Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 398698 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Arrrr
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 09, 2009, 22:59:36 »
    Bardzo ładny chełmik zwłaszcza jak na sam początek teksturowania. Sprawdzałeś czy pasuje na głowę bo mi się wydaje taki za bardzo okrągły. Na tym jasnym (nie wiem jak się nazywa ta część hełmu) masz chyba ustawione twarde krawędzie. Poza tym hełm bardzo mi się podoba.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 09, 2009, 23:53:02 »
    Pasuje na glowe na 100% bo go robilem na glowie xD
    I dzieki za opinie

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:17:14 »
    Mój nowy model to miecz (taki fantasy). Z hełmami Blade'a się nie równa, bo miecz to prościzna, ale jestem mocno słaby w wingsie. Oto mój prosty miecz fantasy:
    http://img9.imageshack.us/my.php?image=beztytuufkfafp.png
    Jest on bardzo prosty. Po prostu kombinowałem z opcjami i wyszła mi nawet fajna rękojeść, ale podkreślam znowu - jest prosta i wyszła przez kombinowanie. Ostrze to po prostu przedłużenie góry sześcianu, troszkę spłaszczone a na końcu skalowane. Mój pierwszy miecz z kategorii fantasy, nieoteksturowany i mocno średni, słaby.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:57:14 »
    yyy wiesz średnio ci ten miecz wyszedł a hełmiki Blejda są naprawde super(szczególnie, żę ja teksturować nie umiem :P )
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 10, 2009, 11:57:04 »
    Hełmofony jak na początek wcale ładne,ale jest jedno "ale" :P

Dolna część składa się z wielu oddzielnych obiektów, nie połączonych ze sobą... zdałoby się to poprawić - wtedy całość winna prezentować się lepiej.
    Z tego co pamiętam da się temu zaradzić usuwając krawędzie między nimi w wyciągniętej płaszczyźnie ( choć przyznać muszę że Wingsem dawno już się nie bawiłem ).

W każdym razie, spróbować nie zaszkodzi :P

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 10, 2009, 17:50:47 »
    Witam...

No cóż.. każdy coś tworzy, wrzuca... kiedyś (jakieś 3 miesiące temu) usiadłem sobie do Wings-a i wyskrobałem taki oto mieczyk z byle-jaką teksturą:

Od tamtej pory nic konkretnego nie robię, bo mi się najzwyczajniej w świecie... nie chce :x

EDIT: To mój drugi model... pierwszy był metodą "prób i błędów" i nie umieszczę go, bo już dawno go nie mam ;p

... Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2009, 22:41:46 wysłana przez NIFN »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 10, 2009, 20:51:06 »
    Sorrka, że zapytam (troche noobskie pytanie xd) i w złym dziale, ale jak usnąć te ,,ostre krawędzie"?

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 10, 2009, 20:52:26 »
    Jak wrzucisz do gry i włączysz antylasing, to znikną :)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 10, 2009, 21:13:03 »
    Jutro może wrzuce nowy hełmik (realny wygląd) :

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 10, 2009, 21:31:24 »
    O, fajnie, ciekawe, jak ci wyjdzie. Życzę powodzenia.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 10, 2009, 21:33:45 »
     Super! Patrząc na twoje poprzednie hełmy mam pewne obawy, czy ten chełm nie będzie zbyt prosty, ale mam nadzieję, że podołasz.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 10, 2009, 22:31:21 »
    Mój nowy model to miecz (taki fantasy). Z hełmami Blade'a się nie równa, bo miecz to prościzna, ale jestem mocno słaby w wingsie. Oto mój prosty miecz fantasy:
    http://img9.imageshack.us/my.php?image=beztytuufkfafp.png
    Jest on bardzo prosty. Po prostu kombinowałem z opcjami i wyszła mi nawet fajna rękojeść, ale podkreślam znowu - jest prosta i wyszła przez kombinowanie. Ostrze to po prostu przedłużenie góry sześcianu, troszkę spłaszczone a na końcu skalowane. Mój pierwszy miecz z kategorii fantasy, nieoteksturowany i mocno średni, słaby.
    Pozdrawiam.
    Credo,proponowałbym Ci obejrzeć jakiś tutorial bo bez niego ciężko Ci będzie,po prostu nauka zajmie ci mniej czasu i zrobisz dużo lepsze rzeczy dużo szybciej niż metodą prób i błędów.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 10, 2009, 22:39:35 »
    Faktycznie...  helm jest zrobic cholernie trudno... probowalem przez 0,5 h i nic mi nie wychodzilo ;/. Poprobuje jeszcze.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 10, 2009, 22:58:57 »
    Może nie rzucaj się od razu na tak głęboką wodę. W poniższym linku masz kilka bardzo ładnych hełmów które całkiem łatwo się robi. Może któryś ci się spodoba  http://www.tomala.lublin.pl/index.php?strona=subcat&subctgr=9&lng=pl
    Co do poprzedniego pytania "jak usunąć twarde krawędzie" to musisz wykonać prostą operację: Zaznaczyć twarde krawędzie (są zielone) kliknąć prawy przycisk myszy następnie kliknąć "hardness" i "soft". Mi się jednak wydaje że ta część hełmu jest podzielona na kilka elementów. Żeby uniknąć takich sytuacji używaj w takich przypadkach opcji "extrude region" zamiast "extrude".

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2009, 23:06:05 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 11, 2009, 15:57:42 »
    Mam takie pytanko i małą prośbę.
    Mógłby ktoś sprawdzić w wingsie czy przy imporcie "obj" opcja "Swap Y and X" (przy dmyślnych ustawieniach programu) jest odznaczona czy zaznaczona bo ostatnio trochę w nim za dużo grzebałem (mam problem z armorami, ale to nie tan temat) i nie wiem jak było ustawione oryginalnie, a chciałem zrobić hełm, więc potrzebuje importu male_head.
    P.S. Żeby to sprawdzić kliknijcie w opcji import przy "Wavefront (.obj)... " na ten mały kwadracik po prawej od tej opcji.
    Please:)