Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163776 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 09, 2010, 19:38:50 »
    Jak nie wiesz co dodać to dodaj byle co. W FB są Polacy z 39 a nikt nie marudzi ;p Przypuszczam że "Ogniem i Mieczem" jest w tym przypadku bardziej grą o czasach używającą nazwy za reklamę niż egranizacją powieści. Skoro w singlu dostępna jest Szwecja czemu nie ma jej być w multi które jest nastawione na swobodę.

Offline Zagiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 09, 2010, 20:02:10 »
    Mam kilka pytań do grających w DP albo uczestniczących w betach.
    1.Czy zostały dodane formacje i artyleria?
    2.Zmienili muzykę?Bo to śpiewanie wiejskich bab mnie wkurza.
    3.Czy jest możliwość bitew morskich?
    4.Czy jest nadal tak dużo błędów?
    1. Nie ma formacji i artylerii
    2. Niestety nie zmienili muzyki
    3. Nie ma bitew morskich
    4. Błędów jest jakby mniej grałem od rana i znalazłem jak narazie tylko jeden ale znając życie będzie tego więcej (wyrzuciło mnie na pulpit jak chciałem po Smoleńsku pochodzić)
    Grę odebrałem już rano od kuriera, ogólnie Dzikie Pola to trochę poprawiona podstawka na patchu 1.017 przeniesiona na silnik Warbanda + multi. Dalej sprawia wrażnie jak by się grało w moda aczkolwiek bardziej dopracowanego. Zakupu nie żałuje podstawka po kilku patchach była dość dobra z Dzikimi Polami pewnie będzie podobnie.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 09, 2010, 22:49:18 »
    Jakiego typu zabezpieczenia wykorzystali?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 09, 2010, 23:03:56 »
    Niestety te samo co przy podstawce.

Offline Kellermann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 09, 2010, 23:42:00 »
    Ja też mam kilka pytań jeśli można:
    1. Czy główna kampania nie różni się niczym od tej z Ogniem i Mieczem? jest tylko wzbogacona misjami pobocznymi?
    2. Czy gra bardziej przypomina warbanda niż podstawowego M&B? tzn. czy wprowadzili opcje małżeństwa jak w wb itp.
    3. W OiM można było zbudować (nie pamiętam jak to się nazywa. zaporę z wozów do obrony przeciwko konnicy) czy w DP wprowadzili jeszcze coś podobnego?  
    4. Czytałem gdzieś że w mp jest tryb w którym gracze wcielają się w dowódców oddziałów, czy oddziały dzielą się na: konnica, łucznicy, piechota? czy w jednej drużynie 2 graczy może dowodzić piechotą?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2010, 23:45:24 wysłana przez Kellermann »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 10, 2010, 02:10:04 »
    Ja też mam kilka pytań jeśli można:
    1. Czy główna kampania nie różni się niczym od tej z Ogniem i Mieczem? jest tylko wzbogacona misjami pobocznymi?
    2. Czy gra bardziej przypomina warbanda niż podstawowego M&B? tzn. czy wprowadzili opcje małżeństwa jak w wb itp.
    3. W OiM można było zbudować (nie pamiętam jak to się nazywa. zaporę z wozów do obrony przeciwko konnicy) czy w DP wprowadzili jeszcze coś podobnego?  
    4. Czytałem gdzieś że w mp jest tryb w którym gracze wcielają się w dowódców oddziałów, czy oddziały dzielą się na: konnica, łucznicy, piechota? czy w jednej drużynie 2 graczy może dowodzić piechotą?
    1. Różnic wielkich nie ma - Poprawiono liczne błędy i teksty, by grało się przyjemniej.
    2. Pół tego i pół tego (z WB zaczerpnięto system walki, z kolei mechanika świata gry opiera się na podstawce).
    3. Tabory? Owszem są - nawet przeciwnicy mogę je budować i się w nich ukryć - nawet im to wychodzi...
    4. Owszem, tryb zwie się Kapitanowie. Każdy gracz po wyborze jednostki, może zakupić niewielki oddział botów, by nimi dowodzić. Klasy jednostek sterownych przez komputer przypisane są do wybranej przez gracza jednostki oraz frakcji, więc niemożliwe jest dowodzenie np Husarią, będąc polskim strzelcem, lub moskiewskim piechurem.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2010, 02:14:29 wysłana przez NIFN »

Offline Liberatus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 10, 2010, 14:20:12 »
    A ja ma pytanie dotyczące optymalizacji OiM: DP. Czy gra działa płynnie? Bo na moim kompie AMD Athlon X2 250 3.0 Ghz, 2 gb ramu, 512 mb grafika, podstawowy OiM przycinał na mapie świata i zwalniał przy większych bitwach.

Offline Zagiel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 10, 2010, 14:55:01 »
    Próbowałem zagrać w multi ale po jakimś czasie wyrzuca mnie z serwera pewnie to naprawią, jakoś specjalnie nie byłem zdziwiony gdy mnie wyrzuciło do pulpitu :p.
    Mnie też wyrzucało z multi ale jest już na to łatka na stronie cdproject'u jest do ściagnięcia patch 1134 zainstalowałem go i wszystko już działa jak należy przynajmniej narazie ;) więc jak ktoś kupił gre niech koniecznie go ściaga i instaluje.
    Lista poprawek jakie wprowadza nowy patch 1.134
    1. Usunięto błędy skryptowe pojawiające się podczas bitwy o Częstochowę.
    2. Usunięto błędy skryptowe pojawiające się po bitwie o Częstochowę.
    3. Usunięto błędy skryptowe pojawiające się podczas wykonywania zadania związanego z pojmaniem tatarskiego przywódcy.
    4. Usunięto błędy skryptowe pojawiające się w momencie pojmania Radziwiłła.
    5. Usunięto błąd, który powodował, iż Radziwiłł pozostawał w oddziale bohatera jako jeniec nawet po śmierci.
    6. Zmieniono ikonę broni palnej (gra wieloosobowa).
    7. Wprowadzono aktualizację zasobów gry wieloosobowej.
    8. Przywrócono odtwarzanie animacji wprowadzającej do gry.

A ja ma pytanie dotyczące optymalizacji OiM: DP. Czy gra działa płynnie? Bo na moim kompie AMD Athlon X2 250 3.0 Ghz, 2 gb ramu, 512 mb grafika, podstawowy OiM przycinał na mapie świata i zwalniał przy większych bitwach.
    Płynność będzie zależała od tego na jakich ustawieniach graficznych będziesz grał  ja mam wszystko na maksa, wyłączone tylko wygładzanie krawędzi i w poruwnaniu do zwykłego OiM na patchu 1.017 to w Dzikich Polach napewno mapa świata działa owiele lepiej natomiast płynność bitew mniejwięcej taka jak była w zwykłym OiM.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 10, 2010, 16:36:00 »
    Widzicie już są jakieś błędy!Mogli by to lepiej zrobić.
    PS.Niech ktoś wyśle jakieś screeny.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:02:44 »
    Szybko się uwineli z patchem. Jednak najbardziej dziwi mnie to że to nie jest gra na steam jak WB (Najzabawniejsze jest dla mnie to że można włączyć Vavle w opcjach serwera xd).

Chętnie bym coś wrzucił ale nie chce mi się wrzucać ponad 100 screenów xd. Więc co cię interesuje?

A i przeraża mnie ilość graczy na serwerach jak i ilość samych serwerów.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2010, 17:28:14 wysłana przez Wambo »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:19:30 »
    Przeraża, dokładniej proszę.

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:38:51 »
    Szybko się uwineli z patchem. Jednak najbardziej dziwi mnie to że to nie jest gra na steam jak WB (Najzabawniejsze jest dla mnie to że można włączyć Vavle w opcjach serwera xd).

Chętnie bym coś wrzucił ale nie chce mi się wrzucać ponad 100 screenów xd. Więc co cię interesuje?

A i przeraża mnie ilość graczy na serwerach jak i ilość samych serwerów.
    Czyli gra nie wymaga steama?

Bo właśnie się zastanawiam czy kupić, głównie na multi.. choć i do Warbanda są fajne mody na multi z bronią palną, więc nie wiem czy się opłaca...

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 10, 2010, 20:14:00 »
    O dziwo... Gra jest już dostępna w sklepach. (Przynajmniej w warszawskim empiku przy "palmie") Trzy okładki do wyboru do koloru. Oczywiście z Husarem najlepsza. :D

Gra nie wymaga Steama, natomiast posiada ten sam system zabezpieczeń co poprzednia część. Dla niewtajemniczonych dodam, że po 2 tygodniach od skończenia limitu aktywacji limit zwiększa się o 1. Nie trzeba wysyłać maili ani nic do supportu. ;]

To jest jak płatny patch do OiM, ale i tak gra jest świetna. ;p
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 10:27:46 wysłana przez MikiBar »

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 10, 2010, 20:41:06 »
    Trzy okładki do wyboru do koloru. Oczywiście z Husarem najlepsza. :D

Nabije sobię posta (zofftopuje) :D

O ile sobię kupię, wezmę (nie wiem czy w gram.pl jest taka opcja lub allegro) okładkę z dziewczyną i pistoletem :D A ta z dzikusem to chyba najgorsza jest.

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 10, 2010, 21:00:59 »
    A jest w ogóle gdzieś zestawienie wszystkich okładek ?