Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163561 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 13, 2010, 16:00:04 »
    Jak to nie ma patchy? A tu to co? http://www.cdprojekt.pl/game/3113/Ogniem_i_Mieczem_Dzikie_Pola/premiera zjedz na dół strony i kliknij pliki powiązane z grą.

Patch 1.134 do gry \"Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola\".

I możesz grać normalnie w multiplayer bez żadnego wyrzucania z serwera przez jakieś tam błędy.

Offline Totnekopf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 13, 2010, 19:15:31 »
    Wiem, już go mam :) A wy tez mieliście takie problemy z wrogimi muszkieterami?

Offline 4ECH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 13, 2010, 19:23:38 »
    Mam!

Właśnie dziś kupiłem tą perełkę :D

Grę zakupiłem za 79.90 zł w sklepie "Empik".
    Przyznam że jest warta swojej ceny.

A zwłaszcza że mam procesor 1.8 GHz a wymagany jest 2.1 GHz :D
    Trochę mi z tego powodu laguje ale warto grać :D.
    Bardzo mi się podoba tryb multiplayer. Są dobre tryby gry i można na nich stoczyć pojedynki między drużynami :D Czyli może szykuje się jakiś turniej :P

Offline strysio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 14, 2010, 11:40:09 »
    Witam!

OiM Dzikie Pola będę miał albo dziś, albo za miesiąc, ale na pewno; i z chęcią dołączę do multi. Nigdy nie miałem do czynienia z serią M&B, ale wydaje mi się, że dzięki temu o wiele lepiej przyjmę Dzikie Pola. Z pozdrowieniami!
    Klan [RP] - nie ma lepszego klanu na Dzikich Polach ;)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 14, 2010, 12:11:41 »
    Nie rozumiem czym tu się zachwycać? Gra nie wprowadza nic nowego, jest to tylko "tania" modyfikacja do Warbanda. Zdecydowanie odradzam kupować, tylko poczekać na M&B 2. WFAS jest o wiele lepszy od tego co prezentuje OiM:DP (z tą różnicą że przy OiM pracuję ekipa 10 osobowa doświadczonych moderów ,a przy WFAS'ie zaledwie 2-3 osoby.

Offline Zagiel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 14, 2010, 14:24:20 »
    To prawda że nie ma się czym zachwycać, i pomimo tego że gra zalatuje modem to uważam że jest dość dobra, szczegłólnie jak lubisz ten okres historii Polski. Wiekszość darmowych modów umieszczona w realiach XVII wieku jest obecnie zdecydowanie mniej dopracowna od Dzikich Pól, i nie wiadomo kiedy i czy zostaną skończone. Nawet prace nad modem With Fire and Sword z braku osób chętnych do pracy mają zostać zawieszone :( Więc nie ma zbytnio innych opcji aby pograć w dobrze dopracowanego moda do Mount and Blade umieszczonego na terenach środkowej i wschodniej europy XVII wieku. Ale jeżeli kogoś nie interesują te klimaty to też raczej poleciłbym Warbanda. Ja w każdym razie zakupu nie żałuje i w Dzikie Pola gra sie całkiem przyjemnie ale fakt jak na tą cenę to mogłobyć lepiej :|

Offline strysio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:20:28 »
    Ja osobiście za samym średniowieczem i tym całym rycerskim eposem nie przepadam, dlatego wybrałem OiM; co prawda nie grałem w żadną z części, ale liczę że znajdę tam klimat XVII Rzeczypospolitej; Pytanie laika - M&B jest przyjazne dla moddrów - czy tam samo jest z OiM? Próbował ktoś kiedyś tworzyć nowe dodatki i misje do podstawki?
    Klan [RP] - nie ma lepszego klanu na Dzikich Polach ;)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:30:41 »
    Ja osobiście za samym średniowieczem i tym całym rycerskim eposem nie przepadam, dlatego wybrałem OiM; co prawda nie grałem w żadną z części, ale liczę że znajdę tam klimat XVII Rzeczypospolitej; Pytanie laika - M&B jest przyjazne dla moddrów - czy tam samo jest z OiM? Próbował ktoś kiedyś tworzyć nowe dodatki i misje do podstawki?

Co do modingu, autorzy gry "dają wolną rękę" i można w tej grze grzebać ile się chcę (w sumie te gry są chyba dla moderów bo nie są zachwycające :/ ) tylko że OiM nie da rady zmienić gdyż nie ma dobrego programu który by na to pozwolił (chyba że się mylę ale nie sądzę).

To prawda że nie ma się czym zachwycać, i pomimo tego że gra zalatuje modem to uważam że jest dość dobra, szczegłólnie jak lubisz ten okres historii Polski. Wiekszość darmowych modów umieszczona w realiach XVII wieku jest obecnie zdecydowanie mniej dopracowna od Dzikich Pól, i nie wiadomo kiedy i czy zostaną skończone. Nawet prace nad modem With Fire and Sword z braku osób chętnych do pracy mają zostać zawieszone :( Więc nie ma zbytnio innych opcji aby pograć w dobrze dopracowanego moda do Mount and Blade umieszczonego na terenach środkowej i wschodniej europy XVII wieku. Ale jeżeli kogoś nie interesują te klimaty to też raczej poleciłbym Warbanda. Ja w każdym razie zakupu nie żałuje i w Dzikie Pola gra sie całkiem przyjemnie ale fakt jak na tą cenę to mogłobyć lepiej :|

Klimatu w tej grze nie poczujesz, no chyba że zadowala Cię taka forma historii itp. mnie Warband nie wciągną klimatem prędzej modyfikację które pod niego wyszły ale nadal nie jest to samo. A co do tego okresu historycznego to racją bardzo lubię te czasy omawiać itp. tylko że niestety autorzy tej "gry" nie postarali się zbytnio, mogliby chociaż pozamieniać wiele aspektów gry jak choćby pojedynki, turnieje, walkę czy też dyplomację. Wg. mnie grę wydali tylko po to aby załatwić sobie trochę pieniędzy aby móc zrobić Mount and Blade 2.

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:03:36 »
    WFAS jest o wiele lepszy od tego co prezentuje OiM:DP
    WFAS? To jakiś mod?

Offline Fenox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:09:23 »
    Mam pytanie, do ilu można mieć ping żeby się nie zacinało?
    Ja mam czasami 300, a czasem 170 , innym razem, 430 w każdym razie do ilu moge mieć ping żeby było cacy, np. do 100 do 1000 do 500 do 600, poprostu

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:52:29 »
    Kamiloss
    WFAS? To jakiś mod?
    Tak, to jest mityczny mod, wszyscy uważają że jest najlepszy ale tylko kilka osób w niego grało na jakiejś zamkniętej becie która jest tylko nastawiona na multi. A teraz możliwe że już umrze bo twórcy już to ogłaszają.

Powtórzę to co napisałem w komentarzach:
    Dzisiaj zakupiłem Dzikie pola i pierwszą rzecz jaką zrobiłem to wsadziłem do tej gry Nativa z Warbanda. I co się okazało, działa. Stworzyłem sobie postać połaziłem sobie po mapie tak jak bym grał w Warbanda. Co to znaczy? Jeśli faktycznie mody do Warbanda bez problemu będą działać na dzikich polach to nie trzeba specjalnie kupować Warbanda dla modów. Multi z Nativa nie działa, pokazują się tylko serwery do ogniem i mieczem. Może pierwsza część też jest kompatybilna z modami do Mount&Blade. Osobom które nie mają Warbanda a chciały by zagrać w mody proponuję przetestować je na dzikich polach a później napisać tu lub na forum czy i jak działają. Ja zrobiłem pierwszy krok, ale więcej już nie zrobię bo Warbanda mam.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Koniecpolski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:57:59 »
    Umrze?
    Jest już download ;p
    Narazie beta , bo są kozacy i RoN
    I troche dziwne , ale skrzydła husarza są na koniu ;p

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 14, 2010, 20:07:56 »
    Widać że nie przeczytałeś posta, a tylko ściągnołeś betę. Radzę ci go przeczytać na 56 stronie.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 14, 2010, 20:43:49 »
    Umrze?
    Jest już download ;p
    Narazie beta , bo są kozacy i RoN
    I troche dziwne , ale skrzydła husarza są na koniu ;p

Z tego co wiem to one były na koniu, znaczy przymocowane do siodła :|

To z tego co mówisz Araden OiM:DP mogą działać jako mod do Warbanda i na odwrót :-/ dziwne te zabezpieczenia... przecież w ten sposób osoby które kupią OiM:DP ,a ściągną Native z Warbanda i będą grały na kluczu OiM:DP to mają "za darmo" Warbanda :/ oczywiście to przypuszczenia ale i tak mogłoby być (albo jest). Dziwnie oni to robią :/

Edit:
    @down :/ no tak, czyli tak jak podejrzewałem dali wszystko to z Warbanda z tym że dorzucili Ogniem i Mieczem :/ czuję się trochę oszukany?
    Teraz wystarczy posiąść piracką wersję OiM:DP z najnowszymi patchami i wykorzystać to jako moda w Warbandzie :/ gdzie tu zabezpieczenia?
    I zapomniałbym Araden ten mityczny mod xd jest w sumie open beta :P autor wystawił link na "widok publiczny" :-) i gra się miodnie brakuje tylko dużej liczby graczy i pobiłby o głowę te całe Dzikie Pola. Zaciekawiłeś mnie i muszę sprawdzić czy mody z MB 1.011 będą pasowały do Warbanda (sic!). Zobaczymy.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 23:48:42 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 14, 2010, 22:12:10 »
    Z tego wynika że tak, ale by być w stu procentach pewnym że wszystko działa tak jak w Warbandzie trzeba by trochę pograć w Nativie podłączonym do dzikich pól. Ja za krótko grałem a dłużej mi się nie chce bo tego nie potrzebuję. Właśnie wypróbowałem moda PoP 3.2 na Dzikich polach, tym razem nawet zapisy skopiowałem i działało dobrze, jedną sporą bitwę przeprowadziłem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 22:53:42 wysłana przez Araden »