Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mixy w WB- co o tym sądzicie?  (Przeczytany 5512 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Mixy w WB- co o tym sądzicie?
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 22, 2010, 17:05:59 »
    już "wydzieram" karteczki z numerkami i mogę być Niezależną Komisją Losującą, bo jak wszyscy wiemy wybór składów na podwórku to najgorsza część meczu: PRO nie chcą grać z Noobami, a Nooby nie chcą by wybierano ich na końcu.

Głupstwo. Jeżeli pro nie chcą grać z noobami to niech nie grają w ogóle. Ja uważam się za w miarę dobrego gracza ale nie przeszkadzają mi słabsi gracze, dopóki nagminnie nie teamkillują. Poza tym jest to dla każdego jakaś nauka:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 04, 2010, 18:51:25 »
    świetny pomysł

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 05, 2010, 01:44:36 »
    Tak temat wycichł, a gdy się nad tym zastanowiłem, to jest to znakomity pomysł! Warto by spróbować. Taki turniej mixów to byłaby świetna rzecz. I nie rzucam słów na wiatr, może na dniach spróbuję coś wymyślić, jeśli nikt inny się nie zgłosi, to sam pomyślę nad zorganizowaniem czegoś takiego

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 05, 2010, 10:04:29 »
    Ja... Mogę co najwyżej pomóc, ponieważ trzeba mieć wyrobioną renomę- ja jej nie posiadam, dlatego nie mógłbym liczyć na sporą frekwencję, happeningiem niestety nie mogę się zająć:P Oczywiście, chciałbym to zorganizować, ale muszę mieć możliwości w postaci serwera głosowego, oraz serwera gry.  

Jeżeli są jacyś chętni do zorganizowania tego hmm... Jakby nie patrzeć "Eventu", to piszcie na PW. Spotkamy się gdzieś na TSie, omówimy zasady, ocenimy wielkość przedsięwzięcia itp.

Edit: Moja setna wiadomość na tym forum ^^ :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 05, 2010, 17:43:03 »
    Taleworlds ma swoje Formation Battle Sunday.. my możemy mieć mixy. Sądzę nawet że to lepsze formuła.. potrzebny byłby był tylko serwer dla komunikatora głosowego, serwer gry.. i spotkanie się pół godziny przed całym zamieszaniem w celu wytypowania składów. Wielkiej filozofii nie ma tylko trzeba załatwić wspomniane serwery i znaleźć kogoś kto weźmie za to wszystko odpowiedzialność.  Zachęciło by to ludzi do gry.. i może rozkręciło by Polską scenę klanową. Ja tam przeciwskazań nie widzę.. tylko trzeba by było przypilnować żeby klany nie zdominowały całkowicie tych mixów.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 05, 2010, 17:51:19 »
    Dlatego na ten cel proponowałbym przeznaczyć serwer Tawerny. Mamy czas do naprawienia awarii na omówienie wszystkich szczegółów. Od razu z serwerem jest Mumble, mozna wykorzystać te zasoby, przecież po to one są. Poza tym jest to grunt neutralny.
    A ostatnio na tym serwerze niewiele się działo... Co ty na to Daedalusie?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 05, 2010, 18:09:32 »
    Te całe "mixy" pachną mi spotkaniami organizowanymi niegdyś przez pwi7aafa, pt: "Spotkanie TFW", na którym zapraszał kilku dobrych (w sensie mających poukładane w głowie) graczy, by wspólnie jarać się grą i dobrze się bawiąc przy okazji... Ustalało się pewne reguły, składy mieszało się tak, by obie drużyny były wyrównane, oraz prosiło się o nie używanie bugów, pewnego typu oręża, etc.
    Co prawda niektórym graczom na (jeszcze) młodej polskiej scenie Warbanda coś takiego przeszkadzało ("dajcie hasło..."), gdyż każdy chciał wziąć udział w czymś takim... Cóż widocznie niektórych wychowano tak, by nie przyjmować sobie do wiadomości braku odmowy... nie moja sprawa...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 18:19:17 wysłana przez NIFN »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 05, 2010, 18:59:48 »
    Kilku graczy z różnych klanów, a także gracze niezrzeszeni umawiają się i grają sparing z inną grupą "zmiksowanych" graczy.

Nie ma tu wzmianki o żadnej selekcji graczy.. a więc twojego posta NIFN niestety nie rozumiem ;O.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 05, 2010, 19:40:38 »
    A ja rozumiem doskonale... Ale to niestety nie będzie to Nifanku... A szkoda, raz w takim meczu brałem udział i tak naprawdę nic (no może poza Grunwaldem) nie sprawiło mi w WB takiej przyjemności. Ale to zupełnie inny temat. Tu przychodzi kto chce i kto w danej chwili może. Ustala się termin, powiedzmy co piątek o 18 (tylko przykład), wyprasza się wszystkich z serwera, a ci którzy są na TS/Mumble dzielą się na dwa zespoły i grają. W ciągu tygodnia wybiera się dwóch dowódców (każdy ma szansę dowodzić) żeby potem w dniu bitwy wszystko w miarę sprawnie szło. Cała filozofia... Kto przyjdzie ten gra. Żadnych zobowiązań, tylko dowódcy muszą się zadeklarować. Choć pewnie jak się nie zjawią to płaczu nie będzie;-P

Proponowałbym żeby wprowadzić zasadę że kandydat na dowódcę musi mieć mikrofon (wiem że nie wszyscy mają) łatwiej będzie zapanować nad przypadkową zbieraniną jaka może się trafić na takim mixie...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 05, 2010, 20:07:56 »
    Nie wiem, czego nie rozumiesz, Ive -- sam brałeś udział w dwóch (?) takich spotkaniach i dobrze wiesz, na czym to polegało.
    Dla mnie oczywiste jest to, że nie ogłoszę się dowódcą (i tak bym tego nie zrobił ;P ), albo nie wstawię się na takim "mixie", jeśli w mojej drużynie znajdzie się osoba, bądź grupa osób, których albo nie lubię, albo wiem, że są na tyle... "zbuntowani", by zepsuć owe spotkanie. Owszem takie osoby zawsze można zbanować w trakcie gry, gdy zaczną przeginać... ale "po co leczyć, skoro można zapobiegać" -- możecie wierzyć, bądź nie, ale niektórzy się nie zmieniają...

Pozdrawiam!

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 07, 2010, 10:00:49 »
    Z obiektywnych powodów "boję się" przypadkowej zbieraniny...
    Zaznaczam, że piszę tylko i wyłącznie w swoim imieniu. Jestem bardzo sceptycznie do tego nastawiony, raczej udziału w tym nie wezmę z bardzo prostych przyczyny o której napisałem w pierwszym zdaniu.
    Takie granie ma również sprawiać mi przyjemność, porównując do przykładu z życia, jak mam ochotę na piwo to dzwonię do znajomych i z nimi idę na browara, nie wychodzę na ulicę i nie łapie pierwszego lepszego przechodnia proponując mu rozmowę przy złocistym trunku.
    Dlatego nie mam najmniejszej ochoty spędzać 1,5 godziny w czasie których z wysokim prawdopodobieństwem poszarpie sobie tylko nerwy. Oczywiście może się zdarzyć wyjątek i mógłbym się całkiem fajnie bawić, ale szansa na coś takiego jest bardzo mała.
    Jeżeli to mają być zupełnie przypadkowe osoby to wybaczcie, ale ja odpadam.

« Ostatnia zmiana: Września 07, 2010, 10:10:20 wysłana przez Dalhi »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 07, 2010, 11:12:48 »
    Ale Dalhi, to wcale nie jest organizowane z myślą o tobie (bez urazy) i innych graczach klanowych. Takie coś bardziej powinno nastawiać się na graczy niezrzeszonych, którzy od czasu do czasu, bez zobowiązań, chcą sobie trochę urozmaicić grę w WB. Oczywiście przed nikim nie zamknie się dostępu ale osoby związane z klanami mają swoje sparingi, mecze itp. Więc nie zawsze będą miały czas i chęć. MIXy mają promować zorganizowany styl gry wśród tych, którzy tego jeszcze nie zaznali lub, którym tego mało.
    Tak naprawdę cała ta zabawa skierowana jest w stronę graczy niezrzeszonych i członków małych klanów, które nie mają tylu spotkań w tygodniu co duże, prężnie działające klany (i wcale nie mówię tu o REFie).

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 07, 2010, 14:40:27 »
    A mi mówią że jestem marudą.

Nie wszyscy są w klanach, są też inni gracze którzy chcą sobie pograć.. jeśli będzie dopilnowany porządek żeby nie było niepotrzebnych hałasów i wrzasków na komunikatorze głosowym i wypisywanych głupot na czacie to czemu nie ;O

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 08, 2010, 10:31:40 »
    Dostaliśmy oficjalne błogosławieństwo od administracji forum i serwera. MIXy ruszą jak tylko ruszy serwer gry i Mumble.
    Teraz trzeba tylko rozstrzygnąć czy ustalimy stałą datę czy co tydzień- dwa będziemy się umawiać?
    W ciągu tygodnia trzeba rozstrzygnąć wszystkie sprawy organizacyjne i ruszamy z tym bajzlem.

Offline qdaniel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 08, 2010, 18:57:29 »
    Hmm, czyli znowu będzie jak na Grunwaldzie, że do kogoś się zgłaszamy?Oo
    Bo jakby co, to ja chętnie zagram.
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen