Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217557 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #465 dnia: Grudnia 03, 2011, 11:15:45 »
    No widzisz, Tobie wywalało jak chciałeś nową grę, a mi nawet do menu się nie załaduje więc nie wiem, instalowałem biblioteki C++ 2008 ale to nic nie dało, nadal to samo.

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #466 dnia: Grudnia 04, 2011, 01:43:25 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,183782.0.html

Nie chce mi się tego tłumaczyć na polski :P ale w 95% przypadków Brytenwalda działa po dostosowaniu się do napisanych tam wskazówek. Mi pomogła zwyczajna zmiana ustawień :

"2. Solution

Other solution is that you look your configuration, if you have problem same you need change something to:

Enable Cheats = Off
    Load Textures on demand = ON
    Texture detail = 60%
    Antialissing = Off
    Shadow Quality = Low

Enable Edit mode = Off
    Force Single Threading = ON
    -You max the corpses at 40"

Offline warband25

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #467 dnia: Grudnia 04, 2011, 09:28:12 »
    Przeraża mnie prędkość broni w tym modzie.To żałosne,tak się nie da grać...

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #468 dnia: Grudnia 04, 2011, 09:37:23 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,183782.0.html

Nie chce mi się tego tłumaczyć na polski :P ale w 95% przypadków Brytenwalda działa po dostosowaniu się do napisanych tam wskazówek. Mi pomogła zwyczajna zmiana ustawień :

"2. Solution

Other solution is that you look your configuration, if you have problem same you need change something to:

Enable Cheats = Off
    Load Textures on demand = ON
    Texture detail = 60%
    Antialissing = Off
    Shadow Quality = Low

Enable Edit mode = Off
    Force Single Threading = ON
    -You max the corpses at 40"

Wielkie dzięki Arya! Ustawiłem detale tekstur na 10 i zadziało! Dzięki jeszcze raz. ;)

EDIT: Myliłem się, do menu się wczyta, ale jak chce zmienić ustawienia w menu, to gra się zawiesza, a z nową grą jest tak samo jak miałem na początku, Runtime Error
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2011, 09:50:40 wysłana przez Theoden »

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #469 dnia: Grudnia 04, 2011, 18:17:43 »
    Ale jest jakiś postęp :P nie pozostaje Ci nic innego jak tylko sprawdzić inne rozwiązania z tych na TaleWorlds-ie

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #470 dnia: Grudnia 22, 2011, 22:57:06 »
    Witam!
    Przeglądając oficjalne forum tegoż moda, natrafiłem na to: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,209474.0.html
    Jest to zapowiedź nadchodzącej wersji 1.39, która możliwe, że ukarze się przed końcem roku.
    Oprócz tego, pod w/w linkiem wspomniano o jeszcze jednej sprawie...
    Otóż - jak zapowiadają Twórcy - po nowym roku, zostanie wydana wersja 1.40 i jak wszystko pójdzie jak powinno, kończąca, tego wspaniałego moda.

Co będzie dalej? Nie wiadomo, ale mam nadzieję, że zespół będzie tworzył dalej!

Wielkie podziękowania dla ekipy oraz pozdrowienia!

Offline Heru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #471 dnia: Grudnia 24, 2011, 12:28:21 »
    Pobrałem tego moda i mam masę bugów, nie wiem czy to niedopracowanie, czy wina jakiegoś innego czynnika...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #472 dnia: Grudnia 24, 2011, 22:38:23 »
    Heru!
    Ja w Brytenwaldę gram od samego początku, i szczerze, to miałem tylko jeden przypadek kiedy pewne rzeczy były na tyle niedopracowane, że sobie odpuściłem - nie znaczy, to, że mnie wywalało, tylko nie widziałem sensu gry, kiedy większa część nowinek była w stanie beta i nie działała...

Druga rzecz!
    Czy to niedopracowanie, czy inny czynnik, nie będzie w stanie Ci pomóc jezeli nie podasz jakiś szczegółów...

Pamiętaj, że!
    Mod jest pod 1.143, najlepiej świeżą wersję gry.
    Mod zawiera bardzo dużo nowych tekstur, tak więc zainstaluj go na partycji systemowej, zrób oczyszczanie dysku oraz defragmentacje - przyśpieszy i nie będzie gubił plików.
    Kolejna rzecz, to "myk" z plikami stronnicowania - linków do poradnika jest na forum od groma, także rozejrzyj się a na pewno znajdziesz(np. FAQ Floris).

Pozdrawiam i Wesołych Świąt!

Offline Heru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Grudnia 25, 2011, 13:26:44 »
    Zrobię parę scenów i rzucę, i zerkniecie okiem na to.

Offline cypek66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Grudnia 27, 2011, 18:34:00 »
    Witam

Czy macie może spolszczenie do wersji 1,138 tego moda ? Jeśli tak, wrzucajcie ;]

Jeśli macie spolszczenie do innych modów wysyłajcie na gg 4375853 ;D
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:39:55 »
    Nie, Nie ma!
    Istnieje jakieś do wersji 1.132, ale przez ilość zmian wprowadzonych od tej wersji nie radziłbym go instalować.
    Z drugiej strony w modzie zostały użyte języki wymarłe m.in. staroirlandzki, proto-germański i starowalijski, a przetłumaczenie ich na polski byłoby największą porażką.Ja przynajmniej nie wyobrażam sobie przetłumaczenia lokacji oraz jednostek, tytułów, oraz plemion!To są nazwy własne, których nie powinno się ruszać!Pozostały tekst, jest w "obecnym" języku angielskim, na takim poziomie, że teoretycznie każdy bo sobie poradził!

Offline Carlisan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Stycznia 02, 2012, 20:56:26 »
    Witam!
    Mam taki problem, ściągam plik, chcę zainstalować, a tutaj wyświetla mi się instalacja tylko na pasku, a na ekranie nic. To rezygnuję, a tutaj po pół godziny wyskakuje mi instalator, to się ucieszyłem. Lecz zaraz natrafiam na kolejny błąd, przy każdym instalowanym pliku wyskakuje błąd, że plik jest uszkodzony itd. O co w ogóle chodzi(instalacja nie była przerywana)?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Stycznia 02, 2012, 21:26:19 »
    Witam!
    Mam taki problem, ściągam plik, chcę zainstalować, a tutaj wyświetla mi się instalacja tylko na pasku, a na ekranie nic. To rezygnuję, a tutaj po pół godziny wyskakuje mi instalator, to się ucieszyłem. Lecz zaraz natrafiam na kolejny błąd, przy każdym instalowanym pliku wyskakuje błąd, że plik jest uszkodzony itd. O co w ogóle chodzi(instalacja nie była przerywana)?
    Skąd pobierałeś moda?Z MBRepository?
    Tak zwykle bywa, zapewne mają zbyt słaby serwer oraz częste problemy z łączem co może powodować takie krzaczki!
    Jedyne co mogę Ci poradzić, to poczekania jeszcze trochę, ponieważ dziś ma zostać wydana nowa wersja Brytenwaldy, 1.39.Zapowiadana była na godzinę 21, ale z racji problemów na MBrepository, upload troszkę się przeciągnie.
    Taka wskazówka jeżeli już jesteś zmuszony do pobierania z MBrepository, to użyj jakiś menadżerów, typu GetRight, itp.Nie dość, że przyśpiesz, ale równie możesz spokojnie ściągać.

EDIT!

Wersja 1.39 została wydana!

Lista zmian:
    (click to show/hide)
    Zapisy gry z poprzednich wersji nie działają!

Jak zagrać:
    1.Pobierz plik instalacyjny http://www.gamefront.com/files/21145942/brytenwalda139.exe - ściąga się dość szybko! Ponad 600MB

2.Zainstaluj do folderu M&BWARBAND/modules/(jeżeli korzystasz z poprzednich wersji, SKASUJ je) - najlepiej na czystą instalkę M&B w wersji 1.143
    2a.Alternatywny download:
    Brytenwalda - GRAPHIC MOD PACK(tylko dla posiadaczy mocnych PC)
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=3058
    -POLISHED LANDSCAPES - autor: GUTEKFIUTEK
    -CALRADIA IN DARKNESS - autor CHUR
    Install:
    -rozpakuj, otwórz folder i skopiuj wszystko do folderu /modules/Brytenwalda/

-Brytenwalda Music Pack - Autor: Utrehd (dzięki Wolfer za przypomnienie)
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,115960.msg2793514.html#msg2793514

3.Otwórz M&B warband Launcher, wybierz modyfikacje, graj!
    Pamiętaj!Przy rozpoczynaniu nowej gry trzeba trochę poczekać!Tzn, troszkę więcej niż trochę... ;)

WAŻNE!Zanim napiszesz, że coś Ci nie działa, masz problem z MS Visual C++, itp., zajrzyj i dostosuj się do tego poradnika! http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307 - Adamk23, pozwoliłem sobie zapożyczyć link ;)
    W późniejszym czasie, zgodnie z życzeniem udostępnię plik z możliwością zastosowania native'owkiego kurzu, w celu poprawienia wydajności podczas bitew.
    Według zapewnień Twórców, ta wersja(1.39) jest przedostatnią wersją.Przy następnym patchu nie trzeba będzie rozpoczynać nowej gry, ponieważ będzie paczką poprawiającą ewentualne błędy.

Życzę miłej zabawy!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 20:46:15 wysłana przez ałtsajder »

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Stycznia 03, 2012, 20:11:29 »
    Dzięki ałtsajder... xD
    Mam tylko kilka(dziesiąt) pytań, ale z braku czasu zacznę od najważniejszych:
    1. Czy "nieoficjalny fanowski soundtrack" podany gdzieś w tym temacie nadal jest aktualny??? Pamiętam że był do niego jakiś link na TW, ale to było naprawdę daawno... Wtedy jak Korkoranek robił spolszczenie... ;)
    2. W zmianach coś wyczytałem o WSE... Czy jest konieczny, a jak tak z kąd można wziąść najnowszą wersję tegoż programu??
    3. Może to i mało istotne, ale czy ktoś zajmuje się, planuje się zająć, spolszczeniem?? Może to trochę wyglądać na smęcenie ;D ale swego czasu ktośtam mówił że wraz z wyjściem ostatecznej wersji moda postara się uaktualnić stare spolszczenie... (z wersji 1.32) :)

To na razie tyle, może w przedłużonym weekendzie uda mi się zagrać to napiszę coś więcej...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #479 dnia: Stycznia 05, 2012, 16:41:06 »
    Dzięki ałtsajder... xD
    Mam tylko kilka(dziesiąt) pytań, ale z braku czasu zacznę od najważniejszych:
    1. Czy "nieoficjalny fanowski soundtrack" podany gdzieś w tym temacie nadal jest aktualny??? Pamiętam że był do niego jakiś link na TW, ale to było naprawdę daawno... Wtedy jak Korkoranek robił spolszczenie... ;)
    2. W zmianach coś wyczytałem o WSE... Czy jest konieczny, a jak tak z kąd można wziąść najnowszą wersję tegoż programu??
    3. Może to i mało istotne, ale czy ktoś zajmuje się, planuje się zająć, spolszczeniem?? Może to trochę wyglądać na smęcenie ;D ale swego czasu ktośtam mówił że wraz z wyjściem ostatecznej wersji moda postara się uaktualnić stare spolszczenie... (z wersji 1.32) :)

To na razie tyle, może w przedłużonym weekendzie uda mi się zagrać to napiszę coś więcej...

1.,Podrzuciłem do poprzedniego posta.
    2.Jest wymagany jeżeli chcesz rozgrywać potyczki kampanii w trybie multiplayer - mnie osobiście to nie interesuje, więc WSE nigdy nie instalowałem....
    3.Też się nad tym zastanawiałem.W końcu jakoś to grając w Floris, czy Brytenwaldę, nie mam problemów ze zrozumieniem jakichkolwiek dialogów....
    Ale weź napomknij, że zamierzasz pracować nad spolszczeniem to Cię żywcem zeżrą...