Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217872 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czejs

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #330 dnia: Lutego 12, 2011, 17:55:03 »
    Bawiłeś się już w zmiane ustawień? W menu po prawej stronie w grafice bodajże są takie procenty, pozmieniałem troche ustawienia mam teraz okolo 141 i gra śmiga ładnie pięknie. Albo batelsizerem zmień żeby mniej typa było.
    @ Te procenty to "Szacowana wydajność" crashe miałem jak wynosiła ~100%. Teraz ich nie mam.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2011, 17:58:53 wysłana przez czejs »

Offline grayswandir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #331 dnia: Lutego 12, 2011, 19:24:53 »
    Nie no to są jakieś jaja. Zmniejszyłem liczbę jednostek na 130 (dzięki czejs - rozwiązanie tak proste, że nie przyszło mi do głowy:P) i zająłem Emain Macha bez problemu. Ale przy następnym ciągu bitew w polu (cholerne łupienie - czasem przez parę bitew z rzędu nie ma jak zasejwować) wyskoczył błąd, których coraz więcej w miarę upływu dni w grze:/ No nic, może zagram w kolejną, poprawioną wersję.

Offline czejs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Lutego 12, 2011, 21:39:44 »
    Nie ma problemu, a można wiedzieć jaki error Ci wyskakuj? Coś w stylu RGL Error czy poprostu do Windowsa i słynne "Program wykonał nieprawidlową opercacje" (czyli wyślij/nie wysyłaj)?
    Na ten 1 podobno reinstalki pomagały, a na windowsowy to nie wiem :/

Offline grayswandir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Lutego 12, 2011, 22:38:47 »
    Nie, to nie jest klasyczny "program wykonał...", tylko inne okienko, w którym jest tylko "OK":P Występuje przy ładowaniu bitew, losowo ale w miarę upływu gry coraz częściej, Nie jest to wina jakichś brakujących tekstur czy coś, tym bardziej, że innych modów nie mam, a w plikach sam nie grzebałem. To raczej wina samej Brytenwaldy, wcześniej w tym topicu czytałem jakieś posty o dużej ilości krzaków w dalszej części gry.

Offline czejs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Lutego 13, 2011, 21:58:49 »
    Też to czytałem, że około po ~70 dniach zaczyna wywalać i lagować jesli o to biega to na moje wina leży po stronie ilości frakcji i akcji podejmowanych przez lordów wiecej wojen>więcej zmian>wieksze zmęczenie silnika(?czy jak to nazwać). Ja narazie jedyne crashe jakie miałem to po dłuższych bitwach z armiai po 400, narazie 131 dzień i tylko czasem na mapie delikatnie przycina.

Offline grayswandir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Lutego 15, 2011, 13:10:19 »
    Hmmm, ciekawe czy jakby wyciąć w pień kilka frakcji, złożyć ich lordów Wotanowi w ofierze to gra stałaby się stabilniejsza? Ponoć w tym modzie można zabijać lordów, ale aż tak daleko nie doszedlem:P

Offline Caell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Lutego 15, 2011, 19:51:39 »
    Bierzesz lorda w jeniectwo, to możesz z nim porozmawiać. Uwolnić go za okupem, lub bez, co zwiększy dosyć znacznie stosunki, zatrzymać w niewoli, co stosunki obniży, bądź udowodnić mu winy (to średniowiecze, nie ma sądu. Winny? SPALIĆ.) Wtedy statystyki z rodziną i frakcją lecą na łeb na szyję, skazany wypowiada ostatnie słowa, po czym ucieka. Niestety jest przykuty, więc podrzynamy mu gardło i z satysfakcją patrzymy jak jego ciało osuwa się na ziemię.

Nie, nie mam takiej wyobraźni. Po prostu tłumaczę z angielskiego.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #337 dnia: Lutego 15, 2011, 23:45:03 »
    Witam!
    Jak wrażenia po wersji 1.332?Są jakieś bardziej widoczne zmiany?Niestety ostatnimi czasy nie mam czasu aby sam sprawdzić, ale z tego co widzę, to twórcą, brakuje pomysłów, no chyba, że szykują jakoś bombę na następny numerek(2?)numerek, a szkoda marnować tak świetnego dzieła...Widziałem uaktualnienia w alternatywnych dodatkach, Mam nadzieję, że poprawili twarze(poprzednie były zbyt...."plastikowe";) - brakowało różowej torebki)

PS.Będzie jakieś uaktualnienie spolszczenia?

Pozdrawiam!

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #338 dnia: Lutego 16, 2011, 01:58:16 »
    Ten mod jest skończony. Te nowe wersje poprawiają już tylko błędy.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline arturo89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Lutego 16, 2011, 13:43:04 »
    Mam pewne pytanie, w liście zmian wersji 1.332 jest napisane iż pojawia się nowa broń - proca. Ja grając żadnych proc nie spotkałem a Wy?

Offline PosejdoX

• Użytkownik
    • Neptun.
    « Odpowiedź #340 dnia: Lutego 16, 2011, 20:42:51 »
    ja też nie ale co do moda jest bardzo ciekawy właściwie o taki mi chodziło szkoda że mroczne wieki mają dużo błedów

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #341 dnia: Lutego 17, 2011, 17:03:34 »
    To co wstawił to była wersja alfa mrocznych wieków zapewne po to aby ludzie mogli by mu powiedziec jakie są bugi co dodać do moda itp,zapewne ten mod będzie duużo lepszy.A co do tej procy ja też jej nigdzie nie spotkałem jakby ktoś wiedział gdzie jest ta proca co niech da znać :)

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Lutego 18, 2011, 16:45:58 »
    Witam. Postanowiłem pobrać tego moda bo widzę że jest dobry ;p Niestety, kiedy włączam nową grę, baaardzo długo się ładuje. Ile trzeba czekać? Bo nie wiem czy zła paczka, czy to ma się tak ładować czy trzeba po prostu poczekać ;p

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #343 dnia: Lutego 18, 2011, 17:26:22 »
    Witam. Postanowiłem pobrać tego moda bo widzę że jest dobry ;p Niestety, kiedy włączam nową grę, baaardzo długo się ładuje. Ile trzeba czekać? Bo nie wiem czy zła paczka, czy to ma się tak ładować czy trzeba po prostu poczekać ;p

Czekać, czekać....zrobić, kawę(herbatę), kanapki, czekać, zjeść, poczekać, zapalić papierosa(opcjonalnie) a przy tym poczekać, potem jeszcze troszkę, i jeszcze poczekać chwilkę, ale jak gra się odpali.... ;D
    Ale spokojnie!Czekasz tylko przy tworzeniu nowej gry, każde następne ładowanie idzie dość szybko!

Pozdrawiam!

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lutego 19, 2011, 08:11:27 »
    Czekać, czekać....zrobić, kawę(herbatę), kanapki, czekać, zjeść, poczekać, zapalić papierosa(opcjonalnie) a przy tym poczekać, potem jeszcze troszkę, i jeszcze poczekać chwilkę, ale jak gra się odpali.... ;D
    Ale spokojnie!Czekasz tylko przy tworzeniu nowej gry, każde następne ładowanie idzie dość szybko!

Pozdrawiam!

Zrobiłem jak napisałeś ( włącznie z zapaleniem papierosa ;p) i poszło! Dzięki. :P
    Dość duża mapa i wole nie podróżować za bardzo. ;p
    Nie wiem, ale na start wziąłem sobie chyba dość trudne królestwo (Anglie Wschodnią) bo co chwila, mnie ktoś atakuje. ;p Nawet jak mam dość dużą przewagę i co nie co reputacji. ;p Ale muszę przyznać że opłaca się ściągać, bo super mod = spolszczenie robią swoje. ^^ Mam nadzieje że wyjdzie więcej takich modów :)

Ps. Na start nie bierzcie Angli! :P