Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą frakcja grasz w Native?

Swadians
    51 (37.5%)
    Vaegirs
    41 (30.1%)
    Nords
    19 (14%)
    Khergits
    12 (8.8%)
    Rhodoks
    8 (5.9%)
    żadną
    5 (3.7%)

Głosów w sumie: 129

Autor Wątek: Swadians czy Vaegirs?  (Przeczytany 18193 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Swadians czy Vaegirs?
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 16, 2007, 21:10:23 »
    I masz chłopie racje...

Cholera - znowu sie zaczyna...
    Emil - podaj mi prosze definicje słowa "racja". I nie chodzi mi o APP "Racja" ani nic z tych rzeczy.
    Ludzie - to błedne koło jest. Jedni lubią kolor czarwony, inni zielony. Ci, którzy są zwolennikami jednego koloru raczej nie przekonają tych drugich. Więc po co udowadniać sobie coś, czego sie udowodnić nie da?.
    Te komentarze do niczego nie prowadzą.
    Nie dałoby sie zamknąć możliwości wpisywania komentarzy - tylko zostawić możliwośc głosowania?
    Bo tych bezsensownych sporów czytać sie nie da i to forum zaczyna przypominac to onetowskie.
    Tylko czekać aż ktoś dopisze "Vaegirzy/Swadianie skończyli sie po Master of Puppets" :/

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 17, 2007, 15:28:47 »
    Sorry za ten komentaż, ale chciałem wyrazić tylko SWOJĄ rację. A co do błędnego koła...cóż masz "rację."
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2007, 16:35:18 wysłana przez Emil »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 17, 2007, 18:03:11 »
    hmm no cuz, ja niby ograniczylem swoje zlosliwe komentarze na forum, dlatego moglo przybyc glupkowatych, jednozdaniowych wypowiedzi, jednak ten temat od zawsze taki byl - dlatego zadko do niego zagladam i staram sie nie wypowiadac... innym polecam podobnie, ale oczywiscie bez przesady - to forum nie moze umrzec smiercia naturalna...

kurde zaczalby ktos jakas ciekawa dyskusje na tym forum, na jakis fajny temat, gdzie obie strony mialyby sensowne argumenty-.-

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 17, 2007, 21:27:28 »
    Hmm...To ja lepiej radze wogóle zamknąć ten wątek. Zwolennicy jednej frakcji i tak nie przekonają drugą, że ich strona jest lepsza "bo cośtam".A jak sam nadmieniłeś, jeszcze nikt tu nie wymienił jakichś sensownych argumentów, a poco mają sie ludzie denerwować ;)

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 18, 2007, 16:45:13 »
    Racja. Każdy ma prawo do wyboru i co to innych ma obchodzić? Jeszcze dojdzie do kłótni i tyle z tego tematu będzie.
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 19, 2007, 16:08:09 »
    Tak, trzeba zamknąć bo temat przeobraził się w wielką kłótnię podczas ,której nie widać zwycięzcy. Zamiast się kłócić lepiej podziękujmy Taleworlds za tak wspaniałą grę...

wstrzymam sie na razie z zamykaniem - raczej na kolejna klotnie sie nie zanosi wiec poki co jest ok.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2007, 17:47:08 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 03, 2007, 15:05:16 »
    No cóż moge powiedzieć chłopaki ;) zanim zaczniecie mowić co jest lepsze proponuje pograć obiema ;) i wcale się to nie kłuci ;)

ja na przykład na początek wybrałem Swadianów, kojarzyli mi się z takim zorganizowanym wojskiem, cywilizacja itp :) ale podoba mi się coś z dziczy oraz to że w dużej mierze vaegirzy przypominają polaków ;) wiec co :) pogodziłem obie sprawy i mając -100 reputacji na vaegirach udalo mi się wkraść do zamku vaegirów i porozmawiałem z lordem... za 1000 denarów odkupiłem winy i znowu byłem rycerzem niezależnym:) teraz jestem we frakcji Vaegir i moge wytknąć jej spory minus. otóż w żadnym merchancie vaegirów nie spotkałem Heavy Chargera do kupienia :/ a to jest mój ulubiony konik, szczególnie że często obywam walki sam na 20-40 wojów :/ ze sprzętem mają kiepsko... ale narazie siedze w ich frakcji :) zawsze można się przekraść i znowu sobie poprzysięgać gdzie indziej xD

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 03, 2007, 15:21:23 »
    Dziwne, bo ja śmigam Veagirskim heavy Chargerem :P

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 04, 2007, 13:22:48 »
    Hehe chyba fuks xD ja nigdy nie moge w sklepie trafić xD jak czasem mi się konik zmęczy i jest Lame-owany to sie przekradam do swadiańskich miast xD

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 04, 2007, 14:50:56 »
    Oj, nieładnie z tą kradzieżą ;)
    A co do tego konia to przecież mógł być zdobyczny.

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 04, 2007, 18:05:07 »

Jaka kradzież? Jesli nie zostanie się rozpoznanym, to można śmigać po miescie i kupować w sklepach. Tylko w tawernie nie pamiętam, czy można rekrutować jednostki w obcych miastach. Raczej nie.
    Więc kupno rózni się troche od kradziezy.

A tak na marginesie - miałem nadzieje, że tematem nikt sie już nie zainteresuje... Daremne nadzieje :-)

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 07, 2007, 09:38:06 »

hehe mógłby być zdobyczny ale wszystkei heavy chargery jakie mam zdobyczne mają 6 speeda :) a ja potrzebuje ośmio biegowego ^^

Jaka kradzież? Jesli nie zostanie się rozpoznanym, to można śmigać po miescie i kupować w sklepach. Tylko w tawernie nie pamiętam, czy można rekrutować jednostki w obcych miastach. Raczej nie.
    Więc kupno rózni się troche od kradziezy.

A tak na marginesie - miałem nadzieje, że tematem nikt sie już nie zainteresuje... Daremne nadzieje :-)

to jest tak że nie można się przespać w tawernie bo mówią że wyglądam podejrzanie, nie można rekrutowac i merchant nie daje żadnych misji (wiece co by się działo z karawanami xD )

Offline Boleczki

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 14, 2007, 16:14:20 »
    wedłu mnie Veagir są lepsi bo nimi gram

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 14, 2007, 18:03:35 »
    wedłu mnie Veagir są lepsi bo nimi gram

I co? Gdzie można ciebie wyrekrutować? Nigdzie cie w tawernach ani żadnych oddziałach niewidziałem. Mówiąc poważnie to strony są zbalansowane. I jak ktoś gra w danej frakcji to nieoznacza, że jest ona lepsza.

A zabieranie ze zwłok wrogów róznych przedmiotów to nie kradzież? Tylko tym się rózni że się najpierw posiadacza zabija lub unieszkodliwia.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline TakyWaryat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 03, 2008, 05:14:46 »
    Ja gram sobie Nordami, ver.903