Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217773 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #345 dnia: Lutego 19, 2011, 12:06:58 »
    Zrobiłem jak napisałeś ( włącznie z zapaleniem papierosa ;p) i poszło! Dzięki. :P
    Dość duża mapa i wole nie podróżować za bardzo. ;p
    Nie wiem, ale na start wziąłem sobie chyba dość trudne królestwo (Anglie Wschodnią) bo co chwila, mnie ktoś atakuje. ;p Nawet jak mam dość dużą przewagę i co nie co reputacji. ;p Ale muszę przyznać że opłaca się ściągać, bo super mod = spolszczenie robią swoje. ^^ Mam nadzieje że wyjdzie więcej takich modów :)

Ps. Na start nie bierzcie Angli! :P

Po rozpoczęciu dobrze jest sprawdzić stosunki dyplomatyczne Królestw.Jak grałem wziąłem sobie Lindware(?) prowadzili z siedmioma Królestwami - niezła jatka , polecam!

Offline Nalo97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #346 dnia: Lutego 19, 2011, 13:38:45 »
    Spolszczenie nie działa, taj nowego linka. Poza tym mod mi się bardzo podoba. Podoba mi się opcja tworzenia własnych jednostek dla państwa ;d

Offline arturo89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Lutego 19, 2011, 14:29:08 »
    Na początek właśnie lepiej jest unikać południowo - wschodniej Anglii gdyż występujący tam frankijscy i duńscy piraci są całkiem mocni :)

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Lutego 19, 2011, 15:10:21 »
    Na początek właśnie lepiej jest unikać południowo - wschodniej Anglii gdyż występujący tam frankijscy i duńscy piraci są całkiem mocni :)

Masz racje, toteż postanowiłem zmienić położenie :)

Tak w ogóle dobrze się gra, tylko komputer ma już swoje lata, i mod na najniższych detalach potrafi "zachaczyć" :P

Offline Makar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #349 dnia: Marca 05, 2011, 23:45:15 »
    Witam, jestem nowym użytkownikiem, więc nie znam dobrze tego tematu, a dlatego, że jest duży proszę o odpowiedź na moje pytanie:
    Jaka jest najnowsza wersja tego moda wraz ze spolszczeniem ? W odpowiedzi proszę o link do najnowszej wersji i spolszczenia. Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam :)

Offline maik2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Marca 06, 2011, 00:09:20 »
    Spolszczenie nie działa, taj nowego linka. Poza tym mod mi się bardzo podoba. Podoba mi się opcja tworzenia własnych jednostek dla państwa ;d
    Mi też się bardzo podoba ;). Głównie podoba mi się więcej frakcji, więcej opcji rozwijania królestwa itp. Powie ktoś jak zrobić własne jednostki dla państwa (jestem dopiero praktykantem ;).
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2011, 00:13:36 wysłana przez maik2000 »
    Mount & Blade - Gra nie na śmierć ale za życie.

Offline Makar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Marca 06, 2011, 10:53:19 »
    Odpowie mi ktoś ?

Offline maik2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Marca 06, 2011, 11:17:30 »
    Witam, jestem nowym użytkownikiem, więc nie znam dobrze tego tematu, a dlatego, że jest duży proszę o odpowiedź na moje pytanie:
    Jaka jest najnowsza wersja tego moda wraz ze spolszczeniem ? W odpowiedzi proszę o link do najnowszej wersji i spolszczenia. Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam :)
    Ja tam uczę się Englisza na Ang Mount & Bladzie.
    P.S.
    (click to show/hide)
    Mount & Blade - Gra nie na śmierć ale za życie.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #353 dnia: Marca 06, 2011, 12:06:21 »
    Jak grywałem w Brytenwaldę, to instalowałem spolszczenie na nowsze wersje, także i Ty możesz to spokojnie zrobić - nie ma zbyt wielu zmian.
    Jeżeli chodzi o linki do najnowszych wersji i spolszczenia to udaj się na pierwszą stronę tematu.
    Gra jest w wersji 1.34, Brytenwalda 1.33, a spolszczenie 1.32.
    Jak zainstalujesz to spokojnie będzie działać.!
    Ps.Polecam nowe teksturki i muzykę - kilka stron wcześniej podawałem linki.

Offline Makar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Marca 06, 2011, 12:49:33 »
    Dzięki za odpowiedź, ale mam drugi problem :P Pobrałem tę wersję z 1 strony i wszystko jest dobrze, ale mam problem z bitwami. Gdy walczę z jakimiś Lordem to w trakcie bitwy lub po zapisaniu gry po bitwie wywala mnie z gry. W trakcie walk w wioskach nie mam tego problemu. Czy da się to naprawić ?

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #355 dnia: Marca 10, 2011, 21:20:21 »
    Ściągnąłem i... Żałuję czasu oraz limitu! Bardziej niestabilnego moda nie widziałem... Może mam coś z kompem ale wątpię. Cały czas wyskakuje mi "Runtime C++" nie mogę nawet rozegrać bitwy czy przejechać się po zamku. Bo zmniejszeniu detali nadal był ten sam błąd... Jeżeli ktoś miał ten sam problem i go rozwiązał to poproszę o pomoc.

Offline Rivo03

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Marca 11, 2011, 09:51:03 »
    Mam to samo co kolega wyżej, podczas ataku na zamek, miasto gra się zacina. Czasami wyskakuje to C**. Co mogę z tym zrobić, mój sprzęt jest dobry więc to raczej wina moda.

Offline grayswandir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Marca 12, 2011, 12:03:13 »
    Też mnie wywalało przy oblężeniach, ale po zmniejszeniu liczby jednostek na ok 130 przestało. I owszem - mod jest niestabilny, zwłaszcza po setnym dniu, a problem ów dokucza najbardziej w momencie, gdy stoczymy jedną walkę, a potem przez irytującą godzinę plądrujemy poległych, w czasie której atakuje nas kolejna armia i nie mamy szansy zasejwować, walczymy, wygrywamy, znowu plądrujemy, w tym czasie znowu nas atakują i... crash. Godzina gry w plecy. Dlatego wróciłem do nativa, jest nudniejszy, brak mnóstwa fajnych opcji związanych z zarządzaniem wojskiem i włościami, ale przynajmniej da się grać bez crashy.

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Marca 13, 2011, 18:16:16 »
    Hej,
    Też miałem z tym mnóstwo problemów - gra w ciągu dwóch godzin potrafiła się wykrzaczyć od kilku do kilkunastu razy, ale wygląda na to, że znalazłem rozwiązanie na forum Brytenwaldy - w ciągu ostatnich 4-5 godzin gry nie wyrzuciło mnie do pulpitu ANI RAZU, po czym wnioskuję, że to może być rozwiązaniem dla wielu innych graczy.

Rozwiązanie znalazłem tutaj: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,136401.msg3324643.html#msg3324643
    Kieruje ono na stronę innego moda, ale rozwiązanie jest uniwersalne i związane z pamięcią RAM: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html

Dla pełnej treści, jak i dla rozwiązania dla Windows XP oraz systemów 64 bitowych kierujcie się właśnie na stronę http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html - prosiłbym także o doklejenie tego linka i poniższego tłumaczenia do pierwszego posta w tym temacie jako możliwego rozwiązania crashów gry [u mnie pomogło (Vista i 4 GB RAM) a i na forum Brytenwaldy ludzie piszą, że dzięki temu gra chodzi im tak dobrze jak Native].

Poniżej tłumaczę rozwiązanie dla systemów Windows Vista / Windows 7 w wersji 32bit (autor rozwiązania zaleca posiadanie w miarę zaktualizowanego systemu oraz sterowników karty graficznej):

* Otwórz Menu Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria i kliknij prawym klawiszem myszy na Command Prompt (Wiersz poleceń), a w rozwiniętym menu: "Uruchom jako administrator"
    * W otwartym oknie wiersza poleceń wpisz bez cudzysłowu: "bcdedit /set IncreaseUserVA 2990" i kliknij ENTER - w wierszu poleceń pojawi się potwierdzenie wprowadzenia zmiany jak na załączonym screenie
    (click to show/hide)
    * Zrestartuj system i graj ;)

Jeśli to nie wystarczy, zachęcam do zapoznania się z punktem 2. Adjusting VM na http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html (jest to rozwiązanie dla systemów 64 bitowych i jednocześnie druga część rozwiązania dla systemów 32 bitowych (u mnie obeszło się bez niego).

Jeśli to w żaden sposób nie pomoże albo z innego powodu będziecie chcieli odwrócić zmianę, to nie ma z tym żadnego problemu:
    * Aby odwrócić zmianę powtórz powyższy proces wpisując zamiast poprzedniej komendy "bcdedit /set IncreaseUserVA 2048" (bez cudzysłowu; zmienia się więc tylko wartość liczbowa).

Raz jeszcze prosiłbym o doklejenie tego rozwiązania w pierwszym poście tematu, bo granie z ciągłymi crashami to tragedia, a nawet jeśli to rozwiązanie pomoże tylko części osób, to i tak będzie to bardzo dużo. Brytenwalda bez crashów jest o niebo przyjemniejsza :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2011, 18:56:07 wysłana przez xyp »

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #359 dnia: Marca 13, 2011, 20:39:05 »
    xyp kocham cię człowieku! Jesteś wielki! Nareszcie nie mam crashów! Dzięki!