Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga  (Przeczytany 7816 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klopotek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Liga
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 07, 2010, 08:09:10 »
    Jeden z wielu.... :) Ale KTOŚ musi zadecydować.... ;)

EDIT: Odnoszę się do posta Luki, nie kłopotka. -_- (Jeden z wielu wybuchowych czajników xD)

Mam akurat kompa predatora <lol> ...

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 07, 2010, 16:37:51 »
    Zgadzam sie z Conradem. Tyle ze można zrobić to w temacie na tawernie w dziale Klany. Dzialałob by to tak:
    1. Zbiera się 3 liderów 3 najlepszych klanów + 3 ludzi nie rzeszonych żeby było uczciwie.
    2. Liderowie ustawiają kto ma jakie miejsce w rankingu.
    3. jeden z liderów robi nowy temat w dziale klany a moderator go zamyka żeby nie było spamu. Jeśli jakiś klan awansuje lub się rozsypie moderator edytuje listę.

Jest to oczywiste, przejrzyste i czyste. Więc kto zgodziłby się na taki pomysł?

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 07, 2010, 17:47:48 »
    ja na pewno nie...ponieważ trudno byłoby na podstawie kalkulacji dociec kto jest lepszy...trzeba by było rozegrać kilka sparów, mógłby się pojawić chaos z doborem ludzi itd.itd...
    Poza tym o ile 2 pierwsze miejsca są obstawione gdyby to zadziałało to kto wziął by 3? (tutaj 3 klany by się o to biły)..nawet kalkulacje by tu niewiele dały...
    Moim zdaniem jedynym rankingiem polskiej ligi jaki mógłby zaistnieć to taki w którym, każdy klan zaczyna z 0 punktami...
    za zwycięstwa otrzymuje 3 pkt za porażki 1...
    Ale i tak liga byłaby lepszym pomysłem ponieważ, wystarczy że dogadam się z jakimś klanem zagramy 60 sparów wszystkie wygram i co? Mogę się tytułować liderem w tabeli?
    Więc te rankingi moim zdaniem nie wypalą...z prostej przyczyny że, trudno byłoby je ustawić tak jak już wyżej pisałem...np.
    Moim zdaniem taki ranking mógłby być zrobiony w oparciu na jakieś turnieje, i ligi...typu że za zwycięstwo w lidze klan otrzymuje ileś tam punktów i je sobie zbiera...
    Ale to tylko moje zdanie...

Poza tym Liga ma ten pozytyw że wspiera mniejsze klany, które chcąc nie chcąc grają z np. REFem i chcąc nie chcąc uczą się poprzez porażki...
    Liga zachęca niezrzeszonych aby dołączyli do klanów, w końcu każdy chce powalczyć w czymś takim...
    Liga jeśli, gra się po  2 razy z każdą drużyną zapewnia to że, wygra najlepszy klan który nie gubi punktów po drodze, a przegra najgorszy...

Poza tym dziwią mnie głosy typu, to nie wypali a zróbmy najpierw to a potem tamto...jeśli będziemy tak kalkulować, zrobimy jakieś dziwne rankingi ligi mixów itd. to są szanse że liga nie wypali z tego powodu że, gracze nabawią się wstrętu do tego typu rzeczy...

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 07, 2010, 18:57:57 »
    Och! Już nie mogę doczekać się tych emocji związanych z ligą na cztery klany :P W większości swoich postów w tym temacie piszesz, że "jeśli mniejsze klany zrobiły by koalicję, coś w stylu Total War Clan Federation" (wtedy było by całe... PIĘĆ klanów! :O Nie ogarniam takiej liczby!). Wiesz co? BACH!!! OBUDŹ SIĘ!!! Każdy kto chodź trochę w tym siedzi wie, że mniejsze mniejsze klany prędzej się pozabijają w realnym świecie niż stworzą jakąkolwiek koalicję!

a na pewno nie...ponieważ trudno byłoby na podstawie kalkulacji dociec kto jest lepszy...trzeba by było rozegrać kilka sparów, mógłby się pojawić chaos z doborem ludzi itd.itd...
    Poza tym o ile 2 pierwsze miejsca są obstawione gdyby to zadziałało to kto wziął by 3? (tutaj 3 klany by się o to biły)..nawet kalkulacje by tu niewiele dały...

No niby racja samciu, ale w praktyce to zapewne będzie wyglądać tak REF i SRT będą walczyły o 1 miejsce, zaś IPL ,JZ i SZ o miejsce trzecie...i tutaj będzie dość ciekawie, ponieważ myślę że te 3 klany są mniej więcej na równym poziomie...

Ktoś może powiedzieć "po co nam liga, i tak wiadomo kto wygra" ja zaś odpowiem że, to nic nie znaczy ponieważ walka nie toczy się tylko o pierwsze miejsce ale także o 2 i 3 a tu może być ciekawa walka

Przeczysz samemu sobie.

Zwycięzca polskiej ligi WB musiałby wygrać AŻ DWA sparingi... Zaiste wielki prestiż...

Edit: Przepraszam, lekko mnie poniosło ale nie zamierzam zmieniać górnej części posta, gdyż jest to moje szczere zdanie na ten temat.

Według mnie polska scena WB powinna się póki co skupić na różnego rodzaju eventach w stylu Grunwaldu, turniejach, oraz rośnięciu w siłę i względnego wyrównywania skillem elity, a ligę zostawić póki co na później. Wszystko jest kwestią czasu Lygryss. Poczekajmy jeszcze trochę, to tylko parę miesięcy. Ostatnio zauważyłem wysyp nowych polskich klanów jak CG, KPX i inne. Poczekajmy, scena WB jest jeszcze za młoda.

« Ostatnia zmiana: Września 07, 2010, 19:07:16 wysłana przez Conrad Shieldcrusher »

Offline dzioOb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 08, 2010, 09:10:17 »
    Ok chłopaki i dziewczyny. Jako, że bardzo każdy na scenie Warbanda chce mieć ligę, to napisałem petycję do ClanBase (CB). Jest to serwis ligowy zajmujący się takimi ligami. Zapewne wielu z was zna ten serwis.

Teraz pora na was chłopaki i dziewczyny, bo od tego będzie zależeć czy będziemy mieć ligę w CB co byłoby naprawdę wspaniałą rzeczą czy nie i zostawimy wszystko w rękach 22nd ... Chodzi mi tu o ligę międzynarodową :) Ligę Polską utworzymy jak wejdzie w życie liga międzynarodowa.

Każdy kto chce mieć taką ligę powinien się zarejestrować na tej stronie
    www.clanbase.com

i napisać swoje poparcie w tym linku. (Jeżeli nie umiesz angielskiego to napisz w tym temacie, co chcesz napisać, a na bank ktoś przetłumaczy  )
    http://clanbase.ggl.com/ladderpetition_vote.php?lpid=12095

A teraz do roboty ! :) Klan REF liczy na wasze poparcie ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2010, 09:14:19 wysłana przez dzioOb »

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 08, 2010, 09:39:44 »
    Z czego słyszałem, to w CB musi być minimum 8 klanów aby powstała liga. W każdym razie tak jest na EGU i ESL.

Oczywiście poprę powstanie ligi na CB.

Offline dzioOb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 08, 2010, 09:43:52 »
    No to 8 klanów to chyba nie problem ;)

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 14, 2010, 10:59:16 »
    moj klan w prawdzie jest swierzy, ale juz urusl w sile i ciagle rosnie. W prawdzie musimy przeprowadzic wiele reform organizacyjnyc, ale jestesmy w stanie walczyc w lidze. Jestesmy za jej powstaniem!
    Native: Hektor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 14, 2010, 17:58:48 »
    Weźcie się lepiej za naukę polskiego, bo jak się na powyższy post patrzy, to aż zgroza bierze. :/

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 14, 2010, 20:11:07 »
    Cóż nie oceniajmy proszę poziomu wszystkich członków forum, po wypowiedzi jednego Hektora...
    Wybacz ale wiele osób piszących, poprawnie po polsku może poczuć się z deczka urażone tym "weźcie"

Mój post był odpowiedzią na post hektora, co chyba nie aż tak trudno zauważyć.
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2010, 21:10:35 wysłana przez Daedalus »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 14, 2010, 21:08:48 »
    Cóż nie oceniajmy proszę poziomu wszystkich członków forum, po wypowiedzi jednego Hektora...
    Wybacz ale wiele osób piszących, poprawnie po polsku może poczuć się z deczka urażone tym "weźcie"

To chyba oczywiste że to było adresowane do tych którzy piszą niepoprawnie...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 14, 2010, 21:12:17 »
    pisalbym lepiej wacpanie, lecz moj telefon nie pozwala mi na uzywanie polskich znakow i ewentualego zaznaczenia bledow ortograficznych. Jezeli kogos urazilem to bardzo przepraszam.
    Native: Hektor