Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Którą frakcja grasz w Native?

Swadians
    51 (37.5%)
    Vaegirs
    41 (30.1%)
    Nords
    19 (14%)
    Khergits
    12 (8.8%)
    Rhodoks
    8 (5.9%)
    żadną
    5 (3.7%)

Głosów w sumie: 129

Autor Wątek: Swadians czy Vaegirs?  (Przeczytany 18224 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Swadians czy Vaegirs?
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 04, 2008, 13:19:35 »
    Właśnie, ta ankieta jest do poprawki, bo jest już nieaktualna. Trzeba dodać Nordów, Rhodoków i Khergitów. Zrób to którys bo mnie się nie chce :p

Już jest gdzieś temat o frakcjach.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 12:44:57 wysłana przez Kolba »

Offline Haczyk

• Użytkownik
    • Warlord
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 13, 2008, 06:02:49 »
    Witam! Jako, ze jest to moj pierwszy post i jestem dosc swierzym graczem M&B nie bulwersujcie sie jak cos brzydkiego powiem :P

Za pierwszym razem jak zaczalem grac to wybralem Vaegirs'ow, ale strasznie duzo ich w nawet najprostszych bitwach ginie (a moze to dlatego, ze mialem malo hirurgii :P). Dlatego zaczalem grac od nowa i tym razem wybralem Khergit'ow, z racji tego, ze wiele potyczek z nimi mialem i dosc ciezko mi sie z nimi walczylo. Od tego czasu Khergit Khanate to moja ulubiona nacja :) Uwielbiam ich chocby za to, ze ani konnica, ani piechota nie ma z nimi szans.

PS. Gram na modzie Band of Warriors w wersji gry .903
    PPS. Chcialem tylko zauwazyc, ze sporo informacji na stronie jest nieaktualnych.

Offline Krzychu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 15, 2008, 14:50:42 »
    ja zawsze i wzszędzie jestem VAEGIRS, wybrałem ich bo śmieć swadian crowbosowman zabijał mi ludzi i dlatego gram Vaegirs

Offline Ike

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 15, 2008, 20:26:22 »
    pod każdym względem popieram mojego poprzednika VAEGIRS rządzi
    !!! FOR THE HORDE !!!

Offline @rmido

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 22, 2008, 12:59:22 »
    Covall mi przypadkiem podsunął pomysł. Wydaje mi się, że większość z was gra tymi kapitalistycznymi pedałami spod znaku Swadians.

Vaegir forever!!!! :)

Edit: kurwa przez te wakacje ortografa zrobiłem...czas wrócić do szkoły :)

jestem absolutnie za ,,Vaegir forever" @rmido jest z wami

Offline Krzychu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 09, 2008, 14:46:47 »
    Ha ha ha ha ale mi się przypomniało. Nie byłem w żadnej frakcji i zobaczyłem swadiant scout walczących z 10 dark knightami, a ich było 40 ileś pomagałem im. Ta walka zajeła mi pół godziny !!! Czyli jaki z tego wniosek Swadian jest DO KITU nie wstępujcie nigdy do nich Ha ha ha ha!!!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2008, 15:02:06 wysłana przez Krzychu »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 09, 2008, 15:03:24 »
    Trzeba by wyzerować ankietę bo w większości okresu jej trwania były tylko dwie frakcvje do wyboru
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Wiciu094

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 14, 2008, 21:21:56 »
    No ja nie gram w tego moda ale gram swadianami bo podobno łatwiej a ja pierwszy raz gram w tą wersje a wcześniej w demko to większych batalii nie miałem. Ale za niedługo zaczynam nową postacią i tą bede grał Veagirami.

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Września 29, 2008, 17:26:45 »
    Uważam, że nacja Khergits jest zdecydowanie najfajniejsza. Chodzi o to, że dominują na placu bitwy, w terenie. Najlepsi jeźdźcy, a gra promuje ten rodzaj walki. Może być gorzej ze zdobywaniem zamków i miast, no ale walne bitwy są moim zdaniem ważniejsze. Poza tym, wolę mieć takich wojowników po swojej stronie, niż prowadzić z nimi wojnę. Chociaż to może być pod znakiem zapytania, ze względu na misje z pretendentem do tronu.

Offline SX1

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • DownHill 4EVER DH RideR
      • Gildia YAKUSA
    « Odpowiedź #84 dnia: Października 06, 2008, 21:45:56 »
    Dla mnie najlepsi dalej jest swadia ponieważ ma bardzo dobrych Swadian Knightów
    jeżeli mamy ich po 60  w naszej armii i ustawimy limit jednostek na 100 to dosłownie nic nie musze robić
    armia wygrywa sama za mnie a ja nie ruszam palcem :D.Niestety swadia ma wielki minus w postaci kuszników
    są powolni,niezbyt celni i zadają małe obrażenia na polu walki szybko giną .Swadinska piechota tez nie należy do najlepszych.
    Moim zdaniem Swadia jest dobra tylko dlatego że ma w swoich szeregach swadian Knightów.
    http://www.yakusa.pun.pl/forums.php
    Forum Gildi YAKUSA w grze SILKROAD
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline casanunda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Października 07, 2008, 13:05:38 »
    Uważam, że nacja Khergits jest zdecydowanie najfajniejsza. Chodzi o to, że dominują na placu bitwy, w terenie. Najlepsi jeźdźcy, a gra promuje ten rodzaj walki. Może być gorzej ze zdobywaniem zamków i miast, no ale walne bitwy są moim zdaniem ważniejsze. Poza tym, wolę mieć takich wojowników po swojej stronie, niż prowadzić z nimi wojnę.

i to jest chyba najwazniejsze zdanie. Gram Vaegirs i przepychanie sie z chanatem jest strasznie meczace. Choc ostatnio w koncu opatentowalem taktyke na nich. Zostawiam piechote na wzgórzu a kawaleria odchodze troszke w bok. Zwykle przeciwnik atakuje piechote dzieki czemu mam ich w miare jednym miejscu. Latwiej jest sie z nimi poprzepychac a straty we wlasnych oddzialach sa o dziwo male. Ale i tak gonienie ostatniego jezdzca potrafi byc irytujace.
    Swoja droga mam pytanko. Dlaczego jak atakuje chanat na terenie mojej wioski albo w okolicy to ich jednostki sa spieszone?

PS: to jest moja druga dłuższa gra. Pierwsza byla Nordami teraz testowalem Vaegirs. I o dziwo mimo ze idzie mi rownie dobrze (w miare tyle samo zamkow zdobytych) to Krol Vaegirsow nadal mi ani jednego nie oddal (gdzie u Nordow mialbym juz napewno 2). Zaczynam powoli zastanawiac sie, czy nie zmienic strony. Bo o jednej wsi to ja daleko nie zajade :(

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #86 dnia: Października 07, 2008, 20:20:06 »
    Trudna walka ze stosunkowo silniejszym przeciwnikiem - wiele chwil zwątpienia, męczące zmagania w bitwach - godziny męki, trudy mapy strategicznej - agonia w jękach ... wypracowanie i przejęcie kontroli nad Calradią - bezcenne.

Są rzeczy, których nie możesz dostać będąc po stronie Swiadiansów, za wszystkie inne będziesz błogosławił M&B.

Do Tych, którzy idą na łatwiznę tracąc przez to sporo zabawy ... brzydzę się Wami =)

°°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline brujah

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Października 13, 2008, 21:25:52 »
     NORD ODYN OG THOR

No, w tym przypadku to chyba nie trzeba tlumaczyc za co banan.
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2008, 23:34:06 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Października 13, 2008, 22:18:52 »
    ja tam wole nordów :D

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Października 14, 2008, 18:00:33 »
    gram swadia dla klimatow feudalnego sredniowiecza,a vaegirzy to barbarzyncy w skorach ^^