Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217552 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #450 dnia: Października 16, 2011, 22:22:30 »
    Witam mam pewien problem z tym modem. Gdy go instaluje wszystko idzie w porządku, ale gdy chcę zagrać nie można go wybrać z listy, ani nie ma go w folderze modules. Wie ktoś może co z tym zrobić?
    Wniosek?Źle go zainstalowałeś!!

Przypuszczam, że Warbanda zainstalowałeś w innym folderze niż domyślny, a mod, puściłeś "jak leci"...

Offline Bush

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #451 dnia: Października 21, 2011, 20:42:26 »
    Jest do tego spolszczenie na najnowszą wersję moda?

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #452 dnia: Listopada 04, 2011, 16:58:14 »
    A ja mam inne pytanie... Czy u was ten mod też jest taki niestabilny? mi wywala co chwile grę... zwykle w trakcie bitwy jest jakiś crash ale czasami go mam w innych sytuacjach, np wyskoczył mi  jak chciałem walczyć "sparing" z lordem...

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #453 dnia: Listopada 04, 2011, 17:51:09 »
    A ja mam inne pytanie... Czy u was ten mod też jest taki niestabilny? mi wywala co chwile grę... zwykle w trakcie bitwy jest jakiś crash ale czasami go mam w innych sytuacjach, np wyskoczył mi  jak chciałem walczyć "sparing" z lordem...

Mam taki sam problem. Wyskakuje błąd Microsoft Visual C++ Runtime Library. Runtime error! Może wrzucę screen przy najbliższym crash'u

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #454 dnia: Listopada 04, 2011, 20:14:44 »
    Zainstalujcie najnowszy Microsoft Visual C++ Redistributable....

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #455 dnia: Listopada 05, 2011, 08:38:49 »
    Zainstalujcie najnowszy Microsoft Visual C++ Redistributable....

Jeśli chodzi o Microsoft Visual C++ Redistributable to mam najnowszego zainstalowanego więc raczej to nie to... ;/ Nie wiem, zdaje mi się że mój crash jest inny od tego opisanego wyżej... U mnie nie ma okienka "error coś tam coś tam xD" tylko po prostu gra się zatrzymuje i nic nie reaguje a jak nacisnę "esc" to od razu do pulpitu wywala, bez żadnego okienka... Na PoP modzie gram i nic nie jest więc to też nie chodzi o jakąś "felerną" wersje mojej gry... 

Offline maxi1216

• Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Listopada 21, 2011, 07:47:55 »
    witam pobrałem tego moda i już na samym początku mam z nim problem kiedy instaluje tego moda wyskakuje mi błąd o pewnym pliku ze jest uszkodzony czy coś kiedy biorę ignoruj cały czas mi się tak bierz z kolejnymi plikami może wiecie dlaczego?

Offline BezimiennyBohater

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Listopada 21, 2011, 08:27:18 »
    strasznie niestabilny, mimo grywalności odradzam. Weźcie sobie popa.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #458 dnia: Listopada 21, 2011, 11:48:15 »
    Panowie wyżej!
    Mod ten jest jednym, z najlepiej dopracowanych i stabilnych tworów pod M&B(tak jak i PoP).
    Przyczyną waszych problemów jest zła konfiguracja PC, albo zbyt wysokich ustawień graficznych.Sprawdź jedno i drugie!
    Jeżeli podczas instalacji pojawia się informacja o uszkodzonym pliku, świadczy to o wadliwej instalacji.Zalecam ponownie pobrać mod - najlepiej z innego źródła!

Offline Canaris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Listopada 27, 2011, 12:58:59 »
    Panowie wyżej!
    Mod ten jest jednym, z najlepiej dopracowanych i stabilnych tworów pod M&B(tak jak i PoP).
    Przyczyną waszych problemów jest zła konfiguracja PC, albo zbyt wysokich ustawień graficznych.Sprawdź jedno i drugie!
    Jeżeli podczas instalacji pojawia się informacja o uszkodzonym pliku, świadczy to o wadliwej instalacji.Zalecam ponownie pobrać mod - najlepiej z innego źródła!
    Popieram .
    W porównaniu do Ad1257 ten mod to arcydzieło stabilności ;]
    Oprócz obniżenia ustawień graficznych radze też nie korzystanie z kombinacji ctrl+spacja w trakcie podróży, komp zaczyna sie krztusić ilością przeliczanych danych a to wydatnie wpływa na stabilność moda ( no chyba ze sie ma kompa z NASA ).
    You can run but you will only die tired !!! :>

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Listopada 27, 2011, 13:23:04 »
    Yhm...mam ten sam problem co kolega wyżej.Przy instalacji dowiaduję się,ze pliki są uszkodzone,choćbym ściągał z jakiego źródła.Komputer mam porządny,że tak powiem - nowożytny,wiec nie wiem,o co może chodzić...

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #461 dnia: Listopada 27, 2011, 20:41:40 »
    A ja z innej beczki. Nie mogąc nasycić się Nativem, po raz enty przerzuciłem się na Brytenwaldę, chyba najlepszy mod jaki powstał na Warbanda. Bardzo grywalny i stabilny. Eh... jeszcze gdybym miał dobrego kompa...

Offline Canaris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Listopada 28, 2011, 13:23:18 »
    Brytenwalda ma jedną poważną wade : strasznie niemrawa walka :( Najszybsze bronie mają po 90 ileś speeda, strasznie to irytuje.
    No i setting nie pasi każdemu , mogliby go tak przenieść o 200 lat do przodu i mapke ala AD1257 walnąć :)
    You can run but you will only die tired !!! :>

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #463 dnia: Grudnia 01, 2011, 19:31:35 »
    No i mam problem z Brytenwaldą (najnowsza dostępna wersja). Otóż, mam Warbanda 1.143 tak jak trzeba do wersji Brytenwaldy, ale podczas ładowania się gry, wyskakuje coś tam coś tam Mount&Blade Warband/warband.exe. To chyba RGL Error. Wie ktoś może o co chodzi? Native normalnie mi działa. Proszę o szybką pomoc.

Edit:
    Przepraszam, to "Runtime Error"
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2011, 19:09:08 wysłana przez Theoden »

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #464 dnia: Grudnia 03, 2011, 11:05:20 »
    No i mam problem z Brytenwaldą (najnowsza dostępna wersja). Otóż, mam Warbanda 1.143 tak jak trzeba do wersji Brytenwaldy, ale podczas ładowania się gry, wyskakuje coś tam coś tam Mount&Blade Warband/warband.exe. To chyba RGL Error. Wie ktoś może o co chodzi? Native normalnie mi działa. Proszę o szybką pomoc.

Edit:
    Przepraszam, to "Runtime Error"

Generalnie wszystkie odpowiedzi na temat problemów z odpaleniem są na forum moda na TaleWorlds. U mnie wywalało grę jak chciałem zacząć nową kampanie. Wystarczyło zmienić kilka podstawowych rzeczy w ustawieniach i wszystko śmiga jak należy ;)