Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola  (Przeczytany 163577 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « dnia: Października 13, 2010, 17:27:29 »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 13, 2010, 19:27:52 »
    Ooo, ja w "podstawówce" byłem zakochany, gdyż była to moja taka pierwsza gra na poważnie z tego gatunku :)
    Mam nadzieję, że będzię można ściągnąc, a nie kupować płytę
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 13, 2010, 19:49:30 »
    Szykuje się kolejne gówno wydane w celu wyciągnięcia kasy od nieświadomych graczy. Pewnie zaportują OiM do Warbanda, pozmieniają parę rzeczy i szumnie nazwą to rozszerzeniem. Tu cytat ze strony CDP:

Jednak już teraz warto wyszukiwać informacji na temat gry, gdyż CD Projekt, z okazji zbliżającej się premiery, szykuje wydarzenie, którego epickość przebije wszystko co widzieliście wcześniej w grach komputerowych.

Nie dość, że pierwsza część zdania jest dla mnie kompletnie niezrozumiała, to jeszcze pogrubiona część jest po prostu hiperbolą. Nie zamierzam kupić, nawet jeśli gra wkroczy do serii "Extra Klasyki Gier Komputerowych" i będzie sprzedawana za 20 złotych.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 13, 2010, 21:20:34 »
    Mi na pewno umili oczekiwanie na "With Fire And Sword".

Offline Vitteck

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 16, 2010, 18:24:49 »
    No i bardzo ładnie. Jeśli chcemy pograć w normalne OiM (prawdopodobnie) musimy kupić nową grę, a Zaporożcy wytrzepią z tego tytułu jeszcze więcej kasy.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 16, 2010, 18:53:39 »
    Szykuje się kolejne gówno wydane w celu wyciągnięcia kasy od nieświadomych graczy. Pewnie zaportują OiM do Warbanda, pozmieniają parę rzeczy i szumnie nazwą to rozszerzeniem. Tu cytat ze strony CDP:

Jednak już teraz warto wyszukiwać informacji na temat gry, gdyż CD Projekt, z okazji zbliżającej się premiery, szykuje wydarzenie, którego epickość przebije wszystko co widzieliście wcześniej w grach komputerowych.

Nie dość, że pierwsza część zdania jest dla mnie kompletnie niezrozumiała, to jeszcze pogrubiona część jest po prostu hiperbolą. Nie zamierzam kupić, nawet jeśli gra wkroczy do serii "Extra Klasyki Gier Komputerowych" i będzie sprzedawana za 20 złotych.
    Musisz przyznać mają dobrych pisarzy... A najlepiej napisali to że OiM odniósł sukces. Nie kupiłem OiM nie kupie tego ścierwa. Tylko kasy by chcieli... zresztą jaka firma wydająca gry nie chce wyzyskiwać graczy? Ciekawe co to za wydarzenie, nie spodziewam się niczego wielkiego, ale zobaczę, pośmieje się.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 16, 2010, 23:47:38 »
    Kolba
    Pewnie zaportują OiM do Warbanda, pozmieniają parę rzeczy i szumnie nazwą to rozszerzeniem.
    Pewnie masz racje, ale mi to zwisa bo i tak w pierwszą część nie grałem i z chęcią kupię drugą. Mam nadzieje tylko że gra nie bedzie miała tyle błędów co jedynka.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Cadd

• Użytkownik
    • "There must be some way out of here..."
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 17, 2010, 04:47:24 »
    Jak "Trylogia" była epopeją narodową, tak "Ogniem i Mieczem" wraz z sequelami jest 'epUpeją grową'. Nikt mnie nie namówi na kupno tego produktu. Amen.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 19, 2010, 22:18:14 »
    Jestem zupełnie odmiennego zdania Ogniem i Mieczem to bardzo dobra gra fakt faktem musiałem czekać z miesiąc żeby taką opinię sobie wyrobić o grze.Po za bugiem na jednym oblężeniu że do wieży w której były wrogie wojska to nie odnotowałem innych wnerwiających bugów. Jestem też zdania że OiM był bardziej rozbudowany od podstawki M&B na oblężeniach były od 3 do 4 drabin można było przekupić strażnika miasta otruć wodę w mieście a nawet wtargnąć do niego. Z kolei w polu mogłem otoczyć się wozami które powstrzymywały kawalerię. Szeroki wybór broni, fabuła choć przeszedłem tylko fabułę dla Rzeczpospolitej, co najlepsze najemnicy których sam mogłem dozbrajać. W Warband z kolei single nie wiele się zmienił po za możliwością założenia własnego królestwa wciąż irytuje mnie np oblężenie zamku z jedną drabiną czy jedną wieżą oblężniczą kto w tamtych czasach stawiał jedną drabinę pod murem albo wysyłał na miasto jedną wieżę oblężniczą?

Jak najbardziej kupię Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola choć może przedtem poznam opinię na temat samej gry może tym razem nie wydadzą czegoś w co nie można grać kto wie.

Pozdrawiam
    Wambo

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 25, 2010, 15:43:08 »
    Co nie zmienia faktu że byle mod jest znacznie lepszy od tej produkcji a nie sprzedaję się go w sklepach.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 25, 2010, 17:14:05 »
    Pewnie nie wiele się zmieni tylko że ma być multipleyer i kilka bugów poprawionych, a zobaczy się co oni jeszcze w tym modzie obiecują.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 28, 2010, 20:20:36 »
    No to ku**a zajebiście. Szykuje się nam kolejny skok na kasę "łatwowiernych" graczy.
    A ja wam powiem tak: lepiej już sobie Warbanda kupić i czekać na/grać w moda Ogniem i Mieczem(nie wiem czy wyszedł.
    Więc gracze, nie dajcie się i nie kupujcie tego gówna.
    Szykuje się kolejne gówno wydane w celu wyciągnięcia kasy od nieświadomych graczy. Pewnie zaportują OiM do Warbanda, pozmieniają parę rzeczy i szumnie nazwą to rozszerzeniem
    W tym temacie zgadzam się w pełni z Kolbą, bo mnie krew zalewa jak widzę takie próby wyłudzenia kasy.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 29, 2010, 17:47:17 »
    Ja też się zgadzam z tym że wyłudzaja kasę.

« Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2010, 14:00:51 wysłana przez kacperro »
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 29, 2010, 17:50:49 »
    Jeszcze nie wiem czy to kupię, bo podstawką byłem zawiedziony. Jeśli kupię, to prawdopodobnie będę grał głównie w multi. Narazie trzeba czekać i zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że twórcy się zreflektowali nad swoim poprzednim arcydziełem i teraz wyjdzie im coś lepszego. :)

A "w ramach dzisiejszej porcji złośliwości":
    lepiej poczekac i sobie ***.
    To dostaniesz bana i się skończy. :D
    Ja tesz
    Miałeś lekcje o fonetyce? xD

EDIT:
    Właśnie, przypomniało mi się...

Czy ktoś z Was wie, czy ten nowy OiM będzie "wyposażony" w taki sam system "zabezpieczeń" jak ten z podstawki? Jeśli tak, nie kupię na 100%. To coś to najgorsze zło jakie może być, które nie dość że ułatwia życie piratom, to jeszcze psuje je uczciwym graczom. :/ EDIT2: Jednak kupiłem bo załapałem że aktywacje się "dodają".
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 15:34:29 wysłana przez MikiBar »

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 16, 2010, 13:59:50 »
    Dobra Dobra MikBar.