Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163645 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 12, 2010, 12:41:50 »
    Coraz więcej ludzi odwiedza multi tak więc z czasem będzie lepiej. Popularnym trybem jak na razie jest deadmatch który jest stanowczo nudnym trybem jak dla mnie TDM już jest znacznie ciekawszy drugim popularnym jest siegie. Serwera do gry w kapitanów niestety nie ma. Wczoraj z Matem Bersekerem urządziliśmy sobie małą bitwę w trybie kapitanów muszę przyznać fajny tryb lecz powinien być nastawiony na bitwę póki co jest to zwykły TDM z możliwością kupna botów, lecz odparcie husarii = bezcenne.

Porobiłem parę screenów, wrzuciłem też moje poprzednie nie chciało mi się wrzucać wszystkiego. Jak ktoś chce zobaczyć jakieś walory estetyczne link poniżej.

Pozdrawiam
    Wambo

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 12, 2010, 13:06:38 »
    No no nawet fajnie to wygląda, szczególnie ta szwedzka płytówka. Ale jak się dłużej przypatrzy to te wszystkie zbroje wyglądają jak zaportowane z normalnego OIM i niestety moim okiem wyglądają gorzej niż zbroje z nativa. Pomimo tego co tu napisałem DP kupię jak mamusia odda kasę, bo gra prezentuje się grywalnie, a grafika w grach nie jest najważniejsza :) .

Offline 4ECH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 12, 2010, 13:37:32 »
    Mam pytanie:

Jakie są minimalne wymagania sprzętowe na dzikie Pola ??

Offline Xarxes

• Użytkownik

Offline 4ECH

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 12, 2010, 14:02:54 »
    @Xarxes

Ja nie chce Warband tylko M&B OiM Dzikie Pola
    Tak, tak wiem google nie boli ale nie mogę znaleźć.

Offline Koniecpolski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 12, 2010, 14:05:56 »
    Zdaje mi się , iż Dzikie Pola będą miały dokładnie takie same wymagania , co Warband.
    Jedyna różnica to miejsce na dysku. (W przypadku Dp 1gb)
    Napisał bym ci je , lecz dostęp do pudełka uzyskam pod choinką ;p

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 12, 2010, 15:50:12 »
    Wymagania sprzętowe:  Windows XP SP2 Pentium IV 1.5 GHz 1Gb RAM Karta graficzna 128 Mb DVD-ROM DirectX 9.0c
    Ja DP kupie sobię za miesiąc,dwa jak uzbieram trochę kasy.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 12, 2010, 16:43:50 »
    Zrozumcie to że, DP jest na tym samym silniku co Warband więc to chyba oczywiste, że będzie miało takie same wymagania.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 12, 2010, 18:09:31 »
    O jedno pytanko.Czy w DP da się żenić tak jak w WB?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 12, 2010, 20:37:36 »
    Od wczoraj szukam "Dedicated Server Files" do DP, jest jakieś? czy jedyna możliwość postawienia serwera to postawienie go z "gry"?

Offline Fenox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 13, 2010, 09:00:21 »
    Witam,
    Dawno tu nie zaglądałem i grałem cały ten czas w Mount&Blade Warband, Ogniem i mieczem itp.
    Dowiedziałem się, że jest Ogniem i mieczem dzikie pola w którym jest tryb multiplayer i mam pytanie.
    Czy warto to kupić jak się grało w starom wersje???
                                                                                   Z góry dziękuje i pozdrawiam Fenox

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 13, 2010, 14:51:59 »
    Gra musiała wzbudzić bardzo małe zainteresowanie. Dlaczego? Bo w sieci nawet nie ma pirackiej wersji :E

Offline Totnekopf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 13, 2010, 15:03:07 »
    Mam (znowu) problem z OIM. Poprzednia cześć miała masę bugów. W tej nie jest lepiej. Gra wyłącza się co jakiś czas. Jakoś by mnie to nie irytowało szczególnie, jednak nie mogę da się u mnie włączyć multi. ZAWSZE po dołączeniu do jakiegoś serwera gra mi przestaje działać... (to jest mój laptop http://www.chip.pl/blogi/mobileblog-wszystko-o-sprzecie-mobilnym/2010/02/asus-g73j-notebook-stealth-zabojczo-szybki-zabojczo-cichy-zabojczo-czarny) Kolejną rzeczą jest zbyt duży poziom trudności i nie wyważenie broni palnej. Muszkiety strzelają z prędkością Lee Enfielda. Miałem sytuację w której zaraz po respie doleciała mnie Szwedzka salwa z drugiego końca mapy zabijając 7 Husarzy, dwóm zabijając konie i masakrując resztę kawalerii. Zanim konnica dojechała do wroga, to jej już prawie nie było. Komputerowi muszkieterzy oprócz zbyt dużej szybkoszczelności posiadają wręcz snajperską celność. podczas ataku na zamek salwy spod respawna dosłownie masakrują tych stojących na murach. Nie wiem czemu, ale nawet jeśli mam takie same jednostki w swojej drużynie to mają one dużo mniejszy zasięg strzału i celność niż wrogowie. Przekonałem się o tym tworząc bitwę 140 moich Szwedzkich muszkieterów na 100 komputerowych. Straty po bitwie wynosiły 140 do 27. Kolejnym głupim bugiem jest to, że gdy tworzymy bitwę, a konkretnie obronę i wybierzemy zbyt dużą ilość jednostek biorących udział w tejże bitwie, to wrogowie pojawiają się nie tylko przed murami, ale też za w proporcjach mniej więcej po równo :D Chyba jeszcze nie ma żadnych patchy, bo nie znalazłem :( Też macie takie problemy? Sorry, ale nie miałem teraz siły czytać tych wszystkich postów :) Głównie boli mnie to, ze nie mogę zagrać na multi :( Znacie jakiś"chałpniczy" sposób na to aby zagrać?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2010, 15:17:47 wysłana przez Totnekopf »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 13, 2010, 15:07:29 »
    Pobierz patcha który znajduję się na stronie CD Projektu.

Gra musiała wzbudzić bardzo małe zainteresowanie. Dlaczego? Bo w sieci nawet nie ma pirackiej wersji :E

A to kolega próbował pobrać ;d?

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 13, 2010, 15:40:08 »
    A to kolega próbował pobrać ;d?

Nie, ale mam kumpla, co marudzi, że nie ma gry na torrentach xD