Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217602 razy)

Opis tematu:

Offline qhash

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #360 dnia: Marca 18, 2011, 18:57:56 »
    Witam :)
    Trafiłem na królewskiego barda który chce mi dać ponoć dobry miecz za odnalezienie Rogu artura oraz Lire Taliesina. Problem w tym, że w dzienniku nie zostala zapisana tresc misji i teraz nie mam pojęcia gdzie i kogo mam szukać. Moze ktoś wie i pomoże? :)

Offline Vader222

• Użytkownik
    « Odpowiedź #361 dnia: Kwietnia 25, 2011, 19:24:10 »
    mam problem przy uruchamianiu gry wyskakuje mi Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brt.
    z góry dziękuje za odp

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #362 dnia: Kwietnia 25, 2011, 20:41:35 »
    mam problem przy uruchamianiu gry wyskakuje mi Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brt.
    z góry dziękuje za odp

przeinstaluj moda, plik sie nie skopiowal/zainstalowal

Offline Vader222

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Kwietnia 25, 2011, 21:36:32 »
    po przeinstalowaniu moda problem się powtarza

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #364 dnia: Kwietnia 25, 2011, 21:55:02 »
    po przeinstalowaniu moda problem się powtarza
    Modyfikacja nie posiada tego folderu.Sprawdź, czy w folderze głównym posiadasz taki plik(ja mam)Powinieneś mieć, inaczej byłoby "unable to find" - tak mi się zdaje.Jeżeli nie, to reinstaluj grę.Jeżeli nic się nie zmieni, to możesz mieć wadliwą płytę instalacyjną.Wtedy może, ktoś się ulituje i podeśle Ci plik(TYLKO wtedy gdy posiadasz grę!!! - w żaden sposób nie zachęcam do piractwa) - "dmucham na zimne"

Z drugiej strony, nie powinno być *.brf?To Twój błąd w pisowni, czy tak faktycznie jest napisane?Jeżeli to drugie, pobierz z innego źródła.

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Maja 22, 2011, 18:28:28 »
    Hej,

Poniżej podaję zestawienia bohaterów Brytenwaldy, których możemy włączyć do drużyny - przede wszystkim widać tu kto kogo lubi i nie lubi, co może się niektórym bardzo przydać, szczególnie, że mod ma 26 NPC-ów, a nie łatwo też wszystkich znaleźć. W pierwszej tabeli są też inne dane, które mogą się wam przydać. Całość stworzyłem przede wszystkim w oparciu o pliki scripts.txt i troops.txt z gry, tak więc nie są to żadne domysły, a suche fakty. W razie problemów pytajcie:

(click to show/hide)

Poniżej podaję skróconą wersję uporządkowaną alfabetycznie według imion bohaterów:

(click to show/hide)

a tutaj możecie ściągnąć pełny plik XLS (Excela), w którym to wszystko jest: http://www.mediafire.com/?gqd3v1jqxpi8lsv (przyda się np. gdy będziecie chcieli posortować sobie dane w jakiś konkretny sposób).

Oryginalnie zamieściłem to przed chwilą na forum TaleWorlds moda: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,136511.msg4164773.html#msg4164773

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #366 dnia: Maja 22, 2011, 18:47:55 »
    Hmm fajne, podobne było do PoP-a xD Na pewno się przyda...
    A propos bohaterów:
    Zbudowałem wóz i wysłałem go z jednym z bohaterów do mojej stolicy
    Po jakimś czasie wóz dotarł i komunikat: wóz dostarczył Inwalid Item, stosunki z miastem uległy poprawie...
    Ktoś wie gdzie może być bohater, bądź co bądź wysokolevelowy... :-(
    A przy okazji GDZIE JEST MÓJ WÓZ !!!
    « Ostatnia zmiana: Maja 23, 2011, 15:07:36 wysłana przez wolfer »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #367 dnia: Maja 22, 2011, 19:43:22 »
    Powinien wrócić, chyba że coś się zabugowało... a jeśli go zniszczyli to trochę poczekasz na tego towarzysza.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #368 dnia: Maja 23, 2011, 15:09:30 »
    Powinien wrócić, chyba że coś się zabugowało... a jeśli go zniszczyli to trochę poczekasz na tego towarzysza.
    Jak to poczekasz???
    A zapomniałem dodać że od wyświetlenia komunikatu minęły ok 4 tygodnie...
    I nawet kasy za sprzedane przedmioty nie dostałem więc to chyba jakiś bug... :-(

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Czerwca 04, 2011, 11:32:09 »
    http://imageshack.us/photo/my-images/585/mb1v.jpg/ - taki błąd pojawia mi się gdy np. zaczynam walkę lub kogoś uderzę. Jest jakieś rozwiązanie? To strasznie przeszkadza.

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Czerwca 04, 2011, 19:16:01 »
    To rzeczywiście dziwne... Czy błąd (tzn. te komunikaty) coś robi oprócz tego, że się pojawia? Masz tak od początku gry?
    Na Twoim miejscu usunąłbym moda, zainstalował go na nowo i rozpoczął nową grę. Save'y chyba się nie usuwają (możesz zrobić kopię), więc jeśli będziesz chciał będziesz mógł powrócić do poprzedniej gry.

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Czerwca 04, 2011, 19:59:21 »
    Nic to nie dało. Dzieje się tak jedynie z tym modem.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Czerwca 04, 2011, 20:36:21 »
    Jeśli  reinstalka moda nic nie dała, to winny temu może byś save, więc zacznij nową grę ( przy założeniu , że grałeś zachowałeś save'y  ) a jeśli i to nie pomoże to niech ktoś ci prześle oryginalny mission_templates  Brytenwaldy ( z tego co widziałem na screenie to w nim kryje się problem ).
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Czerwca 05, 2011, 09:46:12 »
    Zaczynałem i nic.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #374 dnia: Czerwca 06, 2011, 19:34:08 »
    Zaczynałem i nic.
    A przeinstaluj grę...wykasuj folder i  zainstaluj wszystko od nowa...