Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Salve!  (Przeczytany 1202 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    Salve!
    « dnia: Września 25, 2010, 15:20:25 »
    Dawno powinienem się przywitać, ale zawsze jakoś brak czasu, kajam się i posypuję głowę popiołem.
    Jestem pewnie starszy od większości kolegów, pamiętam czasy gdy w akademiku gość miał 8-mio miejscowy kalkulator i ciągnęły pielgrzymki żeby zobaczyć...
    Lubię gry miecza i ew. magii, zaś M&B, a szczególnie POP (mi się jeszcze kojarzy z podst. org. part. ale na szczęście takich już coraz mniej) kocham za rewelacyjne  konie! 
    Najwyżej oceniałbym Gothic I, II ,serię Baldurów, HoMM 3 (chyba faktycznie gra wszechczasów, jeszcze podcinam w WOG-a jak mnie wszystko znudzi), Diablo I II, Rune etc.
    A pamiętacie Rage of Mages? :) Książek parę w życiu przeczytałem, z muzyki lubię folk, dobry stary rock, czasem country, klasyka wybiórczo,  nie da się tak wymieniać, sorry.
    Lubię włoczyć się po świecie, ostatnio dalsza północ jeśli chcecie zobaczyć  parę zdjęć to... ( pytanie do moderatorów: można podać nazwę chomika?)
    Jakby kogoś bawiły zdjęcia mieczy, chat, grobów wikingów na Islandii, cenotaf Egila Skallagrimsona etc.to wrzucę...
    Kocham polski XVII w. ale do M&B Ogniem i mieciem mam mieszane uczucia...
    Pewnie tyle, bo ciężko tak pisać w próżnię, pogadamy zobaczymy.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • NIE dla ACTA!
    Odp: Salve!
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 25, 2010, 15:23:42 »
    Witam,

Grasz w coś jeszcze oprócz M&B i gier które wymieniłeś w poście? Może jakiś RTSik? Albo FPS?

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 25, 2010, 17:25:38 »
    RTS-y mnie trochę nużą, to ścibolenie kasy, wysyłanie szpiegów... Znam dobrze Zeusa, Posejdona, ale już faraony i Kleopatry to dla mnie za dużo zmiennych, stale uważać, bo jakiś szczur się buntuje a innemu czegoś braknie, festiwale... Podobnie Europa i tp. Too much complicated.
    Lubię mieć coś w łapie, toteż mass efecty i inne strzelanki odpadają. No Age of różne, mało jest dobrych gier...
    Dragon Age, imho, to porażka nie wiem co inni w tym widzą . Wszyscy teraz lecą na grafikę. Wkurzała mnie zawsze obracana kamera...
     Pograłem trochę w Ego Draconis, ale kupiłem radeona i nie chce mi chodzić, domaga się physix kanalia :( gra średnia.
    O, zapomniałem wymienić Divine divinity!
    Risen nudnawy, jakie takie Two Worlds (fajne łączenie przedmiotów) czekam na dwójkę.
    Nie gram w internecie, może zacznę, ale jakoś na razie nie mogę się przełamać (wstydzę się, czy jak?)
    Napisz o jakich grach myślałeś, bo tak FPS czy RTS to dość ogólne, a jeszcze różni ludzie różne rzeczy tak nazywają ...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 25, 2010, 17:29:24 »
    Serdecznie witam, a wiedz iż lepsze późne przywitanie niż żadne. Powiedz mi jakich NPC-ów z Baldursa cenisz najbardziej?
    RTS to nie tylko klony Cezara... Czy spotkałeś się kiedyś z cyklem C&C? A co myślisz na temat Beyond Divinity?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 25, 2010, 17:50:18 »
    Za co cenię NPC-ów? Nie bardzo łapię... Za kopyto to Drizzt ale może chodzi Ci o członków drużyny?
     Nie nie grałem w command&conqer.
     Wiesz jak to jest, na początku gra się we wszystko i szuka swego miejsca, a potem to już wąska specjalizacja, bo czasu na granie coraz mniej... Dobre to nie jest bo wiele niezłych gier ucieka, na  niektóre wpadłem przypadkiem (np. na M&B!) ale co robić, tak już mam

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 25, 2010, 17:56:05 »
    No! Nareszcie jakiś fan Divine Divinity! Powiedz, jaką klasą postaci lubisz grać najbardziej?

No i oczywiście witam oraz życzę długiego i miłego pobytu na forum.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 25, 2010, 18:03:34 »
    Fan nie fan, dość dawno już grałem :) Ale gra świetna, tylko zawsze miałem kłopot w tej jaskini z cudami :( i żaden poradnik nie pomógł.
    Jak pisałem wyżej, lubię mieć coś w łapie i tłuc, więc zawsze wybieram wojownika/barbarzyńcę nie pamiętam jak się taki w Divine nazywał.

A Beyond,  niestety, to krok wstecz w porównaniu z Divine, i dlatego tak czekałem na Ego Drac i... mam mocno mieszane uczucia.
    Dzięki za życzenia.

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 25, 2010, 20:23:17 »
    Witaj!Lubisz psy husky?Co najczęściej jesz na śniadanie?I czy to ma wpływ na rozwój pingwinów nowozelandzkich?
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 25, 2010, 21:09:33 »
    Lubię. Nie jadam. Zdecydowanie tak.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 26, 2010, 17:02:08 »
    Witam Cię serdecznie. Też lubię gry RPG, a w szczególności Gothica i Baldursa.

Jakby kogoś bawiły zdjęcia mieczy, chat, grobów wikingów na Islandii, cenotaf Egila Skallagrimsona etc.to wrzucę...

Mnie to bawi, więc proszę o upload zdjęć. :)

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 26, 2010, 21:17:33 »
    To dla mnie zaszczyt Baronie:)
    Baldur to po Diablo  I była moja druga "poważna" gra, miałem wtedy twardego bodaj 2Gb, a gra miała chyba 800 mb i bufor, żeby zmieścić usunąłem niektóre pliki windowsa:) i system (win 95) padł jak szczur...
    Kurde, nie umiem tu wstawić:(
    Zrobię folder, i wstawię na chomiku. Jeśli wolno ( a wolno? Nie będzie to kryptozooloreklama?) to podam tu nazwę, a jak nie to wyślę Ci maila.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 28, 2010, 20:50:41 »
    Chomik "Ingolfur", Folder łatwo poznać:)