bronić. Jest skuteczna - fakt, ale za to jest strasznie lamerska i brakoskillowa. Jak gościowi uda się podejść na odległość dobrego ciosu mieczem to koleś z toporem nie ma żadnych szans, bo nikt kto ma dobrego manuala tak się nie bawi. :D Taktyka, więc pewnie jej nie zakażą. Lamerska - więc turniej nie dla mnie. :p

EDIT: Proszę o nie usuwanie mojego posta, ponieważ jeśli twórcy turnieju nie zechcą czegoś z tym zrobić, to będzie to informacja dla tych, którzy się wahają nad zapisaniem się - niech wiedzą jak to może wyglądać w praktyce...

PS. Mój post jest właśnie ewentualnym pytaniem, dotyczącym tego właśnie zjawiska na turnieju. Jakbyś się nie domyślił, chciałbym wiedzieć jak to będzie rozwiązane, a co za tym idzie, rozważam zapisanie się do turnieju... Poza tym, Boże... przestaniecie ciągle zasłaniać się tym honorem? Jeśli tak bardzo lubisz to słowo, to niech Ci będzie - nie mam honoru i jestem "zUym bandytom", który nie lubi uciekania ze spamowaniem toporem... Już nie będę wracał do tamtej sprawy o której wspominasz, ale tam też miało miejsce to samo zjawisko, więc... Słowo honor na polskiej scenie WB znaczy tyle co "godnie" w polskiej polityce. Jeśli nadal coś Ci nie pasuje, dopiszę prawdziwe pytanie:

Czy na turnieju dopuszczone będzie uciekanie po mapie z toporem 2h? Czy będzie coś w rodzaju małego kręgu, żeby to uniemożliwić?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2010, 13:48:05 wysłana przez MikiBar »

Offline OF_Arn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 14, 2010, 13:07:12 »
    OF_Arn

Dwuręczna broń - Swadia
    Jednoręczna + tarcza - Swadia