Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163560 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 10, 2010, 21:25:36 »
    A jest w ogóle gdzieś zestawienie wszystkich okładek ?
    Nawet nie wiedziałem, że są 3:

Pozdrawiam!

Offline zasa213

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 10, 2010, 21:48:02 »
    Gra już zamówiona na gram.pl :) Mam nadzieje że się nie zawiodę. No, jeśli ktoś chciał kupić grę, to może poczekać z decyzją bo jeśli mi będzie bardzo ścinać to chętnie odsprzedam.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 10, 2010, 22:45:59 »
    Trzy okładki do wyboru do koloru. Oczywiście z Husarem najlepsza. :D

Nabije sobię posta (zofftopuje) :D

O ile sobię kupię, wezmę (nie wiem czy w gram.pl jest taka opcja lub allegro) okładkę z dziewczyną i pistoletem :D A ta z dzikusem to chyba najgorsza jest.

To nie jest dzikus tylko tatar kozak.
    A ta z dziewczyną to chodziło o Ruskich.

Edit@ Wiedziałem że to kozak tylko mi się nazwy pomieszały. Widocznie już śpiący jestem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2010, 22:52:37 wysłana przez rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 10, 2010, 22:49:58 »
    To nie jest dzikus tylko tatar.
    A ta z dziewczyną to chodziło o Ruskich.

Proszę Cię, jak nie jesteś czegoś pewien, albo po prostu strzelasz to zastanów się dwa razy... Przecież to na pierwszy, drugi, trzeci i czwarty rzut oka widać, że to jest kozak w całej krasie. Nie wiem jak można grafikę przedstawiającą kozaka pomylić z tatarem. :/

edit: W sumie właśnie ta okładka najbardziej mi się podoba, a z naburmuszonym husarzem najmniej - już dziewoja na ostatniej lepiej się prezentuje. ^^

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 10, 2010, 23:44:10 »
    Okładka jak okładka, ale ja nadal nie wiem czy warto kupować. Kupiłem Warbanda przy okazji premiery, a tutaj się waham. Btw są planowane jakieś kolejne części m&b ?

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 11, 2010, 11:23:15 »
    Mam pytanie. Czy DP ma system zabezpieczeń polegający (nie wiem czy było tak w normalnym ogniem i mieczem) na tym ,że klucz ma do wykorzystania 3 aktywacje na komputerze i po tych aktywacjach klucz staje się nie ważny?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 11, 2010, 11:26:54 »
    Parę postów temu była mowa o tym że dalej jest stary system zabezpieczeń -_-. Śledź na bieżąco temat to będziesz wszystko wiedział.

Offline pawelcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 11, 2010, 11:36:21 »
    Dużo ludzi gra na servach?
    Nie zrozumiałem za bardzo wypowiedzi Wambo.
    Przeraza małą ilością ludzi czy wielkimi tłumami?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 11, 2010, 11:41:43 »
    Jak gra 10 osób to jest święto :S. A serwerów jest osiem, na dodatek można na nich jechać na autobloku -_-".

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 11, 2010, 12:01:35 »
    Mam pytanie. Czy DP ma system zabezpieczeń polegający (nie wiem czy było tak w normalnym ogniem i mieczem) na tym ,że klucz ma do wykorzystania 3 aktywacje na komputerze i po tych aktywacjach klucz staje się nie ważny?
    W podstawce OiM klucz nigdy nie stawał się nieważny, a po 2 tygodniach od wykorzystania ostatniej aktywacji limit zwiększa się o 1.

Multi to naprawdę masakra... to nie będzie tak jak w WB - miliard ludzi na serwerach. To będzie raczej wykorzystywane do małych "pogrywanek" między kilkoma osobami. Fajnie by było zrobić jakiś klan, ale niestety... nie będzie z kim grać. ;p

EDIT:
    @DOWN:
    Niby tak, ale biorąc pod uwagę to, że przy premierze WB było już miliard serwerów to trochę to nowe OiM słabo wypada... Może to z powodu bety. :/ Dobra, cieszmy się że w ogóle mamy multi. Można zorganizować jakiś event, czy mecz. ;]
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 12:07:20 wysłana przez MikiBar »

Offline pawelcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 11, 2010, 12:03:10 »
    Premiera była dopiero wczoraj. Może za jakiś tydzień będzie lepiej.

Offline Kamiloss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 11, 2010, 12:25:38 »
    Więc mało ludzi na serwach? A tak liczyłem na multi... jak będzie więcej ludzi to kupię, inaczej podaruję sobie, bo dla samego singla chyba nie warto, mimo tego, że starego OiM nie mam.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 11, 2010, 12:44:05 »
    O ile też wiem OiM jest chyba mniej znane niż sam Warband i chyba też sprzedawane na mniejszą skalę światową (Jeżeli się myle poprawcie mnie). Po za tym dochodzi pełno ludzi którzy zawiedli się na podstawce dzielący się na takich którzy są oburzeni i nie kupią i zniesmaczeni ale kupią jeżeli zrobią dobre patche i poczekają na opinię innych. No i obawiam się że te osiem serwerów co tam się znajduję to będzie wszystko. Chyba że ktoś prywatnie będzie hostował serwer do tej gry.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 11, 2010, 12:44:18 »
    Krótko mówiąc: klapa. Warband zgarnął wszystkich, resztki należą do OiMa.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 11, 2010, 12:48:55 »
    Niby tak, ale biorąc pod uwagę to, że przy premierze WB było już miliard serwerów to trochę to nowe OiM słabo wypada... Może to z powodu bety. :/ Dobra, cieszmy się że w ogóle mamy multi. Można zorganizować jakiś event, czy mecz. ;]

Oł yea. ^^ Jeśli ledwo ponad 300 serwerów to duża liczba to powstrzymam się od komentarza i nie podam przykładów z innych gier. Również nie dodam nic o tym, że 4/5 tych serwerów stoi obecnie pustych bo graczy robi się jak na lekarstwo, a nowych raczej nie przybywa. Natomiast rozrósł się cRPG - gdzie przebywa większość osób, oraz kilka innych modów, natomiast Native leży i kwiczy. :)