Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą frakcja grasz w Native?

Swadians
    51 (37.5%)
    Vaegirs
    41 (30.1%)
    Nords
    19 (14%)
    Khergits
    12 (8.8%)
    Rhodoks
    8 (5.9%)
    żadną
    5 (3.7%)

Głosów w sumie: 129

Autor Wątek: Swadians czy Vaegirs?  (Przeczytany 18234 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Torbus Nieokiełznany

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Swadians czy Vaegirs?
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 19, 2007, 22:29:10 »
    Mam pytanie które było tu odpowiedziane w połowie... Gdzie występuję (w którym modzie) te frakcje Swadian Vaegir? Czy to są rasy w Native? Czy to jest jakis mod? Bo każdy gada ciągle o tym a ja nie w temacie bo gram w Hundred Years War :(
    tak...
    Owszem...

a jakże
    Zielony z zazdrości, czerwony z wściekłości, żółty w papierach, różowy bo świnia,  niebieski z natury, na kogo wypadnie na tego bęc.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 20, 2007, 19:51:14 »
    Ja najczęściej gram Swadianami, ale czasami z nudów Vaegirami.Swadianie mają lepsze uzbrojenie a Vaegirzy to jakieś dziady z kijami :)

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 22, 2007, 15:19:37 »
    Ja najczęściej gram Swadianami, ale czasami z nudów Vaegirami.Swadianie mają lepsze uzbrojenie a Vaegirzy to jakieś dziady z kijami :)

Dziady z kijami!? Kijami!?!? Wiesz co zmienił byś zdanie jakby cie Vaegir war party zaatakowało. Z kijami to chodzą swadiańscy żołdacy którzy polują na wrony. Jakby cie taki Vaegirski rycerz trzepnął dwuręczniakiem do byś innaczej zaśpiewał. A swadianie to są szwedzi którzy nierozróżniają Mongołów od Dark hunters i odwrotnie. Swadianie = szulce warujące anarchistycznymi diakonami idiotycznych azteków niemogącymi informować eksmitera.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 24, 2007, 10:03:40 »

Dziady z kijami!? Kijami!?!? Wiesz co zmienił byś zdanie jakby cie Vaegir war party zaatakowało. Z kijami to chodzą swadiańscy żołdacy którzy polują na wrony. Jakby cie taki Vaegirski rycerz trzepnął dwuręczniakiem do byś innaczej zaśpiewał. A swadianie to są szwedzi którzy nierozróżniają Mongołów od Dark hunters i odwrotnie. Swadianie = szulce warujące anarchistycznymi diakonami idiotycznych azteków niemogącymi informować eksmitera.

Nawróciłem się na Vaegirów jak zobaczyłem ich  War Party o liczebności 140!:)
    Ale dosyć trudno się walczy ale co tam..)

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 10, 2007, 18:39:25 »
    Ja osobiście jestem za Vaegirami, choć nie powiem że swadianie to...
    Wiecie o co chodzi.
    Ja się przyznam że UWIELBIAM ROZWALAĆ SWADIAŃSKĄ KAWALERIĘ!
    Khergici to Khergici, ale Swadianie...

BeowulF
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Camus

• Użytkownik
      • Suikoden
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 10, 2007, 20:08:56 »
    przed formatem grałem V'kami ;D ... ale po chcialem sprobowac czegos nowego i ...jestem w tych sku..... oni sa lipni ... od kad nimi gram mam jakis niefart ;F co chwila gine przez zablakana strzale a to z konia sie spitole ;F I HATE SWADIANS!!!!!! :[
    http://www.prawiczek25.pl/

$ouls of Di$tortion \m/

Offline Dark

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 11, 2007, 09:44:05 »
    Ja jestem z Vaegirs. Kuszników Swadians można b. łatwo powybijać.

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 12, 2007, 17:22:39 »
    Taa... Jak atakujesz na Swadians Deserters to wszyscy w ciebie przypie******* i nie możesz zasłaniać
    się tarczą ze wszystkich stron. Sharpshooterzy (Swadian bo jacy inni) są dobrzy na zamek bo nieźle celują.

BeOwUlF
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!

Offline Dark

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 15, 2007, 10:14:19 »
    Zależy od szybkości konia i twoich umiejętności (oraz zbroi).

Offline G_Drzewuski

• Użytkownik
    • Swadian Crusader
      • GuuGle
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 17, 2007, 09:43:00 »
    Ja walczę pod Swadianami !! Krew Vaegirs`ów przelewam i przelewać będę póki nie zginę :)
    Tak wogule to ktoś z was znalazł jakieś poważne różnice między nimi??

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 17, 2007, 11:24:10 »
    Tak wogule to ktoś z was znalazł jakieś poważne różnice między nimi??

Właśnie pomiędzy uzbrojeniem i opancerzeniem jednostek oraz różnicami pomiędzy odległościami między miastami większych zmian raczej nie ma.
    Walcząc przeciwko Swadianom może się wydawać, że gra się troche trudniej - rycerze są lepiej opancerzeni (tzn częsciej widać ich z tarczami). Używają też lepszych zbroi. Jednak patrząc z drugiej strony - po pokonaniu i sprzedaniu zdobycznego ekwipunku można dostać więcej kasy (już to ktoś na forum zauważył).
    Jednak na początku kariery dla Vaegirów - za względu na małe odległości między miastami oraz słabemu uzbrojeniu swojemu oraz drużyny (co eliminuje możliwość dalekich wypraw na terytorium wroga) można nabawić sie klaustrofobii.

Podsumowując - ze względu na nieznaczne różnice w Native wydaje mi sie, że większośc użytkowników tego forum zaznacza frakcję, którą wybrali wraz ze swoją 1-szą postacią w M&B - jednak sentymenty biorą górę w takich przypadkach.
    Przynajmniej ja tak mam- dlatego zaznaczyłem w ankiecie Swadians :-)

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 17, 2007, 12:07:13 »
    Może większość, ale w tej większości nie ma mnie. Pierwsza moja postać była ze swadianami, a ja w 90% jestem za Vaegirami. Taką swadiańską konserwę można zdjąć z konia i nie ma najmniejszych szans na przeżycie, ponieważ 62% jego wagi to sama zbroja co sprawia że jest wolny jak, jak, jak...
    jak mój kolega po porządnym laniu, a on po porządnym laniu jest wolny na 14%.

"BeoW"
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!

Offline G_Drzewuski

• Użytkownik
    • Swadian Crusader
      • GuuGle
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 17, 2007, 13:52:31 »
    Przed chwilą miałem porządną utarczkę z ośmioma Vaegir`skimi dezerterami (deserters) zaznaczam że walczyłem sam bo się spłukałem i nie miałem za co wynająć ludzi. Wytłukłem co do jednego wszyscy popadali nawet Ci na lepiej opancerzonych koniach i w zbrojach.
    Co by nie było zawszę będe za Swadian`ami. I dziękuję "mielonka" za to że przybliżyłeś trochę co i jak. W sumie sama prawda że po Vaegir`ach jest co zbierać żeby sprzedać :)

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 17, 2007, 14:06:58 »
    Non problemos Senior :-)
    Troche offtopowo, jednak pograsz dłużej, to 8-mio osobowych grupek juz nie będzie. Będą w sile minimum 30-40 wojaków.
    Jednak pograsz - zobaczysz.
    Co do róznic - na terenach Swadianów dezerterzy to głównie ich kusznicy, Vaegirscy dezerterzy to głównie "weterani". Osobiście wole wlaczyć z tymi drugimi - ja dąże do zwarcia a niezbyt przyjemnie jest oberwać bełtem (bez skojarzeń :p ) z bliska jak pędzisz z kopią na wroga.
    Inną sprawą - dośc oczywistą jest fakt, że bandytom (pomijając Sea Riderów i River Piratesów) można dać haracz i nie musisz z nimi walczyć. Czasem sie przydaje jak są liczni a w perspektywie masz walke z potężnym wrogiem wkrótce. Jednak najczęściej i tak ich łoje :-)

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 18, 2007, 11:13:20 »
    Taa... Jak atakujesz na Swadians Deserters to wszyscy w ciebie przypie******* i nie możesz zasłaniać
    się tarczą ze wszystkich stron. Sharpshooterzy (Swadian bo jacy inni) są dobrzy na zamek bo nieźle celują.

BeOwUlF

Swadian deserters!? Oni przecież nienależą już do Armii Swadian... W każdym bądź razie rozwalam ich dość łatwo.

Swadianie mogą się wydawać lepsi ale to Koopa prawda. Aha i nazwa tematu powinna być Vaegirs czy swadians.
    Mortal Kombat Rulezz!