Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 218249 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #210 dnia: Listopada 13, 2010, 13:15:44 »
    Najpierw statystyki podniosłem w programie TweakMB, a potem znalazłem w menu obozu taką opcje Toggle cheat menu on no to ja klikam w to i się cofam w menu i patrze MENU OSZUSTW! wchodzę tam i biorę pierwsze zmień pogodę, a tu wszystkie itemki z gry. Więc sobie przeglądam i na samym końcu dzika i chyba jelenia znalazłem. Patrze, że jest przy nim umiejętność jazdy no to wziąłem go i teraz ja i moi towarzysze na dzikach jeździmy;](a i za te itemki trzeba zapłacić, mówię to żeby nikt potem nie był zdziwiony, że kasa mu ubyła :P)

Offline Timi9

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #211 dnia: Listopada 20, 2010, 12:11:34 »
    Chciałbym zapytać jak idą pracę nad spolszczeniem...

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #212 dnia: Listopada 20, 2010, 12:25:39 »
    Robię właśnie dialogi. Ten weekend jest już dla mnie lużniejszy, a więc na pewno trochę uda mi się zrobić:). Narazie spolszczone jest około 10% dialogów, a spolszczenie przystosowane jest do najnowszej wersji. W poniedziałek wrzucę to co zrobiłem :).

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Listopada 20, 2010, 22:16:51 »
    Aha, super :) Przepraszam, nie chciałem żeby wyszło że ponaglam czy coś, po prostu chciałem wiedzieć jak tam Tobie idzie, bo forum tak zamilkło i bałem się że "to nieaktualne".  Na szczęście się myliłem :O

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #214 dnia: Listopada 22, 2010, 20:19:26 »
    Witam!

Z tego co widać, to wersja(już dostępna) 1.32 jest jakby hotfix'em dla wielkich zmian w 1.31...

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,135589.0.html

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2010, 20:23:09 wysłana przez ałtsajder »

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #215 dnia: Listopada 22, 2010, 21:36:19 »
    A ja mam nową wersje spolszczenia :).

Przetłumaczyłem trochę dialgów i poprawiłem kilka błędów. Dostosowałem do najnowszej wersji (bez hotfixa, ale powinno działać). Następnym razem dodam już z przetłumaczonym diplomacy i może z 50-60% pozostałych dialgów. W tym momencie chciałbym zapytać się Dravica czy mogę skorzystać z jego tłumaczenia diplomacy ponieważ te, które tłumaczyłem pod 1257 ad jest znacząco przerobione :).

spolszczenie ver 0.2 ----> http://hostuje.net/file.php?id=6625d00a80aa252ec95f9b5da0bc0b3e

Edit: Nie miałem wiele czasu na testy więc nadal mogą wysatępować literówki i niezgodności. :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2010, 13:32:28 wysłana przez korkoranek »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #216 dnia: Listopada 22, 2010, 21:53:07 »
    A gdzie ty spolszczasz Diplomacy, przeciez ja juz to zrobilem. Chyba ze w Brytenwaldzie jest? To mozesz, jasne.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #217 dnia: Listopada 22, 2010, 21:58:56 »
    No właśnie o to w Brytenwaldzie chodzi :). Dzięki za zgodę :).

Offline adamoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Listopada 23, 2010, 14:46:26 »
    Mam taki problem. Mianowicie założyłem fabrykę chyba aksamitu w Wercheg, która kosztowała mnie aż 33000 denarów, a mimo to przynosi co tydzień około 1000 denarów straty! To bug jakiś czy jak?

Ja rozumiem że brytenwalda na każdym kroku jest trudniejsza od native'u no ale bez przesady...

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Listopada 23, 2010, 15:50:05 »
    Albo sam dostarczaj towary, albo znieś faktorię.
    (klik) (klik)

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #220 dnia: Listopada 23, 2010, 16:21:06 »
    Denary? Warcheg? Radzę grać na angielskiej lub na spolszczeniu mojego autorstwa wersji ponieważ na docelowej Polskiej masz stare nazwy miast :). Co do faktorii to się z czymś takim nie spotkałem i o bugu nie słyszałem, więc po prostu pewnie założyłeś faktorię w nieopłacalnym miejscu.

Offline adamoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Listopada 23, 2010, 17:18:20 »
    Przy zakładaniu faktorii Mistrz Gildii podaje szacunkowe zyski. Może tam przed 1000 stał '-' :].
    Rzeczywiście te nazwy są denerwujące, ale czekam z niecierpliwością na spolszczenie w finalnej wersji :)
    Pozdrawiam

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Listopada 23, 2010, 18:04:43 »
    Ok zgoda, masz zysku +\- 1000 monet, bo produkt ten jest "niezaspokojony" na rynku miasta, ale żeby faktoria dawała ci zysk musisz dostarczyć potrzebnych surowców, bo bez surowców nie ma wyrobu (a co za tym idzie nie ma spodziewanego zysku). Zwykle, jeżeli dane surowce, których faktoria potrzebuje, są na rynku danego miasta, to faktoria automatycznie kupuje je, aby zapewnić ciągłość produkcji... Gorzej jak danego produktu(lub produktów) nie ma... :/ Wtedy musisz "ręcznie" dostarczyć produktów (trzeba pogadać z osobą w faktorii dać jej surowce do inwentarza).

Offline adamoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Listopada 23, 2010, 19:50:16 »
    Dostarczanie manualnie towarów do produkcji , szczególnie przy posiadaniu większej ilości faktorii może być trochę kłopotliwe i uciążliwe. Wolałbym więcej walczyć niż gnać z miasta do miasta z towarami. No nic, podpatrzę trochę jeszcze model ekonomiczny , a jak coś to  najwyżej będę czerpał zyski z czego innego np. łupów, wiosek ip :p. Dzięki za wyjaśnienie:]

Offline Rastii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Listopada 24, 2010, 14:59:32 »
    Mam problem ludzie :P
    Gdy wlaczam "Nowa Gra" ladnie sie wszystko sie laduje ale sie zacina gdy pod paskiem ladowania pisze "Uruchamianie Gry" no i pisze po angielsku ze trzeba pare minut poczekac ale i tak sie nie wlacza... Przeinstalowalem juz mod 3 razy -.- Oryginalna wersja Warbanda :D