Hahaha, IvE - święta prawda. Już widzę takiego Tajulka albo innego z tej serii na podium, ze swoim wielkim pr0 super toporem. Taka gra to nie gra. Na pewno nic z tym nie zrobią, wszyscy wezmą te topory i tylko będzie trzeba za nimi ganiać blokując ciosy z niemożnością jakiegokolwiek ataku... Z takim czymś się nic nie da zrobić, a po pewnym czasie jak wspomniałeś - samemu się im podkładasz. W sumie jest to jakaś taktyka, więc nie powinno się jej bronić. Jest skuteczna - fakt, ale za to jest strasznie lamerska i brakoskillowa. Jak gościowi uda się podejść na odległość dobrego ciosu mieczem to koleś z toporem nie ma żadnych szans, bo nikt kto ma dobrego manuala tak się nie bawi. :D Taktyka, więc pewnie jej nie zakażą. Lamerska - więc turniej nie dla mnie. :p
EDIT: Proszę o nie usuwanie mojego posta, ponieważ jeśli twórcy turnieju nie zechcą czegoś z tym zrobić, to będzie to informacja dla tych, którzy się wahają nad zapisaniem się - niech wiedzą jak to może wyglądać w praktyce...
PS. Mój post jest właśnie ewentualnym pytaniem, dotyczącym tego właśnie zjawiska na turnieju. Jakbyś się nie domyślił, chciałbym wiedzieć jak to będzie rozwiązane, a co za tym idzie, rozważam zapisanie się do turnieju... Poza tym, Boże... przestaniecie ciągle zasłaniać się tym honorem? Jeśli tak bardzo lubisz to słowo, to niech Ci będzie - nie mam honoru i jestem "zUym bandytom", który nie lubi uciekania ze spamowaniem toporem... Już nie będę wracał do tamtej sprawy o której wspominasz, ale tam też miało miejsce to samo zjawisko, więc... Słowo honor na polskiej scenie WB znaczy tyle co "godnie" w polskiej polityce. Jeśli nadal coś Ci nie pasuje, dopiszę prawdziwe pytanie:
Czy na turnieju dopuszczone będzie uciekanie po mapie z toporem 2h? Czy będzie coś w rodzaju małego kręgu, żeby to uniemożliwić?