Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Potrzebne pomysły na questy  (Przeczytany 10314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Turin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Potrzebne pomysły na questy
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 21, 2010, 20:41:31 »
    Zwracam honor. Masz rację pomyliłem Fingolfina ale nie z Glorfindelem a z Fingonem (bodajże najstarszym synem Fingolfina. Ale nie pamiętam by Gothmog zabił Glorfindela. Myślałem, że tylko Feonora, Fingona i Ectheliona  ( znów się mogę pośmiać? ). (Sorry ale dość dawno czytałem dzieła Tolkiena, skończyłem z jego twórczością po przeczytaniu "Sigurd i Gudrun"). Z twoim punktem widzenia na temat podziału na zło i dobro bym się raczej nie zgodził. Chodzi o Gurthang? Nie był on jak dla mnie kontrowersyjny. Z tym pierścieniem to Pierścień Władzy był NAJpotężniejszy dlaczego więc jakiś inny miałby posiadać takie cechy jak on. Poza tym w quescie mowa o człowieku dobrym (w końcu zostaje w drużynie), którego zniewolił amulet ( metodą dedukcji można stwierdzić, że amulet był zły ). Wyklucza to więc opcję, że amulet zyskuje cechy nosiciela wspomnianą wcześniej przy palantirze. Chodzi o Bauglira? Bo niektórzy nazywają tak też Saurona. Jeśli o tego pierwszego to chyba miało to miejsce w czasie nieco odmiennym od tego z gry, jeśli o drugiego to nie kojarzę żadnego majara pod jego władzą. Nie barlogowie nie byli majarami i tu jestem prawie pewien choć jak mówię trochę czasu minęło, mogło mi się coś pomieszać. Co do tej choroby, masz pewność, że była magiczna? Może Tolkien chciał wprowadzić coś realistycznego oraz pasującego do realiów, w których żył. (Epidemia hiszpanki 1916-1918). No nie wiem czy zbieranie pasuje ale jak tam sobie chcesz. Jak już to do Radagasta, no może jeszcze do wspomnianego przez ciebie Sarumana (choć on wolał raczej gromadzić dobra i ulepszać swoją fortecę. Przypominam, że gardził zielem). Jeśli chodzi o (tak dobrze pamiętasz) Alatara i Pallando to wiem tylko tyle, że nie olali swojej misji, w przeciwieństwie do Radagasta tylko poszli działać do Haradu. Co się z nimi tam stało nie wiadomo. Jest znanych kilka możliwości. Znam takie: 1 Poszli i jak mówisz gromadzili dobra zapominając o swej misji 2 Zostali uwięzieni lub zabici 3 Wykonywali swoje zadanie. ( Nie wymyśliłem tego ). Do czego odnosi się "Eksperymenty nad Uruk-Hai itp."? Jak nie czytałeś to polecam "Atlas Śródziemia" autorstwa Karen Wynn Fonstad.

P.S : Te wielkie, wiszące mosty były pisane w formie czerstwego żartu pisanego w stanie nabuzowania ( fajnie, że ci się spodobało ignatus :) )
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2010, 11:58:01 wysłana przez Turin »

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 21, 2010, 20:47:57 »
    No to czekamy teraz na Twoje pomysły Turin na questy perfekcyjnie pasujące do WP i nie będące wtórnymi:) Bo jak na razie masz 3 wypowiedzi na forum w tym 3 w tym temacie w tym 3 razy spam..

Offline Turin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 22, 2010, 12:01:34 »
    Nie mam za bardzo pomysłów ale jak pozwolisz to mogę twoje przekonwertować na bardziej tolkienowskie. Jeśli chodzi o ten spam to nie mogłem dopuścić by takie questy pojawiły się w modzie.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 22, 2010, 17:35:24 »
    Pisane na kolanie wręcz. O balrogach jako duchach ognistych, majarach ognia jest napisane w narsilionie czyli opowieści o słońcu i księżycu. Nigdy, ale prze nigdy nie nazwał bym tej dyskusji spamem. =.='
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Turin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 22, 2010, 17:49:11 »
    Mam dwa pytania.
    1. Czytasz w oryginale?
    2. To tylko hobby czy coś więcej?

P.S Jestem ciekawy jak byś skomentował moją ostatnią dłuższą wypowiedź

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 22, 2010, 18:33:07 »
    Przepraszam teraz znów ja. (: Glorfindel zepchnął Barloga z przełęczy Cirith Thoronath ale nie był to Gothmog. Ten - masz rację zginął walcząc z Ecthelionem znad źródeł. Tak - chodziło mi tam o czarny miecz z Brethilu, pomagał od niszczyć wrogów swego pana jednak sam obrócił się w końcu i przeciw niemu, czyż nie? A kowal tego miecza? Zdrajca Gondolinu? To samo z Easterlingami - część z nich, podczas bitwy niezliczonych łez, dotrzymała wierności choć byli oni 'źli'. Co z wojną domową w Gondorze? Też nie było tam raczej wyraźnej strony 'złej'. Pierścień władzy był najpotężniejszy ale 'przejmowanie kontroli' nad słabym jego posiadaczem to tylko jedna z jego cech. Mogły być inne, mające tylko taką moc (książka konkretnie o nich nie wspomina, ale na potrzeby moda wydaje mi się że można by było to 'nadpisać'). Ten amulet. Człowiek dobry, zakładający go, nie koniecznie był by w stanie narzucić mu swoją wolę. Może gdzieś był by prawdziwy 'pan' tego 'amuletu'? Ja znowu gdzieś i kiedyś czytałem że niebiescy czarodzieje udali się na wschód od Rovanion między easterlingów. Czytałem wszystko co znalazłem w przekładzie Skibniewskiej, Silmę, listy Mistrza i LOTRa w wersji Angielskiej oraz dodatkowo LOTRa Łozińskiego. Na stancji mam tylko Silmarillion w przekładzie Marii Skibniewskiej. Tylko Hobbistycznie, od niedawna tworzę też modyfikacje do M&B w oparciu o Wojnę o Pierścień.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 22, 2010, 23:08:45 »
    Sry za kontynuację offtopu. Nie mogłem się powstrzymać.

Tapase ma calkowita rację z tymi Balrogami, że to majarowie, ale tu trzeba dodać, że byli.
    Balrogowie pierwotnie należeli do Majarów, nadnaturalnych istot służących Valarom i byli potężnymi duchami ognia.

Jeśli chodzi o te choroby, a w szczególności śmierć króla Earnura, to zginął on w Morgulu przez czar rzucony przez czarnoksiężnika. Więc tu nie ma wątpliwości co do chorób urokowych.

Jeśli chodzi o questa to...
    Harad... Jałowa pustkowie.. Jako Gondorczyk otrzymujesz zadanie dostarczenia zapasów wody do oddalonej na pustyni placówki. Otrzymujemy w tym celu 10 lekkich kawalerzystów. w półmetku dopada nas niewielka banda Haradrimów (20-30 osobników), którzy przygotowali zasadzkę w piaskach Haradu (zwiadowcy donieśli im o "patrolu" żołnierzy.
    • Atakują nas piezo. jeśli z nimi wygramy, kontynuujemy podróż.
    • Jeśli przegramy, zostawiają nas w nędznej koszuli z nożem bez niczego.
    Po dostarczeniu wody, placówkę atakują Haradrimowie. Twój oddział oraz sojusznicy (40-60), musicie się obronić przed 70 konnymi. Gondorczycy chowają się za prowizorycznymi przeszkodami oraz za palisadą fortu.
    • Po zwycięstwie gracz otrzymuje 1000 golda,
    • a jeśli przegra, to znajdzie się w takiej samej sytuacji jak przedtem, tylko, że fort zniknie z mapy( zresztą pojawił się tylko na czas misji).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2010, 15:24:55 wysłana przez |Swordsman| »
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline Turin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 23, 2010, 12:13:21 »
    Racja jeśli chodzi o Barlogów. Wczoraj wieczorem przypomniałem sobie fragment mówiący o udziale barlogów w Wojnie Gniewu gdzie napisane było o ich przynależności do majarów, z których to składała się armia Morgotha. do chorób to się nie zgodzę ponieważ Earnur zginął nie przez tajemniczą chorobę, a został po prostu zakatowany. Z tego co wiem w Wojnie Gniewu zginęli prawie wszyscy Barlogowie (Czy nie zostało ich 3? 1 zabity przez Glorfindela, 2 przez Ectheliona a 3 przez Gandalfa) i smoki. Eol nie był jeszcze zdrajcą gdy wykuwał miecz. Dał go Thingolowi w zamian za chyba mieszkanie w lesie(?). Co z tym panem? Chodzi o Belega, czy Turina? Jeśli o tego drugiego to się nie zgadzam gdyż popełnił on samobójstwo. Co do tajemnic Śródziemia myślę, że Tom Bombadil jest największą z nich co przyznał sam Tolkien. Syn J.R.R Tolkiena stwierdził, że Narn i Hin Hurin miało być jego największym dziełem ale przez natłok obowiązków i innych dzieł nie zdążył go dokończyć. ( Zastanawiam się czy to jest prawda czy tylko trik komercyjny )

Twój quest naprawdę świetny Swordsman :) (Moim zdaniem fort powinien stać tam cały czas, jeśli przegrasz może być spalony)

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 23, 2010, 12:52:21 »
    Harondor... W Amon Eithel gracz otrzymuje zadanie. Ma on się udać z zapasem strzał i łuków do fortu nad rzeką Harnen. Dysponując własnym oddziałem, który otrzymujemy od Zleceniodawcy tj. 20 łuczników i 20 piechurów, ruszamy do Tirith Amrun.Gdy docieramy na miejsce, okazuje si.ę, że placówka jest oblegana przez korsarzy od lądu. Musimy znaleźć ukrywających się w okolicy wieśniaków i dowiedzieć się gdzie jest tajne przejście. Owym przejściem dostajemy się do fortu. Tam zgłaszamy si,ę do dowódcy. Odbiera od nas przesyłkę i prosi o pomoc w ewakuacji. Musimy przez około 2 minuty zwalczać wkraczających korsarzy. Następnie dostajemy się do przejścia. Po opuszczeniu fortu nasza drużyna powiększa się o 100 żołnierzy. Musimy uciekać przed wrogiem do Amon Eithel. Jeśli nam się to uda zadanie wykonane i dostajemy złoto w nagrodę i miecz. Jeśli nie musimy stoczyć walkę z Korsarzami. I tu mamy do wyboru.
    • Ruszyć ze wszystkimi w oddziale.
    • Poświęcić się i ruszyć ze swoimi ludźmi na wroga, tak aby weterani mogli wycofać się do miasta.
    Jeśli wybierzemy to pierwsze to:
    • Jeśli wygramy, to dostaniemy honory i nagrody, ponieważ pobiliśmy Korsarzy.
    • Jeśli przegramy, zostajemy wyrzuceni na pustkowiu, a wszyscy w oddziale znikają. Po powrocie do zleceniodawcy dostajemy lekki ochrzan, ale nam dziękuje i daje standardowe wyposażenie żołnierza.
    Jeśli to drugie to:
    • Jeśli przegramy to nic nie mamy i jesteśmy na pustkowiu. Jak ię dostaniemy do miasta to otrzymujemy pochwały, dużo złota, miecz i nowych ludzi. Wzrasta honor postaci.
    • Jeśli wygramy to dostajemy jeszcze większy szacunek, więcej reputacji, ale ten sam stan złota i ten sam miecz.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 23, 2010, 17:02:15 »
    Masz genialne pomysły. Tylko zazdrościć takiej łepetyny. ;)

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 23, 2010, 18:16:29 »
    Gdzie to to są zwykłe głupie pomysły wymyślone miesiąc temu w szkole. Bardzo lubię historię wojen na południu.

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:48:32 »
    Przepraszam za multiposting. chcę odświeżyć nieco temat. Mam pytanie do Kolby. Czy wybrałeś już jakiś z przedstawianych tu pomysłów na questy?  I czy moje te walki na południu by się nadały?

Offline spiral

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 07, 2011, 07:36:23 »
    Może, że zebrać armię i przygotować się do obrony w helmowym Jarze tak samo mogło by być z minas thirit :D

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 07, 2011, 09:08:27 »
    Może, że zebrać armię i przygotować się do obrony w helmowym Jarze tak samo mogło by być z minas thirit :D
    Co to jest Minas Thirith? :P  Rozwiń swoją myśl, bo nie rozumiem o co ci chodzi
    zebrać armię i przygotować się do obrony w helmowym Jarze tak samo mogło by być z minas thirit
    . Chodzi ci o to, że jakieś najazdy albo coś? Czy chodzi ci o to, że tak jak w książce, że legiony Mordoru ruszyły na Gondor, a z Orthanku legiony Isengardu?

Offline spiral

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 07, 2011, 09:36:52 »
    Co to jest Minas Thirith? :P  Rozwiń swoją myśl, bo nie rozumiem o co ci chodzi
    zebrać armię i przygotować się do obrony w helmowym Jarze tak samo mogło by być z minas thirit
    . Chodzi ci o to, że jakieś najazdy albo coś? Czy chodzi ci o to, że tak jak w książce, że legiony Mordoru ruszyły na Gondor, a z Orthanku legiony Isengardu?

Minsatthirit czyli stolica gondoru był by taki qest że tak jak w filmie urukhai oblegają heelmowy jaar idziesz do theodean muwi ci byś biegł do miast elfickich poprosił np. elronda o wsparcie zbierasz armię np 30 żołnierzy i razem z sojusznikami bronicie helmowy jar przed hordami uruk hai a minasthirit było by podobnie 6też zbierasz armię i pomagasz im się bronic przed orkaim :P:P:P:P:P:P No na podstawie książki można by było też coś zrobić :P:P