Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163761 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zagiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 11, 2010, 13:03:59 »
    Więc mało ludzi na serwach? A tak liczyłem na multi... jak będzie więcej ludzi to kupię, inaczej podaruję sobie, bo dla samego singla chyba nie warto, mimo tego, że starego OiM nie mam.
    Jak każdy będzie miał takie podejście to raczej nia ma szans aby było więcej ludzi :P 
    Więc narazie aby sensownie można było pograć to trzeba sie będzie jakoś zroganizować u ustawiać wieczorami na meczyki bo obecnie przy średnio 5 - 6 osobach na serwerach to można sobie jedynie w deatchmatch'a pograć :/

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 11, 2010, 13:34:26 »
    Proponuje utworzyć jakąś grupę na steam. Sam się już tym zająłem, na razie jest zrobione na szybko każdy może się wpisać.

http://steamcommunity.com/groups/oimdzikiepola

Jak dołączy się paru ludków można to zacząć ogarniać i ewentualnie umówić się na jakieś małe spotkanie. Jakby było nas trochę więcej można pomyśleć o komunikatorze.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 11, 2010, 13:41:34 »
    Ludzie!Dopiero pierwszy dzień po premierze,jeszcze dużo osób będzie jeszcze kupować(w tym ja) więc na pewno będzie jeszcze więcej osób na multi.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 11, 2010, 14:17:29 »
    ja grę będę miał w poniedziałek wiec też dołączę

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 11, 2010, 14:51:22 »
    natomiast Native leży i kwiczy. :)
    Mów za siebie. Dobry duelowy server albo battle zawsze się znajdzie.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 11, 2010, 16:10:52 »
    natomiast Native leży i kwiczy. :)
    Mów za siebie. Dobry duelowy server albo battle zawsze się znajdzie.
    A za kogo mówię jak nie za siebie? Ach zapomniałem... Pisząc swoje posty nie wyrażam swojego zdania tylko czyjeś. Moja pomyłka. :/

BTW. Tutaj była mowa o "ilości" serwerów i do tejże ilości się odniosłem.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 11, 2010, 18:19:45 »
    Miliard - (czyt. dużo) serwerów było w porównaniu z DP... Te kilka serwerów stoją puste od wczoraj, a WB od początku bety do dzisiaj jest ich dużo. Wiem, że tysiące serwerów są w innych grach, tylko... co mnie to obchodzi? Mówimy o M&B i porównujemy liczbę serwerów WB i DP...

BTW. Native nie umierał, nie umiera, i nie umrze do czasu wydania kolejnej części M&B w tym samym świecie (nie żadne OiM).

A tak co do gry, to udało mi się stoczyć piękną bitewkę... 50 polskich najemników (żadna husaria) + ja vs. 150 kozaków... ot tak zaatakowałem sobie moją skromną bandą niemiło kręcącą się koło polskiego miasta grupę wroga... wygrałem! Przy życiu zostało mi jeszcze 15 ludzi, w tym 5 nieprzytomnych. 20 przeciwników zostało rozgromionych (czyli zdołali uciec), ok. 120 zabitych i ok. 10 wziąłem do niewoli. Cóż, Polak potrafi! :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 23:18:55 wysłana przez MikiBar »

Offline Kellermann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 12, 2010, 02:16:59 »
    Nie wiem czy moja opinia kogoś zachęci do kupna czy raczej zniechęci, ale może pomóc się zdecydować :)
    W końcu zdecydowałem się kupić DP, i nawet pozytywnie się zaskoczyłem.
    Kampania jest urozmaicona, dodali takie "pierdółki" jak sejmik czy akademia w miastach, więcej pobocznych misji, oczywiście o niebo lepsza mechanika walki zaczerpnięta z WB i wiele innych plusików. Mimo tego że główny wątek się nie zmienił (tak słyszałem) z przyjemnością sobie w nią zagram ponownie.
    Multi też jest ok, ciekawe mapy, całkiem szeroki i zróżnicowany wybór ekwipunku.
    Grałem dzisiaj trochę na oblężeniu i deathmatch, na serwerze było +18 osób wiec nie jest źle. Fakt że to weekend więc na tygodniu może być gorzej ale i liczba graczy powinna powoli wzrastać :)
    Moim zdaniem cena jest trochę wygórowana jak na taki dodatek ale nie żałuje zakupu, rozrywka na kilkanaście godzin.

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 12, 2010, 07:08:46 »
    :D To że serwery są puste nie znaczy że ludzie nie chcą grać, po prostu gra miała niedawno swoją premierę, i pewnie mało kto kupił.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 12, 2010, 09:30:18 »
    z 5 zrobiło się 18.,.. myślę, że do dwóch tygodni sytuacja się poprawi... no zastanowię się jeszcze..może sprawię sobie prezent na święta  :  )

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 12, 2010, 10:05:42 »
    Proszę o jakieś screeny, film z gry. Może być spakowane  i wrzucone na jakiś serwer.

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 12, 2010, 10:17:52 »
    Proszę o jakieś screeny, film z gry. Może być spakowane  i wrzucone na jakiś serwer.

O właśnie popieram... o dziwo na YT nic nie ma z dzikich pól :(

Offline Madae

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 12, 2010, 11:54:01 »
    zastanowię się czy kupić, trochę mnie zaskoczyła cena ;] pozytywnie oczywiście
    na dodatek nie naciąłem się w OiM na więcej niż 2 bugi, nie to co warband przez którego odechciało mi się grać od nowa po raz 3 gdy mi żarcie nie dawało morale a faktorie pieniędzy itd.

@up tez bym chętnie zobaczył co nowego, albo jakąś recenzje zróbcie

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 12, 2010, 12:10:59 »
    Recenzja jest niepotrzebna... wyobraźcie sobie stare OiM z poprawionymi wszystkimi rzeczami na które narzekaliiście.

Może nakręcę gameplaya.

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 12, 2010, 12:27:59 »
    Recenzja jest niepotrzebna... wyobraźcie sobie stare OiM z poprawionymi wszystkimi rzeczami na które narzekaliiście.

Może nakręcę gameplaya.

Ciężko sobie to wyobrazić jeśli nie grało się w stare OiM