Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka Pytań  (Przeczytany 4280 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline brix11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kilka Pytań
    « dnia: Sierpnia 16, 2010, 18:12:49 »
    Mam kilka pytań związanych z grą.

1. Czy można zostać królem? ( Władać całym państwem, werbować lordów i ruszać na podboje z ich pomocą ).
    2. Dostałem wieś. Jak przyśpieszyć rozbudowanie jej ( sama posiadłość wymaga 63 dni budowy ) - Mam inżyniera na 4 lvl.
    3. Jestem przyjazny dla króla i mam relacje na 50. Kiedy dostanę od niego zamek albo następną wieś?
    4. Jak zdobyć wieś, zamek lub miasto tak żeby nim zarządzać i być jego władcą?
    5. Złapałem lorda. Jak wrzucić go do lochu? Muszę mieć własny zamek?
    6. Jak zostać marszałkiem? Będę musiał zdobyć dobre relacje z wszystkimi lordami?
    7. Czy można zawrzeć sojusz czy tylko pokój?
    8. Jak wyposażę moich bohaterów  w np. włócznie,  tarczę, miecz jednoręczny, i kuszę będą używać wszystkiego? ( np. Podczas szarży włóczni lub miecza, a z daleka kuszy ).
    9. Lordowie pomogą mi jeśli będę oblegał wrogi zamek, lub toczył bitwę z innym lordem?

I jeszcze jedno pytanie odnośnie warband :D
    Są jakieś zmiany dla jednego gracza czy to jest ta sama gra z multiplayerem?

Z góry dzięki za odpowiedzi :D

Offline Drwalu

• Użytkownik
    Odp: Kilka Pytań
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 16, 2010, 18:24:55 »
    1. Podobno można zostać królem istniejącego państwa, lecz pewniejszym sposobem jest założenie własnego królestwa
    2. Na szybkość budowania wpływ ma tylko umiejętność inżynierii, przy czym liczy się największy poziom tej umiejętności w drużynie, czyli nawet innego bohatera.
    3. Musisz podbić jakiś zamek, lub miasto. Albo po odpowiednim dialogu wysunąć twoje roszczenie do jakiegoś zamku.
    4. Tak jak powyżej (jako wasal), lub samemu przejąć zamek lub miasto.
    5. Lorda można czasami sprzedać Innemu lordowi,lub po jakimś czasie dostaniesz ofertę kupna. Istnieje też możliwość, że ucieknie
    6. Dużo renomy, wysunięcie kandydatury i dobre relacje z lordami
    7. Nie jestem pewien ale raczej pokój, (jako Król)
    8. Zrobią tak jak radzi im inteligencja
    9. Najczęściej pomagają.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 16, 2010, 19:17:04 »
    8. Zazwyczaj tak jak im poukładasz jeżeli pierwszy w 4 slotach jest miecz to będzie przeważnie używał miecza.
    9. Rzadko, no chyba że są obok i masz przewagę to Ci pomogą.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hruka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 16, 2010, 20:17:21 »
    8. To zalezy. na przyklad podczas oblezen jezeli nie beda mieli mozliwosci wejscia na mury, to beda strzelac z dystansu. Na murach beda walczyc wrecz, a przechodzac na dziedziniec beda strzelac dopoki nie podejdzie przeciwnik (w przypadku luku na pierwszym slocie i miecza na kolejnym).
    9. Jezeli sa odpowiednio blisko, nei maja sprzecznego zadania i maja wystarczajaco duzo zolnierzy to dolacza. Jezeli zas chcesz pomoc innemu lordowi, a w okolicy sa inni lordowie jadacy z pomoca, to pozwol najpierw im dojechac, inaczej nie wezma udzialu w bitwie.

Offline brix11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 17, 2010, 10:48:28 »
    Reynald napisał że mogę założyć własne królestwo. Jak to zrobić?
    Podbiłem zamek z innym lordem jednak to on go dostał. Żebym to ja go otrzymał samodzielnie muszę go podbić?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 17, 2010, 13:21:28 »
    Tak, ale musisz uwolnić się od przysięgi!
    Wtedy jak jesteś neutrealny możesz przekonąc lorda z włośćmi ii masz już swoje królestwo lub możesz sam zdobyć.

www.pustamiska.pl

Offline Drwalu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 17, 2010, 16:40:59 »
    Możesz także "zrobić" ujemne relacje z jakimś królestwem, poprzez np. napadanie na karawany, i samemu przejąć jakiś zamek. Po tym czynie pokazuje ci się okno wyboru nazwy państwa, i wybór ministra.

Offline brix11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 17, 2010, 19:58:43 »
    Ok dzięki że mi to rozjaśniliście :D.
    1. Pisałem jeszcze czy zaszły jakieś zmiany pomiędzy zwykłym M&B a Warband ( konkretnie dla jednego gracza - wiem że został dodany multiplayer ).
    2. Jak to jest z multiplayerem w warband. Można tylko toczyć walki czy też zdobywać zamki kierować armią i takie tam.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 17, 2010, 21:21:32 »
    2. Można toczyć tylko walki co jest dla mnie idiotyzmem... Ale cóż, ludziom się podoba, niech się podoba, ja bym grał na multi jakby była kampania online ;x. To była by jaaaaaaaaaaaaaaaaazda.

Offline brix11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 18, 2010, 09:42:47 »
    Zgadzam się. Jak by byla taka ogromnaaaa mapa i na niej normalnie wykonwyać zadania i podbijać królestwa :D:D No cóż szkoda. Jeszcze raz dzięki wszystkim z odpowiedzi : )

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 18, 2010, 12:43:22 »
    brix11, wystarczyłaby na początek taka jest, a z kolejnymi patchami była by powiększana, wraz z możliwą ilością graczy, wyobraź sobie taką jazde, wszystkie Królestwa są zaludnione ludźmi ;D, brak NPC.

Offline MrsKrolisia

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 18, 2010, 18:20:15 »
    A jak można założyć własne królestwo ???

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 20, 2010, 18:15:48 »
    Wystarczy spojrzeć wyżej, ale powtórzę, wypowiadasz wojnę państwu będąc neutralnym (czyli nie być wasalem żadnego królestwa) poprzez zaatakowanie karawany, lub chłopów z danej frakcji i nastepnie możesz przejmować ich zamki i miasta. Jest 2. opcja możesz przekonać lorda na swoją stronę co nie skutkuje wojną ale pogorszeniem stosunków z władcą poszczególnej frakcji, jeżeli owy lord ma włości są nadal jego własnością lecz są w kolorze twojego królestwa (czerownym) i możesz mu wydawać rozkazy.

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 20, 2010, 21:39:23 »
    I co wtedy z królestwem, któremu podkradłem lorda jestem w stanie wojny?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 21, 2010, 00:29:24 »
    Jest 2. opcja możesz przekonać lorda na swoją stronę co nie skutkuje wojną ale pogorszeniem stosunków z władcą poszczególnej frakcji(...)
    Wystarczy przeczytać...

www.pustamiska.pl