Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163674 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 14, 2010, 22:39:00 »
    OK, a powiedz mi tylko jak wygląda multiplayer. W WB mimo że miałeś kompa idealnego do gry to i tak musisz grać na minimalnych aby Ci FPS'y nie spadły.

Offline zasa213

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 14, 2010, 22:41:40 »
    Ehhh...Więc, mój komputer nie zabardzo spełnia wymagania sprzętowe i gra "trochę" laguje. Chętnie sprzedam gierkę (dzisiaj przyszła, kupiona na gram.pl), do niej dołączam instrukcję. 70 zł z wliczoną już wysyłką. Okładka:

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 14, 2010, 23:31:15 »
    OK, a powiedz mi tylko jak wygląda multiplayer. W WB mimo że miałeś kompa idealnego do gry to i tak musisz grać na minimalnych aby Ci FPS'y nie spadły.

?? Mi gra działa jakoś normalnie w multi...

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 15, 2010, 00:23:09 »
    A jak w dzikich polach wygląda sprawa z rekrutacją wojska?
    Czy znów będzie można tylko liczyć na najemników i odbitych niewolników?
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline 4ECH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 16, 2010, 15:34:08 »
    Jestem już po paru godzinkach gry :D

Początkowo nie wiadomo co robić ale jak poatakowałem kozaków i zagadałem do króla polski i wykonałem pare zadań to sprawa potoczyła się dalej i teraz muszę złapać jednego szweda do niewoli :D

Offline piotrekp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 16, 2010, 16:05:07 »
    Ja jestem po 2 godzinach gry Ogniem i Mieczem Dzikie Pola (grałem w Warbanda i zwykłego M&B).

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to moje gg 3386611.

Może wypiszę wam co tu pozmieniano względem średniowiecznego Mount blade:
    a) wiele itemków (wiadomo, zbroje, stroje itd.)
    b) są zadania specjalne (przy rozmowie wybieramy CHCĘ WYKONAĆ ZADANIE SPECJALNE) i to właśnie popycha "fabułę" której w zwykłym M&B nie było.
    c) nie ma małżeństw. Z Warbanda jedyne co zostało to chyba grafika i walka... reszta działa na starym M&B
    d) nie można rekrutować chłopów ze wsi jak się nie należy do żadnej frakcji (jak się jest to nie wiem, bo grałem 1h ach to liceum ;/ ).
    e) przy wjeździe do wsi od razu jest opcja POROZMAWIAJ Z WÓJTEM (nie trzeba go szukać po wsi...)
    f) broń palna
    g) można bić się w karczmach za pieniądze (wyzywamy szlachcica na fechtunek)
    h) do rekrutacji służą znane już OBOZY NAJEMNIKÓW

No to tyle na razie ;)
    Jak coś to piszcie .

Offline Madae

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 16, 2010, 20:18:23 »
    piotrekp cóż to już było w zwykłym OiM po update, a co do rekrutacji wojsk jak wjedziesz do miasta spróbuj pogadać z kasztelanem (jak się nie da to musisz dołączyć do danej frakcji)

hmmm jak nie "wyżydzę" grę na święta jako prezent, to kupuję w najbliższą środę albo czwartek ;]

Offline piotrekp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 16, 2010, 21:00:55 »
    No dzisiaj mogę zameldować jeszcze że gra mi się wysypała sekundę po zrobieniu sejva i zapis gry mi się zjarał ;/ Trochę szkoda bo relacji z Janem Kazimierzem miałem już 25.

Btw. Orientuje się tu ktoś z czego robi się husarza? Owszem można go odbić a inne sposoby? Z najemnika go raczej nie wyszkolimy, z polskiego chłopa chyba tyż nie...

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 16, 2010, 22:59:17 »
    A mnie najbardziej zastanawia dlaczego wszystkie przychylne komentarze są ze strony osób które mają po 5-6 postów  (i pewnie konto założone tylko po to żeby się w tym temacie wypowiedzieć..) Czy tylko mi to sie wydaje podejrzane :D?

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 16, 2010, 23:38:29 »
    Bo sporo osób właśnie zaczęło swoją przygodę z m&B przy okazji premiery Dzikich Pól :)

Offline Kellermann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 16, 2010, 23:39:30 »
    A mnie najbardziej zastanawia dlaczego wszystkie przychylne komentarze są ze strony osób które mają po 5-6 postów  (i pewnie konto założone tylko po to żeby się w tym temacie wypowiedzieć..) Czy tylko mi to sie wydaje podejrzane :D?

Proste i logiczne.
    Ludzie którzy posiadają tu 900+ komentarzy to starzy wyjadacze M&B, którzy wszystkie (może przesadzam) modyfikacje znają w wzdłuż i w szerz. Dopracowana wersja OiM nie jest dla nich żadnym specjałem, jak długo może zachwycać ten sam silnik, podobne misje, i niewiele różniące się zarządzanie wojskiem na polu walki?
    Natomiast świeży gracz który niedawno lizną warbanda czy podstawową wersją M&B jest zachwycony niczym "stary wyjadacz" który po raz pierwszy uruchomił M&B X miesięcy temu.
    Więc uważam ignatus że ponosi cie wyobraźnia :)

Offline strysio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 17, 2010, 00:00:13 »
    A ja jestem tego przykładem. Irytuje mnie brak możliwości wyjścia z gry bez robienia zapisu... Trzeba bawić się w alt + esc...
    Klan [RP] - nie ma lepszego klanu na Dzikich Polach ;)

Offline Kellermann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 17, 2010, 00:01:54 »
    A ja jestem tego przykładem. Irytuje mnie brak możliwości wyjścia z gry bez robienia zapisu... Trzeba bawić się w alt + esc...

Niekoniecznie, można było przy tworzeniu postaci wybrać opcję "zapisu w dowolnym momencie".

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 17, 2010, 00:02:37 »
    Wyjście bez zapisu uczy pokory i mobilizuje do większej odpowiedzialności za postać w grze :)

Offline Koniecpolski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 17, 2010, 08:14:34 »
    Pan wyżej ma racje. Jak można wychodzić bez zapisu , to n.p jeśli jest walka 150vs200 , to sobie zapiszesz przed walką , i jak ci się nie uda wczytujesz zapis. I tak do skutku ;p