Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga  (Przeczytany 7809 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Liga
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 06, 2010, 21:17:14 »
    Zacznijmy od tego że to co przedstawiłem był to szkic, zarys... Ale mam wrażenie że bardziej przemyślany niż niektóre wypowiedzi tutaj...

Jeżeli uważasz, że bredzę bez żadnego sensu, powiedz mi to wprost, proszę..... ;)

A co do reszty twego posta-o to mi właśnie (mniej więcej) chodziło. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Cadhi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 06, 2010, 21:17:54 »
    zawsze na czas turnieju do mniejszych klanów można zaprosić niezrzeszonych...
    Grunwald 2010 to w końcu ponad 150 rycerzy, więc jest szansa, że część zagra.

Poza tym, czy 8 czy 10 zawodników to taktyki za bardzo się nie ustali. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 06, 2010, 21:20:41 »
    zawsze na czas turnieju do mniejszych klanów można zaprosić niezrzeszonych...

To nie wypali. Liga ma wyłonić najlepszy klan, a nie ten, który ma najlepszych ziomali. :D To, że pod Grunwaldem chłopstwo dało nam zwycięstwo, to nie znaczy, że może ono dawać na ring z zaciężnym rycerstwem.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 06, 2010, 21:23:54 »
    Nie można dopuścić żeby grał kto chce... Właśnie po to żeby taka liga miała sens muszą być stałe składy i wszyscy muszą tego przestrzegać. Jak ktoś w danym tygodniu nie może to jest rezerwa. Ale nie może być sytuacji że drużyna klanu x gra co tydzień innym składem. Bo się zrobi burdel na kółkach...

El.macioro bardziej chodziło mi o pojedyncze myśli ze wszystkich wypowiedzi... Ale za dużo by wymieniać...

Aha, nie najlepszy klan a najlepszą drużynę. Drużyna nigdy nie da rady reprezentować poziomu całego klanu, bo albo klan jest za duży i wystawia ich parę, albo za mały musi łączyć się z innym.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 06, 2010, 21:26:20 »
    Rezerwa.... :/ Liderzy będą chyba mieli pełną swobodę przenoszenia ludzi z rezerwy do 1 składu, prawda?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 06, 2010, 21:29:08 »
    Oczywiście. Drużyna to powiedzmy 12 graczy. Z tego na mecz musi się pojawić 10. Tylko nie ma możliwości żeby grał ktoś z poza tej na początku zapisanej 12.
    Liczby sa tylko przykładowe... Ale skłaniałbym się właśnie do nich:-)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 06, 2010, 21:31:03 »
    Ale czy w TRAKCIE bitwy (tj. między rundami) będzie można wprowadzać rezerwowych?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 06, 2010, 21:33:08 »
    No i tu właśnie się zastanawiam... Żeby to wszystko uprościć to byłbym przeciwny ale z drugiej strony, zawsze mogą się któremuś zawodnikowi przytrafić jakieś przykre problemy techniczne... Szczerze powiedziawszy... Nie wiem.

Offline Klopotek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 06, 2010, 21:34:13 »
    Postawcie się na miejscu czajników, wybuchnie im czajnik czy się przegrzeje i dupa i co będą grać w osłabieniu...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 06, 2010, 21:34:43 »
    Jeden z wielu.... :) Ale KTOŚ musi zadecydować.... ;)

EDIT: Odnoszę się do posta Luki, nie kłopotka. -_- (Jeden z wielu wybuchowych czajników xD)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 06, 2010, 21:58:58 »
    Ja nie mam zamiaru tego TERAZ organizować. więc żadnych decyzji nie będę podejmował
    Uważam ze taka liga to najwcześniej za dwa miesiące albo i po nowym roku... To są tylko moje propozycje, jeśli ktoś się za to teraz weźmie to proszę bardzo, może je śmiało wykorzystać.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 06, 2010, 22:24:48 »
    posłuchajcie zmiany w czasie meczu są raczej, ok i powinno ich być tyle ile dusza zapragnie...
    Liga zaś jeśli ma startować to teraz, bo nikt nie wie co będzie za te 2 miesiące...
    myślę że, będzie to wyglądało tak że gramy 2 rundy, czyli każda drużyna zmierzy się ze wszystkimi innymi dwukrotnie, mecze w weekendy, minimum graczy to 8 (jeśli liderzy dojdą do porozumienia to mogą na  własne ryzyko zagrać nawet 20 vs 20- tyle że jak im 1/2 składu wyjdzie to druga drużyna nie może też swoich wywalać, aby równo było...) Na meczach obecny jest sędzia który karze kartkami (jak w piłce nożnej)zawodników, za bluzgi i spam(hasła bojowe nie podlegają karze, każdy ma prawo się zmotywować przed walką..). Gramy 20 rund...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 06, 2010, 22:48:28 »
    Lygryss tylko że to nie jest wcale takie proste do zrobienia. Wymaga to masy czasu i środków. W moim odczuciu najpierw moglibyśmy wypróbować jak wygląda gra z tymi mixami a później brać się za wszelkiego rodzaju ligii.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 06, 2010, 23:00:12 »
    Lygrysie... Wybacz ale to co proponujesz spowoduje tylko i wyłącznie burdel. Jeśli nie będzie ściśle ustalonych zasad i nie będziemy się ich trzymać to nic z tego nie będzie.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 07, 2010, 07:39:44 »
    A może póki co, to lepiej na razie zrobić oficjalny ranking polskich klanów. Na specjalnej stronie internetowej będzie tabela i co ileś tam czasu słabsze drużyny mogą wyzwać lepsze na mecz, aby podnieść się w rankingu. To nie jest żadna liga, po prostu zwykły ranking.