Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka Pytań  (Przeczytany 4278 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Kilka Pytań
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 21, 2010, 00:55:28 »
    No, jeśli masz z tą frakcją np +10, to wojny nie będzie, ale jak masz na zerze, to...:P

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 21, 2010, 02:24:42 »
    Tak samo możesz mieć z frakcją 0 albo 100 i nic się z tymi sotsunkami nie stanie, ale władca się wpieni i dostaniesz -3 w stosunkach z nim.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 21, 2010, 19:18:09 »
    Tylko władca sie wk...? Aa, jak tak, to ok;) Jak dotąd udało mi się stworzyc na gruzach Vaegirów własne państwo, poobsadzałem NPC-ami stanowiska lordowskie, zaś w efekcie wojny ze Swadią zwerbowałem pomniejszego lorda (wiec oziebienie stosunków miałem gdzieś). Wyskoczyły mi tylko 2 bugi: pierwszy, to brak Yimry (wysłałem ja przed wojna do Swadii w celu zwiekszenia tych punktów władzy, wojna minęła, Śwadii nie ma, Yimry też:( Zamordowali ją?:O). Drugi to notoryczny bal w Rivaheg (minstrel mówi o Vaegirach, ale ich juz nie ma...:P).
    BTW wysłałem 5 osób w celu głoszenia mojej chwały - dosć dawno temu -, pisze, że czas do powrotu 0 dni... i tak od kilku dni... też jakis bug?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2010, 20:22:21 wysłana przez matigeo »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 21, 2010, 22:48:59 »
    Zapisz, poczekaj w jednym miejscu chwilę może wrócą, możesz się też zapytać takiego NPC w karczmie, nie pamiętam nazwy może ktoś mi pomoże ;p Wtedy się pytasz, szuakm jednego z członków mojego oddziału i wyierasz którego. Tak myślę że to chyba PODRÓŻNIK
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 22, 2010, 00:30:46 »
    Pytałem podróżnika, jednak może mi udzielić informacji tylko o tych, których się pozbyłem z drużyny na dobre, a nie o tych, których wysłałem z misją. Na szczęście wszyscy wrócili juz... Kurcze, Swadia od 2 tygodni nie istnieje, a tu wraca Yimra i mówi, że Harlaus nie chce podpisac pokoju :D Mam tylko jednego buga - niekończącą sie ucztę nieistniejacego panstwa - chyba dlatego, że zdobyłem Rivaheg podczas balu.

Jakie jest prawdopodobieństwo wybuchu wojny miedzy mna a Nordami (podebrałem Nordom 2 lordów z zamkami i wsiami) - w oknie "dyplomacji" pisze, że Nordowie mogą mi wypowiedzieć wojnę z powodu agresywnych prowokacji (czy jakos tak) Carstwa Wszechrusi (co za nazwa:D - flaga zmodyfikowana czeska: zamiast białęgo jest zielony; chyba zmienie nazwę na Ruś Czerwona, bo państwo mam krwiste;P szkoda, ze nie ma w opcjach wybrania koloru królestwa)?

BTW Rhodokom podkradłem Lorda Matheasa razem z Velucą i 4 wsiami i tez maja casus belli. Z Nordami (którzy jako pierwsi uznali mnie za króla) mam +9(wspólna wojenka ja+Nordowie vs Vaegirzy), z Rhodokami +18(wspólna wojenka ja+Rodocy vs Swadia), z Chanatem +2 (uwolniłem jakiegos Nojona... syn władcy Narry chyba), stan obecny Carstwa: całe terytorium Vaegirów + terytorium Swadii minus Zamek Hartingoth (przeszedł do Rhodoków) + w/w Veluca i spólka + 2 zamki dawniej należące do Nordów. W planach skaptowanie 3-go lorda Nordów i 2-3 lordów Rhodoków, potem anihilacja Nordów i, jak lord/owie Rhodoków nie zdradzą, wyprostowanie granicy (czytaj zabór 3-4 zamków rhodockich). PDR: 67, renoma 1160.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2010, 12:08:32 wysłana przez matigeo »