Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217925 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Timi9

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #390 dnia: Lipca 19, 2011, 23:22:42 »
    Pamiętaj, że uderzanie włócznią celu, który porusza się z tą samą prędkością jest bliskie zero.

Współczynnika?Jest umiejętność, ale nic więcej

Ja prawdę mówiąc nie miałem takiego problemu, ale daj znać w jakich wsiach, to sprawdzę

PS.Polecam wrzucić jakąś alternatywną muzykę...mi osobiście Szum wiatru podczas bitew nie pasi...

Wiesz co trudno mi podać nazwę wsi bo teraz już nie pamiętam w której się "zaciąłem"  ;/ Po wczytaniu save wchodziłem i wychodziłem z tej wsi, więc jest to o tyle denerwujący problem, iż nie wiadomo kiedy powróci ;/ mam nadzieje że w ogóle ;p

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #391 dnia: Lipca 19, 2011, 23:24:21 »
    Wiesz co trudno mi podać nazwę wsi bo teraz już nie pamiętam w której się "zaciąłem"  ;/ Po wczytaniu save wchodziłem i wychodziłem z tej wsi, więc jest to o tyle denerwujący problem, iż nie wiadomo kiedy powróci ;/ mam nadzieje że w ogóle ;p
    Z tego co widziałem, o problemie wiedzą już twórcy....Kolejną ciekawą rzeczą jest to , że osoby pokrzywdzone wykonują zadanie szkolenia chłopów....może w tym jest problem?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #392 dnia: Lipca 20, 2011, 00:00:03 »
    A więc, nie radzę instalować spolszczenia. No chyba, że na gwałt ktoś potrzebuje. Spolszczenie niestety ma zbyt wiele błędów, jak chociażby miecz jest nazwany jako niebieska tunika.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Lipca 20, 2011, 08:12:21 »
    A więc, nie radzę instalować spolszczenia. No chyba, że na gwałt ktoś potrzebuje. Spolszczenie niestety ma zbyt wiele błędów, jak chociażby miecz jest nazwany jako niebieska tunika.

no faktycznie nie warto...warto zaś zabrać się do jego uaktualnienia...są jacyś chętni do współpracy?

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Lipca 20, 2011, 12:23:52 »
    Z tego co widziałem, o problemie wiedzą już twórcy....Kolejną ciekawą rzeczą jest to , że osoby pokrzywdzone wykonują zadanie szkolenia chłopów....może w tym jest problem?

No faktycznie, ja po pomaganiu chłopom to miałem! czyli wiem jak tego blędu unikać, dzięki :0

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Lipca 21, 2011, 13:19:00 »
    Mam jeszcze 1 pytanie... czy często wam wywala błędy które całkowicie wyłączają grę... ? Mi podczas 1h gry wywaliło 2 razy (raz przez "błąd tekstury namiotu", a raz nie wiadomo- po prostu błąd .exe). Czy ten mod taki niestabilny czy to coś u mnie ;/ ?

edit:

Błąd był po mojej stronie.... Nie miałem odpowiednio zpatchowanej wersji... teraz działa ok... :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2011, 18:42:49 wysłana przez Timi9 »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Lipca 22, 2011, 00:58:27 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2011, 16:51:37 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Lipca 22, 2011, 08:36:33 »
    Bohaterowi cofnęło 2 punkty zręczności. Tak ma być czy to błąd?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Lipca 22, 2011, 11:41:52 »
    Ale kiedy te punkty straciłeś? Po bitwie, w której ktoś położył Twojego bohatera na ziemię? Jeżeli tak, to nie jest to żaden błąd. Widocznie poniosłeś taką ranę, która sprawiła, że Twoja postać straciła dwa punkty w zręczności. Miałem podobną sytuację dwa razy. Za pierwszym razem straciłem jeden punkt w inteligencji, gdyż dostałem w głowę, a później jeden punkt w sile, bo oberwałem w rękę.

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Lipca 22, 2011, 12:34:48 »
    Głowy bym nie dał, zle rzeczywiście kilka razy w walce oberwałem, dzieki za wyjasnienie.

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Lipca 22, 2011, 15:36:19 »
    też ściągam i sprawdzę.

Jeżeli chodzi o spolszczenie, to nie znam się na tym od strony technicznej.
    Jeżeli jednak dostane gotowe teksty po ang, to mogę je przetłumaczyć na Polski.
    Teksty w warbandzie są na tyle podstawowym ang, że nie powinno być z tym problemu.

Pozdrawiam,

PS.

Na jaką to jest wersje ?
    Bo na stronie moda jest napisane, że na 1.131
    przy ściąganiu zaś jest napisane iż 1.143
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2011, 15:41:03 wysłana przez szpsz »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #401 dnia: Lipca 22, 2011, 15:50:24 »
    sermen <- Jeśli oberwiesz tak, że zostanie ci rana(minus do czegoś), to jeśli przed wyleczeniem jej, znów dostaniesz ranę w to samo miejsce, to ta wcześniejsza zostaje na stałe(nie wyleczy się jej). Leczenie trwa 31 dni dla ran lekkich i 41 dla poważnych - czas zależy od wszystkich umiejętności medycznych, każdy punkt odejmuje dzień, więc jak wszystko jest wymaksowane(3*10) to wystarczy jeden dzień do wyleczenia(lekkie) lub 10(poważne)

szpsz <- tu jest dobrze napisane :) - http://www.novaregula.com/brytenwalda/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=36
    Wszystkie teksty z gry można wyeksportować po włączeniu edytora w grze. Na forum gdzieś o tym Daedalus pisał.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Lipca 22, 2011, 19:47:19 »
    Tak, tak, panowie!
    Mamy tu małe urozmaicenie walki i jej konsekwencji....
    W tej odsłonie nie możemy pobawić się w heroicznego bohatera, który nie zważając na grad strzał i szereg ciosów, będzie pędził na swoim wierzchowcu  przez centrum linii wroga.
    Trzeba uważać na:
    -ciosy w plecy(dodatkowa kara)
    -uderzenia prowadzące do krwawienia(tracimy 1pż/s) - tyczy się to również naszego wierzchowca
    -zbyt dużą stratę życia podczas walki(przewidywalne są kary w postaci utraty atrybutów)

Mod ma tez swoje minusy:
    -oddziały biegają głównie z elitarnymi jednostkami(jest to uciążliwe na początku)
    -w niektórych lokacjach nie ma wstępu do lochu i zamku z pozycji "spacerowicza" - trzeba uważać na zadania typu "uwolnij lorda"
    -już wcześniej wspomniany błąd z wsiami - uważajmy na zadania dotyczące trenowania wieśmaków
    -Wspominałem wcześniej o poprawionym systemie oddziaływania wagi ekwipunku na NPC - w niektórych przypadkach jeszcze kuleje(mamy kary za lżejsze przedmioty)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #403 dnia: Lipca 24, 2011, 17:26:39 »
    Mod ma tez swoje minusy:
    -oddziały biegają głównie z elitarnymi jednostkami(jest to uciążliwe na początku)
    Na forum B. zostało to wymienione i ponoć jest bug, bo to rzeczywiście jest lekka przesada, żeby nawet jakiś władca miał w armii 150 Teulu i do tego resztę ciężkiej piechoty... ten jak i reszta bugów, które wymieniłeś zostanie naprawiona za jakiś czas....

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #404 dnia: Lipca 24, 2011, 18:48:29 »
    Podobnie jak niemożliwość upolowania czegokolwiek (jelenie i inna zwierzyna są nieśmiertelne).