Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki najlepszy jest strzelec.

Swadiański Strzelec
    Khergicki Doborowy Łucznik Konny
    Nordycki Doborowy Łucznik
    Vaegirski Mistrz Łuku
    Rhodocki Strzelec
    Sarradzkich Mistrzowskich Łuczników

Autor Wątek: Strzelcy ??  (Przeczytany 33203 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciek22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Strzelcy ??
    « Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 26, 2011, 21:45:38 »
    A gdy strzelców rhodockich jest kilku to strzelają na zmiane tak samo jak vaegirzy, z tym że odrobine wolniej a celniej, zanim vaegir trafi to dostanie z 3 headshoty.

Może i kusznicy rhodoccy są celniejsi, ale Vaegirzy mają większą szybkostrzelność i nawet gdyby rhodocy byli w lesie, to nie są tacy "mądrzy", żeby przeładować kuszę chowając się za drzewem. :)

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 26, 2011, 21:57:33 »
    Właśnie nie. Sam sprawdź. Nordzi są świetni zarówno huskarlowie jak i łucznicy. Dowolny kusznik czy łucznik pięty może mu lizać. ozatym zaznaczyłem ze to moje zdanie.
    MJ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 26, 2011, 22:01:21 »
    Mam sprawdzić? W M&B gram dwa lata, i raczej nie muszę się po raz kolejny upewniać, że nordyccy strzelcy są fatalni :) Huskarlowie to chodzące czołgi, ale łucznicy...? Zresztą sprawdź wyniki ankiety, jesteś w przytłaczającej mniejszości.

Powtarzam: przyznaj się że nigdy nie widziałeś żadnego strzelca oprócz swadiańskiego i nordyckiego.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 26, 2011, 22:17:49 »
    Ankieta to nic innego jak opinie ludzi z całej Polski. W Polsce mieszka ok. 37 mln ludzi, jak myślisz ilu z nich gra w M&B tyle co Ty, hm?
    Nie kłóćmy się bo ja nie przyznam racji Tobie, a Ty mi. Widziałem wszystkich strzelców i jeśli chodzi o tych frakcyjnych to najbardziej podeszli mi nordyccy.
    Choć fakt, nie gram w M&B tyle co Ty. Jacy są najlepsi wg. Ciebie?
    MJ

Offline wasil1603

• Użytkownik
    • "Szatanista"
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 26, 2011, 22:19:36 »
    Słowem- siła, celność i szybkostrzelność czynią z nich najlepszych wojowników Calradii.
    A jak dojdzie do stracia bliskiego to wyjmują swoje zgrabne topory i sieką przeciwników jak rzeźnik świniaki.
    I ich pancerz- Byrnie to także moca ochrona.

Polecam też wejśc w plik rgl_config i zmienić linijkę: "realistic_headshots = 0" na "realistic_headshots = 1"
    Opłaci się ; ) Dziękuję.

WTF?! Siła i celność częściowo się zgodzę,ale szybkostrzelność oni używają bodajże długich łuków,a to najwolniejsze z nich,więc taki strzelec odda raczej 2 a nie 3 strzały na 1 strzał kusznika.Pancerz,zgodzę się że byrnie jest niezły,ale ich skórzane hełmy wołają o pomstę do nieba,jeden hedzik z kuszy,czy nawet łuku i gryzie ziemię,podczas gdy widziałem rhodockiego strzelca,który dostał bełtem między oczy i przeżył do końca bitwy,chociaż pewnie dlatego że ma 61 hp,a także kusza pewnie nie była oblężnicza.A od dwuręcznych toporów wolę pawęż i coś jednoręcznego dla strzelca i to jest właśnie duży minus łuczników (swoją drogą nie rozumiem czemu nie mogą mieć nawet małej tarczy na plecach,dobrze że są npc którym nie przeszkadza noszenie łuku i tarczy z morgenszternem jednocześnie :P)walczących wręcz.Moim zdaniem to takie zapchajdziury,żeby nordowie nie mieli samej piechoty,ale też jakieś kaleki w armii :).

Oczywiście najbardziej lubię rhodockich strzelców,za dobrą (jak na bota) celność,duże obrażenia,przyzwoite opancerzenie,wielkie hp oraz możliwość awaryjnej walki jako
    średnia piechota,huskarli nie pokona,ale z jakimiś piechociarzami dadzą sobie radę.Mimo to używam ich tylko podczas oblężeń,do walki w polu preferuję,moją gwardię,czyli npc-owskich ciężkozbrojnych konnych łuczników :).
    The only god i believe is myself.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 26, 2011, 22:45:53 »
    Ankieta to nic innego jak opinie ludzi z całej Polski. W Polsce mieszka ok. 37 mln ludzi, jak myślisz ilu z nich gra w M&B tyle co Ty, hm?
    Nie kłóćmy się bo ja nie przyznam racji Tobie, a Ty mi. Widziałem wszystkich strzelców i jeśli chodzi o tych frakcyjnych to najbardziej podeszli mi nordyccy.
    Choć fakt, nie gram w M&B tyle co Ty. Jacy są najlepsi wg. Ciebie?

Naprawdę nie wiem czym Cię tak nęcą ci Nordowie. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że są słabi.

Mają najwolniejsze i najmniej celne łuki, najsłabsze strzały. Ich ciężkie opancerzenie uniemożliwia szybkie poruszanie się, a to praktycznie wyklucza ich z bitwy jako harcowników. Co z tego że mają 2h? Boty z 2h są bezbronne, w ogóle nie umieją fechtować.

No ale jak słusznie zauważyłeś, nie przekonam Cię.

Jeżeli chodzi o preferowanych przeze mnie strzelców, to... nie mam takich. Najczęściej gram ze Swadią, by mieć swobodny dostęp do ich fenomenalnej kawalerii, a więc siłą rzeczy muszę korzystać ze swadiańskich kuszników. Nie uważam ich jednak za najlepszych, werbuję ich z musu. Najlepszymi są moim zdaniem Rhodoccy Strzelcy. Zadają potężne obrażenia, są celni, nieźle opancerzeni (choć lekko!), a i w walce wręcz sobie poradzą. Gdyby chodziło tylko i wyłącznie o strzelanie, najlepszymi byliby dla mnie Vaegirscy strzelcy, bo strzelają szybciej i jeszcze celniej niż Rhodocy.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 26, 2011, 23:33:55 »
    Cóż... też jakieś wyjście.
    AI też zostawia wiele do życzenia, ale na szczęście jest multi.
    MJ

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 26, 2011, 23:45:15 »

Ja choćby Oo. Od premiery jedynki ;p

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 27, 2011, 00:05:47 »
    1 z 37mln to nawet nie 1%. Chyba po częsci ot prawda że "mój głos niczego nei zmieni" no tak, pewnie po części dlatego ludzie na wybory nie chodzą.
    A wiadomo cos czy wyjdzie nowy Mount & Blade?
    MJ

Offline Maciek22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 27, 2011, 12:05:39 »
    Właśnie nie. Sam sprawdź. Nordzi są świetni zarówno huskarlowie jak i łucznicy. Dowolny kusznik czy łucznik pięty może mu lizać. ozatym zaznaczyłem ze to moje zdanie.

Po pierwsze:  rozmawiamy tu o strzelcach, a nie o piechocie.
    Po drugie: Tak jak już to powiedzieli Hofiko i Wasil, że łucznicy nordyccy są: najwolniejsi, najmniej celni, zadają bardzo mało obrażeń i są fatalni w walce wręcz.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 27, 2011, 12:53:58 »
    Piechota ma topory do rzucania : D to też broń dystansowa choc strzelcem bym tego nei nazwał. Nordyccy łucznicy rulez i nic tego nie zmieni. A jak się komuś nie podoba to dlaczego na miłość Allaha po prsotu nie używa swojego ulubionego rodzaju tylko sie spina na forum? Panowie, bądźmy poważni. Chcesz grać vaegirami? Graj. Chcesz grać sarranidami? No to graj! A ja gram nordami i też podbijam całkiem niezłe połącie terenów tymi swoimi g********i, słabymi, pożałowania godnymi, najgorszymi, złymi, obleśnymi, brzydkimi, wolnymi i nieciekawymi łucznikami.
    Dziękuję.
    MJ

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 27, 2011, 13:11:18 »
    A kto się tu spina? To jest tzw polemika, ot co.

Nordyccy strzelcy obsysają, toteż nigdy ich nie mam. Wolę sobie przygarnąć kilku vaegirów, bo wtedy łączę świetną piechotę z rewelacyjnymi strzelcami ;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 27, 2011, 13:17:35 »
    Człowieku... od tego jest forum żeby dyskutować. Zamiast się obruszać że wjeżdżamy na twoich łuczników nordyckich, może byś jakoś uzasadnił? A nie ,,spinacie się, foch'' i wychodzisz. Talk to me man, bo teraz to ty właśnie się spinasz. D:

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 27, 2011, 13:46:10 »
    Nie będę powtarzał siemilion razy poparłem solindną argumentacją swoją wypowiedź i nie będę jej powtarzał po stokroć. Pozatym nie chciałęm sietu wdawać w dyskusję tylko wyrazić swoje zdanie. To chbya jest różnica.
    MJ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 27, 2011, 14:11:26 »
    Twoja argumentacja nie była solidna. : )

Powiedziałeś że łucznik wypuści 3 strzały zanim kusznik przeładuje - totalna bzdura, nie wiem o czym myślałeś, kiedy to pisałeś.

Powiedziałeś że łuki nordyckie zadają takie obrażenia jak kusza. Kolejna bzdura, którą można łatwo zdementować. Idź do zbrojowni i porównaj damage łuku oraz kuszy.

Powiedziałeś że nordyckie topory są ,,zgrabne'', podczas gdy mają one cechę Niezbalansowane, co czyni je wolnymi i trudnymi w użyciu, zwłaszcza dla botów.

Nie, twoja argumentacja nie była solidna. A jeżeli nie lubisz dyskutować to proponuję zaprzestać korzystania z forów.