Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 398471 razy)

Opis tematu:

Offline Krysti

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #1680 dnia: Sierpnia 20, 2010, 22:05:37 »
    To moja 1 praca z której nie jestem dumny...
    Zrobiona w Wingsie,tekstury z painta więc kicha.Proszę nie oceniać surowo,bo zrobiłem to tylko dla nauki.

Edit:Model nawet dobry,ale teksturki do śmiecia,zrobię nowe w jakimś lepszym programie...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 22:10:45 wysłana przez Krysti »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #1681 dnia: Sierpnia 20, 2010, 22:25:03 »
    To moja 1 praca z której nie jestem dumny...
    Zrobiona w Wingsie,tekstury z painta więc kicha.Proszę nie oceniać surowo,bo zrobiłem to tylko dla nauki.

Edit:Model nawet dobry,ale teksturki do śmiecia,zrobię nowe w jakimś lepszym programie...
    PO KIJA TO POKAZUJESZ!? SKORO WG. CIEBIE NIE JEST WARTE UWAGI, WG NAS TYMBARDZIEJ. MIECZ OCHYDNY. ZANIM COŚ WRZUCISZ NA FORUM NAUCZ SIĘ DOBRZE MODELOWAĆ. Nie nie nie wcale nie jestem agresywny ani nie miły, to dla twojego dobra. Za dużo osób wrzuca tutaj podobnej jakości prace. Popracuj troche nad tym (czyt. nad swoimi umiejętnościami). Masz masę tutoriali w internecie. W tym moich (MAŁA REKLAMA :d) Wpisz w yt Zapomniany1212

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1682 dnia: Sierpnia 21, 2010, 11:29:07 »
    Jako, że sam dopiero zaczynam to polecam Ci tutki na UTbie.
    Są przejrzyste i np. jak chcesz zrobić miecz to masz :
    http://www.youtube.com/watch?v=osUnZLGO0D0

Offline Ziq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1683 dnia: Sierpnia 21, 2010, 17:18:50 »
    Szyszak robiony z nudów.

(click to show/hide)

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1684 dnia: Sierpnia 21, 2010, 18:16:42 »
    Może jeszcze dodam, żebyś dał błyszczący materiał na drewno. Jest ono tak lakierowane, że widać swoje odbicie. To sprawi, że render będzie bardziej realistyczny.

Make My Day, gitara może też być matowa, mądralo ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1685 dnia: Sierpnia 21, 2010, 19:04:47 »
    Ale większość jest właśnie taka lśniąca : P. I na taką wygląda ta, którą zrobił Realign :).

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1686 dnia: Sierpnia 22, 2010, 21:09:12 »
    Terragen 2 - http://www.planetside.co.uk/content/view/15/27
    Poniżej kilka moich prac, które zrobiłem w ramach nauki tego programu. Żadna nie jest skończona i z żadnej nie jestem zadowolony, ale może to zachęci kogoś do zapoznania się z tym programem, bo w sumie bardzo fajna i prosta rzecz, a do zastosowań niekomercyjnych darmowa. Mnie trochę zniechęcił strasznie wolny rendering, mimo że obrazki robiłem w niskiej jakości. Polecam przejrzeć galerię na oficjalnej stronie, tam to jest wypas prawdziwy.
    (click to show/hide)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1687 dnia: Sierpnia 22, 2010, 21:11:58 »
    Prawda, Terragen to programik mający OGROMNE możliwości. Sam w nim przesiedziałem długie godziny i naprawdę polecam. Co do renderów, no cóż... Za jakość się płaci, a naprawdę WARTO :)

Offline mocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1688 dnia: Sierpnia 23, 2010, 10:43:15 »
    A to mój model samuraja zrobiony na rzecz moda do glesta:
    (click to show/hide)

Poly: 526
    Render: Kerkythea 2008

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1689 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:18:03 »
    Hmm brzydkie, okropne, ehhh, paskudne... Wybacz, ale inaczej tego nie da się określić.
    Skoro już wziąłeś moją teksturę, dlaczego nie wziąłeś też modelu? To, co tutaj pokazałeś wygląda na mniej niż 100 polys. Skoro wziąłeś teksturę, weź i pancerz. Przecież się nie pogniewam... :)

Offline mocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1690 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:23:53 »
    Ale ta gra (glest) nie może mieć więcej poly bo by się strasznie zacinała...

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1691 dnia: Sierpnia 23, 2010, 12:09:12 »
    A tak poza tym, to czy ty w ogóle dostałeś moje pozwolenie na używanie moich tekstur?
    Pytam z ciekawości, bo wiem, że jedna osoba dostała takie pozwolenie, ale nie byłeś ot ty.

Offline mocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1692 dnia: Sierpnia 23, 2010, 12:17:03 »
    A właśnie teksturę znalazłem w google grafika... wydawała mi się jakaś znajoma ale jeśli rzeczywiście jest twoja to sorry.

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1693 dnia: Sierpnia 23, 2010, 16:12:53 »
    Poniżej kilka moich prac, które zrobiłem w ramach nauki tego programu. Żadna nie jest skończona i z żadnej nie jestem zadowolony, ale może to zachęci kogoś do zapoznania się z tym programem, bo w sumie bardzo fajna i prosta rzecz, a do zastosowań niekomercyjnych darmowa. Mnie trochę zniechęcił strasznie wolny rendering, mimo że obrazki robiłem w niskiej jakości. Polecam przejrzeć galerię na oficjalnej stronie, tam to jest wypas prawdziwy.
    (click to show/hide)

Mógłbyś zrobić mały tutek do tego programu? Jedynkę ogarniam, niezłe widoczki robię, ale dwójkę, no nie mogę... :/ Chodzi mi o efekt zachodu słońca bo w 1 nie mogę tego zrobić...

Edit Down:
    No tak, ale ja nawet głupiej górki nie potrafię zrobić... ^^
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2010, 18:01:45 wysłana przez Realign »
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1694 dnia: Sierpnia 23, 2010, 17:51:48 »

Mógłbyś zrobić mały tutek do tego programu? Jedynkę ogarniam, niezłe widoczki robię, ale dwójkę, no nie mogę... :/ Chodzi mi o efekt zachodu słońca bo w 1 nie mogę tego zrobić...
    Dwójka jest pod każdym względem lepsza, wielki krok naprzód. A zachód słońca? W 'lighting' tak ustawiasz 'sunlight', żeby było tuż nad horyzontem, ot cała filozofia. W preview przy kompasie masz takie żółte kólko, to pozycja słońca, jak słońce pojawi się w kadrze to pojawi się krzyżyk zaznaczający jego pozycję w tym kadrze. Żeby wyszedł ładniejszy zachód to trzeba się pobawić parametrami oświetlenia i atmosfery.

Edit up: a w czym konkretnie problem? 2 można używać też tak jak jedynki. Polecam też oficjalną dokumentację, bo po co pisać coś, co zostało już napisane. Tam są pięknie opisane podstawy, jakby czegoś tam nie było, to wtedy mogę pomóc.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2010, 18:05:43 wysłana przez tul »