Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prowokowanie do wojny  (Przeczytany 15180 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ukashq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prowokowanie do wojny
    « dnia: Września 25, 2010, 15:29:38 »
    WItam!
    Szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Mam pytanie: Jak wywołać wojnę w warbandzie? Wiem ze czasem lordowie daja questa, ale moi nie chca :(. Pierwszy raz gram jako wasal Nordów, a oni na poczatku jak jeszcze sluzylem Rhodokom dostali lupnia od Vaegirow i chcialbym im teraz troche odpalic ;)

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    Odp: Prowokowanie do wojny
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 25, 2010, 15:38:17 »
    Jak masz naprawdę dużo "rispektu" albo/i jesteś marszałkiem, to wtedy jak zaatakujesz jakiś zamek, wszyscy wasale z Twojego królestwa wypowiadają wojnę państwu, które zaatakowałeś.

Możesz ew. przejechać się jeszcze parę razy po nordyckich jarlach i popytać o questy.

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 25, 2010, 15:40:39 »
    Zaden nie chce dac zadnego questu O_O poza tym nie chce sam na wlasna reke prowadzic wojny z vaegirami.... Oni są znani z liczebnosci oddziałow a przec 800 ludu nie dam rady sam 100 ludzi.

A na marszalka nie chca mnie wybrac: reputacja 600 i honor 200 :)

Offline kamil11421

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 26, 2010, 03:42:14 »
    Witam, ja takze mam taki problem.  (M&B WarBand v1.113, Nie chce zakladac nowego tematu, wiec napisze odrazu tutaj).
    Aczkolwiek w moim przypadku jestem Serranidami i sam najezdzam na miasta i lordow Khergickich, na karawany nie napadam, gdyz nie chce zepsuc sobie szacunku u krola ktorego mam tylko 18 pkt.
    Od 3 dni proboje wywolac wojne(w grze przelecialo z pol roku). Lordow wypuszczam dzieki czemu juz mam 49 honoru, a takze wiekszosc Emirow(Lordow) Serranidzkich jest po mojej stronie(5 przyjacieli i kilku wspolpracujacych), moze mi ktos doradzic jak wywolac skutecznie wojne i zostac marszalkiem?(O ile wiem to tylko podczas wojny sa wybory na marszalka, a jest naprawde ciezko nim zostac, gdy panuje pokoj).

Obecnie mam ponad 1500 Reputacji, Honor mniej wiecej 50. Panstwo Khergitow jest do mnie nastawione na -92(Msciwi), natomiast Serradinowie 24(Wspolpracujacy)

PS: Obecnie podbilem dwa zamki i dwa miasta Khergitow, zostaly im juz tylko 2 zamki i jedne miasto(jedne stracili podczas wojny z Veagirami).

Bylbym wdzieczny gdyby ktos by udzielil rady.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 26, 2010, 09:50:09 »
    Chyba jest takie okno dialogowe, w którym możesz przekonać gościa, żeby cię poparł w wyborach. A co do wojny- odwiedzaj karczmy i gadaj z szynkarzami, oni wiedzą co i jak, jeżeli znają lorda pełnego bojowego zapału ro ci o tym powiedzą ;) W warbandzie latanie od zamku do zamku byłoby zbyt żmudne, bo mapa się nieco rozrosła, dlatego wprowadzono tę funkcję :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline kazek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 26, 2010, 10:16:44 »
    jeżeli sie nie mylę to u saranidów bojowo nastawiony był Emir Muhnir

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 26, 2010, 10:30:44 »
    To się zmienia za każdym razem. Tak samo jak siłą frakcji i stosunki między lordami.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 26, 2010, 21:20:54 »
    W moim przypadku udalo sie wywolac wojne atakując lorda aby bylo na minusie relacja a pozniej zdobylem zamek. Gdy Vaergici postanowili odbic zamek, moje krolestwo wypowiedzialo im wojne :) reputacja 700 honor 200 :)

Offline kamil11421

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 27, 2010, 01:16:57 »
    Ja nie mam takich opcji dialogowych w Warbandzie jezeli chodzi o tego "szynkarza" (Jak i takze jego nie mam).

Ja odbilem juz 3 zamek od Khergickich, a oni wciaz nic. Zabralem juz calkiem sporo zamkow dla Khergickich, zostaly im raptem 2 zamki i miasto jedne tylko. Nie wiem co robic, wlasciwie oni juz sa trupami.(z nimi raczej wojna nie wypali, zaczne gnebic teraz Rhodokow.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 27, 2010, 06:07:36 »
    Szynkarze są w tawernach na przemian z oberżystkami. Jak nigdzie ich nie ma to znaczy, że masz buga lub pirata.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 16:22:38 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.