Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki typ konstrukcji fabuły jest najciekawszy?

Liniowość
    11 (11.5%)
    Wielowątkowość
    59 (61.5%)
    Sandbox
    26 (27.1%)

Głosów w sumie: 96

Autor Wątek: Fabuła w grach komputerowych  (Przeczytany 5892 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: Fabuła w grach komputerowych
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 31, 2011, 16:55:34 »
    Ja lubię gry wielowątkowe, ponieważ:

a) nie lubię czuć się, jakby ktoś mnie ciągnął do celu na sznurku. Idź do miasta X, porozmawiaj z NPC B, zabij potwora C by zdobyć artefakt E, a następnie wróć do NPC G by mu rzeczony artefakt oddać.
    Wolę, gdy mam pewną możliwość wyboru, podejmowania decyzji cóż w tym strasznym świecie uczynię, dlatego dla Mnie Fallout 1 oraz 2 są grami niemalże idealnymi fabularnie. Chcesz być złym do szpiku kości mordercą? Spoko. Chcesz być obrońcą sprawiedliwości? Pewnie! Chcesz być po prostu zwykłym podróżnikiem? czemu nie! Chcesz być złodziejaszkiem, cwaniaczkiem czy oszustem? proszę bardzo!
    Gdyby nie były takie stare, turowe, byłby by wspaniałe. Gdyby tylko ukończyli van Burena zamiast Bethesdy robiącej trójkę....
    Osobiście nie zaliczam Fallouta do sandboxa, ponieważ jest w niej pewien cel, coś, co trzeba uczynić, by ukończyć grę.

b) Nie lubię zbytnio sandboxów(jak M&B) ponieważ po pewnym czasie robią się naprawdę nudne i trzeba na siłę szukać czegoś 'co by tu można jeszcze zbroić".
    Wolę, gdy gra jednak sama z siebie tez coś oferuje ciekawego, a nie wszystko muszę sam wymyślać. :x